Arama sonuçlarınız

1. Cgrmzk

Jeep Wj 2.7 Perİyodİk Bakim Ve Usta Tavsİye? Hangi Yağ

Bu araçların bakımları düzenli yapıldıysa 200 bin 250 bin gibi km'lerde alınabilir diye düşünüyorum. Araçların ekspertiz işlemi konusunda haklısınız. Kesinlikle bu araçları bilen kişiler tarafından yapılması gerekiyor. Özellikle alt takım binek araçlarla kıyaslanmayacak kadar ayrıntı...

2. Cgrmzk

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Bu kasa benim de çok hoşuma gidiyor. İlanları günlük takip ediyorum. Umarım bize de binmek nasip olur :)
  3. Cgrmzk

Ortalama maliyet 350-400 lira arasında. 5 enjektör sök-tak temizlik, 5 adet enjektör pulu, 5 adet enjektör sabitleyen civata takımı, gerisi işçilik. Enjektörlere ulaşmak zahmetli olduğu için işçilik ücreti yüksek. 3.0 dizelde bu işlem yapılsa muhtemelen maliyet neredeyse yarıya düşecektir eğer...

4. Cgrmzk

Teşekkür ederim, şu anda her şey yolunda, motorun rolantisinde en ufak aksi bir ses veya titreşim yok. Bilgisayardan da kontrol edildiğinde enjektör çalışma değerleri iyi gözüküyordu.
  5. Cgrmzk

Teşekkür ederim :)

6. Cgrmzk

Önerileriniz için çok teşekkür ederim. Motoru aşağı salma yöntemiyle enjektörler söküldü. Salma yöntemi kulağa hoş gelmese de işi bilen kişiler tarafından yapıldığında çok zor olmadığı ortaya çıkıyor. Tabi ki işçilik öyle hemen bitmiyor fakat çok az yer sökülüyor. Üstten hava filtre kutusu...

7. Cgrmzk

Merhaba; 2.7 aracım bugün 5.enjektörden hava kaçırmaya başladı. 5. Enjektörün sökümü konusunda motor kulaklarından aşağıya salma yönteminden bahsediliyor. Bu konuda bilgisi olan var mı? Teşekkürler.
  8. Cgrmzk

Wk 3.0 Crd Alsak Mı ?

Aracınız hayırlı olsun, rengi çok hoş duruyor, kazasız belasız iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.
  9. Cgrmzk

Teşekkür ederim. Ses yoktu fakat nereye baktıysam atf konmaması konusunda uyarılar gördüğüm için değiştirdim. Psikolojik olarak iyi oldu aslında.

10. Cgrmzk

Yağlar değişti. Diferansiyeller için ön/arka 'motul 75 140' yağ kullandım. Arazi şanzımanı için 'petronas tutela powergear 4' yağ kullandım. Direksiyon hidroliği için atf kullanıyordum, forum üzerinden yaptığım araştırmalarda atf'nin pompaya ve kutuya zararlı olduğu yönünde bilgi edindim, ayrıca...

11. Cgrmzk

Şanzıman için mobil kullanıyorum.
  12. Cgrmzk

Otomatik şanzıman yağı ve filtresi yeni değişti. 75 140 yağ araştırması yaptığımda fiyatlar arasında uçurum olduğunu görüyorum. Örneğin; motul, liqui moly'nin yarı fiyatına satılıyor. Siz yağlarınızı internet üzerinden mi temin ediyorsunuz; servisinizden mi bu yağları buluyorsunuz?

13. Cgrmzk

Teşekkür ederim. Yağ olarak castrol veya motul düşünüyorum, katkı olarak da mopar.
  14. Cgrmzk

2.7 aracımın ön/arka diferansiyel ve arazi şanzımanı yağlarını değiştireceğim. Yağları sipariş edeceğim. Ön/arka diferansiyel ve arazi şanzımanına kaç litre yağ koymamız gerekiyor? Katkı konusunda kilit diferansiyeller için katkılı yağlar satılıyor, bu katkılı yağlar pek işe yaramaz diye...
  15. Cgrmzk

Ben bakıma girmeden parçaları sipariş ediyorum 1-2 gün içinde geliyor; yaşadığım yerde aracımın motor yağı dışında hiçbir parçasını bulamıyorum maalesef. Parçalar geldikten sonra da güvendiğim bir yerde araca bakım yapılıyor. Şanzıman ve diferansiyel yağları konusunda çok dikkatli olmak...

16. Cgrmzk

2.7 aracıma 10-40 yağ koyuyorum. Aracın kullanım kitapçığında da yazan yağ 10-40'tır. Aracın kitapçığında yazan yağ viskozite değerlerine uymaya özen gösteriyorum.
  17. Cgrmzk

4.7wj Şanzıman Sorunu

Geç olsun güç olmasın, aracın dönüşü muhteşem olacak inşallah.
  18. Cgrmzk

4.7wj Şanzıman Sorunu

En kısa zamanda aracınıza kavuşmanız dileğiyle, şanzıman onarıldıktan sonra aracı kullanmak çok daha keyifli hale gelecek. Aynı sorun olmasa da yakın zamanda benzer bir problem yaşayıp problemi çözdükten sonra; eskiden arabam çok iyi vites geçişlerine sahip sanarken aslında öyle olmadığını...

19. Cgrmzk

4.7wj Şanzıman Sorunu

Tork konvertörü revize edilen bir parça. Sadece tork konvertörü revize yapan yerler var. Sadece konvertör revize eden yerler, parçayı sökülmüş şekilde istiyorlar, revize işleminden sonra araca takılmak üzere sahibine gönderiyorlar, parça şamzımanı söken serviste tekrar montajlanıyor. İstanbul'da...
  20. Cgrmzk

Jeep Grand Cherokee 2.7 Hararet Göstergesi

Benim araç da 70 dereceyi geçmiyor, ama 100 derecenin biraz altında olması gerekiyor diye biliyorum. Termostat değişmek gerekiyor, özellikle kış aylarında soğuk havalarda 60 derecelere kadar düşüyor sıcaklık.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,935
Kayıtlı Üye Sayımız
166,951
Kaydolan Son Üyemiz
mikeshustons

Çevrimiçi üyeler

Geri