Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ynt: Küçük İnsanların Büyük Diyarı; Çin --- Baştan Sona 1 Ay Çin
Beijing’in ününe ün katan Çin Seddi ikinci durağımız oluyor. Otobüsümüz böcekden, kurbağaya, yılandan, köpek etine kadar binbir çeşit yiyeceğin satıldığı turistik giriş kapısına yanaşıyor. Yeşil dağların sırtlarından yılan gibi...
Hayatımda; bu kadar fazla farklı tuvaleti başka bir ülkede görmedim. İşte bunlardan e ilginci, photoshop falan değil bizzat ben çektim:D
Pekin' de başka yerlerde göremiyeceğimiz bir manzarayla sık sık karşılaşıyoruz. Göbeği açık dolaşan insanlar :D Havanın sıcaklığından kurtulmak isteyen genelde orta yaşlı çinli vatandaşlar göbeği açarak serinleme yoluna gidiyorlar :D
Burada biraz ara verip masraf ve güzergahdan bahsedelim;
GEziye başlamadan önceki amacımız sadece Çin'i gezmekti. Ancak Rusya üzerinden gitmenin daha ekonomik olduğunu farkettiğimizde rotaya Rusya 'yı da kattık. Rusya ya giderken...
İstanbul - Moskova üzerinden dünyanın en büyük başkentlerinden biri olan Beijing’e (diğer adıyla Pekin) varıyoruz. Mimari açıdan benzersiz Beijing havalimanı büyüklüğüyle de ayrı bir şaşırtıyor bizi. Zaten Çin şehirlerini...
Bu yazımızı, çok uzak bir memleketten; Çin’den yazıyoruz. Yazılı tarihi 5000 yıl geriye uzanan, günümüz medeniyetinin temel taşlarını oluşturan kâğıt, barut, pusula ve matbaacılık gibi pek çok buluşa imza atan ve son yıllarda, yapmış olduğu atılımlarla ve politikalarla, dünyanın en önemli...
Ynt: Hindistan-nepal Gezi Günlüğü 16 Haziran-17 Temmuz
Rica ederim, daha fazla ayrıntı yazmak isterdim ama, üşengeçlik had safhada bende. Bir sorunuz olursa lütfen çekinmeyin.
Ynt: Ukrayna-rusya-çin Seyahati
Çin in kıyı kesimini hallettik ancak batı Çin için tavsiye alabiliriz. Hong Kong dan Pekin e kadar olan batı Çin hattında kesinlikle nereler görülmeli. Li nehri boyunca botla gitmek ne kadar masraflı olur? Yangtze nehir turu şart mıdır? Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Ynt: Ukrayna-rusya-çin Seyahati
Çin vizesiyle alakalı son işlemlerimizi bitirdik. Niyetimiz aracı bir kuruma para yedirmeden kendi imkanlarımızla vizemize sahip olmaktı. Ancak İstanbul Çin Konsolosluğunun bireysel başvuruları kapıdan döndürdüğünü öğrendiğimizde yolumuzu bir acenteye...
Geçen sene güzel ülkemdeki pasaport krizi yüzünden ertelemek zorunda kaldığımız gezimizi, bu sene bayramdan hemen sonra yapıyoruz. Biletlerimizi en ucuz Rusya, Moskova-Pekin hattında bulabildik. Dolayısiyle Rusya da güzergahımıza dahil oldu. En çok merak edilen masraflar konusuna gelelim...
Ynt: Tayland-bangkok uçak bileti
skyscanner.com denen bi site var oradan bakabilirsin. biz de bu yaz gitmeyi düşünüyoruz. Ben baktığımda en ucuz 700 liraya bulmuştum temmuzun başları için.
Ynt: Hindistan-Nepal gezi günlüğü 16 HAziran-17 Temmuz
Numan bey çok geç oldu ama sorularınızı cevaplayayım..
1. Air araibanın uçakları gayet güvenldidir. Zaten kendileri Birleşik Arap emirlikleri firmasıdır. Bu kadar ucuz olmasının en önemli sebebi havalimanı verglerinin ve şartlarının...
Konaklama için harcadığımız en yüksek meblağ 2 kişilk odada kişi başı 12 dolardı. 5 dolara kaldığımız yerler de olmuştu. Kaldığımız otellerde aradığımız asgari özellikler tuttuğumuz odanın özel banyo ve tuvaletinin olması ve 24 saat sıcak sunun bulunmasıydı . Klima ihtiyacı çok hissetmedik, fan...
Geziye başlamadan önce internetten ve çevremden yaptığım araştırmayla oluşturduğum ayrıntılı bir plan vardı. Belki işinize yarayabilr diye sizinle de paylaşayaım. http://www.mediafire.com/?5lz9k4wa9t82mah Linkteki excel dosyasındaki plan, karayolu ile gidiş ve uçakla dönüş şeklinde...
Hemen ilk Kathmandu yorumları, çok fazla yüksek bina yok 2-3 katlı kırık dökük evler, yollar çamur içerisinde. Ancak herkesin yüzü gülüyor. Yani herkes durumunu kanıksamış. Küçük bir otelin önünde duruyoruz. İshu bizi karşılıyor ve evine gidiyoruz.