Arama sonuçlarınız

1. Erhan Balamur

Bu Gün Kalan Ömrümün Ilk Günü

Açıkçası çadır konseptindeki körük tavanlarda ısınma veya izalasyon nasıl hallediliyor ilginç bir konu ,sanırım bizimde atladığımız püf noktaları var. Bekli konuya vakıf bir arkadaşımız açıklıyabilir.

2. Erhan Balamur

Abartmaktan benim yaptığım izalasyonu kast ediyorsanız kesinlikle haklısınız abarttım ama iyi de oldu 😀 Elimde fazla izalasyon malzemesi kalınca bir kat daha yapayım derken biraz abarttım 😂😂😂 Ama güneş altında içerisi ile dışarısı arasında ciddi ısı farkı oluştu. Ve sonra kendi kendime dedim ki...
  3. Erhan Balamur

Güzel dilekleriniz için teşekkürler. Evet karavanımın %80 tamamlandı paylaşımlar yapım aşamasında çektiğim eski fotoğraflardan oluşuyor. Yapıma ara verdim kısa kısa kamplar yapıp eksikleri ve hataları yaşayarak gözlemliyorum. Ay sonuna doğru Foça'dan başlayıp Marmaris Selimiye'ye kadar bir...

4. Erhan Balamur

Tavan havalandırmaları için ahşap kasa yapıo poliüretan mastik ile yapıştırdım. Ön yarafta 60X60 cm arka yarafta ise 40X40 cm havalandırma yaptım.
  5. Erhan Balamur

İzalasyonda ulaşamadığım bölgelere poliüretan köpük sıktım kurduktan sonra fazlalıkları traşladım.

6. Erhan Balamur

Taban izalasyonundan sonra 12 mm kavak kontrayı tabana alıştırarak mastik ile yapıştırdım ve muhtelif yerlerinden sunta vidası ile karkasa sıktım. Kaplama olarak mineflö tercih ettim , bununda artıları ve eksileri var tabii ki . İlerde bunlardan bahsedeceğim.

7. Erhan Balamur

Aliexpres'ten almış olduğum stickerları biraz zor olsa da yapıştırıyorum😀
  8. Erhan Balamur

İzolasyonda 5mm aliminyum folyolu polietilen + 20 mm polietilen + 20 mm polietilen + 5mm alüminyum folyolu polietilen köpük.
  9. Erhan Balamur

Elektrik tesisatında marin yanmaz kalay kaplı kablo kullandım. Her elektrikli alete tek tek kablo şekilip tesisat hortumlarının içlerine yerleştirildi. Genelde her hangi bir ilavede veye arızada kullanılmak üzere birer ikişer yedek kablo çekildi. Tesisat konusunda oğlumdan destek aldım.

10. Erhan Balamur

Yazdılarınızın büyük bölümüne katılıyorum. Ben hep şöyle düşünmüşümdür , evimdeki tesisatları göz önüme alıyorum (evim 54 yaşında) bu güne kadar duvar içindeki su borusu hiç patlamadı veya elektrik kablosu kopmadı. Arızalar hep ek yerlerinden veya dağıtım yerlerinden olur zira tesisatların en...

11. Erhan Balamur

Aliexpress sağ olsun 😁
  12. Erhan Balamur

Temiz su dolom kapağı ve dış duş yerinin açılıp montajı.

13. Erhan Balamur

Merhabalar Dediğiniz gibi tesisat izalasyon ve kaplamanın altında kalıyor ve sorun çıkarmayacak kaliteli malzeme tercih ediliyor. Ancak kanal yapıp tesisatı içinden geçirmek dar ortsmda pek mümkün değil kanımca. Dağıtım yerlerini ulaşılabilir olmasına azami dikkat ettim en az parça sökülüp...
  14. Erhan Balamur

İzolasyonda polietilen köpük kullandım. İlk kat 5 mm.alüminyum folyolu polietilen köpük orta kat 20 mm. Polietilen köpük ve son kat 5 mm. Alüminyum folyolu polietilen köpük.
  15. Erhan Balamur

Su tesisatı için 90 bar basınca dayanıklı hortum kullandım ve tüm hortumların izalasyonunu yaptım. Depo , hidrafor , kollektör kolay erişelebilecek bir bölgeye konumlandı. Kollektörden mutfak lavabosuna şofbene dış duşa ve banyoya dağıtım yaptım. Şofbenden banyo dış duş ve mutfak lavobasına...

16. Erhan Balamur

Evet arkadaşlar aracın yapımına şubat ayı da başladım ve temmuz ayında sezonu kaçırmamak için ara verdim 😀 Şu an %80 tamamlanmış durumda ve paylaşımlarım 5 aylık çalışmalarıma ait.
  17. Erhan Balamur

Taban izalasyonu için karkası 35x25 çam ağacından yaptım. Ağaçlarda ahşap emprenye uygulayıp tabana poliüreten mastik ile yapıştırdım. Güçlü bie yapıştırma olması için araç tabanını alkol ile sildim. Bu arada unutmadan söyliyeyim sürgülü kapı sinekliği için kapı ağzından 40 mm. içeriden karkası...

18. Erhan Balamur

Hiç dikkatimi çekmedi açıkçası daha küçük depo araştırmadığım için bilemiyorum. Tabandan yatak tavanı arası 80 cm, davlunbaz ile yatak arası yaklaşık olarak 35 cm.
  19. Erhan Balamur

Merhabalar 😊 Evet klasik bir yerleşim planı yaptım. Tahminleriniz doğru lpg tüpü arka solda ocak ve şofpen sağ tarafta. Arka sağ tarafa 120 lt.lik davlunbaz üzeri bir yemiz su tankı koydum ve dengeyi sağlamak amacı ile 3 adet 10 amperlik jel aküyü (30kg X3=90kg.) ön sol tarafa oturma grubunun...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri