Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ynt: Toyota Landcruiser BJ60 SOA Yükseltme Modifikasyonu
Yapmaz abi onlar bildiğimiz normail çift mafsal değil içinde farklı bir burç var ve aşınıncada tamiri yok at yenisini al hesabı
Tamam şimdi anlaştık :)
sadece diferansiyel yağ seviye tapalarına göre değilde olması gereken llitreye göre yağ koyulması gerekir aksi halde maruti bilyalarına gerektiği kadar yağ gitmeyebilir
Daha önce Engin Dahan abi palaştıkalından alıntıdır
Biliyorsunuz, normal yükseklikteki araçlarda uçlarında birer istavroz olan şaftlar var.
Araç yükseltilince transfer kutusu ile diferansiyel kovanı arasındaki açı bozulacağı...
Ynt: Land Rover Defender Sürati
Kaertepeye çıkarken sadece bir yerde HIGH geçmek gerekiyor ama ordada 60km hız yeterli
Low da tabiki araç çokdaha güçlü olduğundan kırma şansı coktur
Ynt: Land Rover Defender Sürati
Bora defenderde rampayı gördünmü direk low a al 1,2 ci videsi kullanmak yerine 3,4,5, videsi kullan vides araları dahada kısalacağı için aracı zorlamamış olursun
Ynt: Özel Harekat Defenderleri
Faruk kardeşim aslında şanslısın 2012 yılında yeni kasa defender çıkacak diye bir dedikodu var bakalım belkide yeni defenderleri beğenmeyebiliriz 20 yıl sonra yine aynı kasa defendere biinmek bence şanslısın demek oluyor :)
Erkan abi diferansiyeli orjinal pozisyonundan aşağı daya yukarı yönede çevirsek kamber açısı Negatif olur bu şekilde kullanılırsa aşaya yada yukarıya lastik iç yanaktan yer
Ynt: Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?
Astarınıda atsan birazdaha dayanır
Tarık eğer takmadıysan bu şelikde kenearlarını kes ve çamurluk et yerlerine aynı mesafede olmasına dikkat et derim
Ynt: Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?
Tarık keşke boyamadan önce köşelerini orjinal şekilde radüs yapsaydın ve keşke fıs fıs değilde elektro statik boya yaptırsaydın ve eğer daha takmadıysan nenarlarına ince fitil çekseydin
Ah be abicim okumuş adam olsaydık şimdiyedek anlatırdım ne demek istediğimi el işareti ile tarif ediyorum oda burda görünmüyor :))) neyse
Umut helebir yola çıksın anlaşılır
Arka içinde okadar serbest değil diferansiyeli çok kaldırırsanız maruti bilyalarına yağ gitmez
Tamamen bundan bahsediyorum ve bu sayede poryada bulunan sabit kamber acısı bozulur ve kardan şaft gereksimi duyulmaz eğer aracın yol tutuşunda sorun varsa orjilal bi şekilde difaransiyeli açısını değişmek gerekir bu defada mecburen...
Evet abi dingili çevirince açısı bozulmuş oluyor bunun mantığı market arabalarının tekeri misali başka nasıl anlatılır bilemiyorum
Umut makasları dinğil üzerine aldın kardan şafta gerek kalmasın diye dingilin açısını ayarladın peki kamber açısı bu şekilde bozulmuş oldu asfatta denedinmi sıkıntı olmasın sonra
Umut iyi güzel hoş olmuş güle güle kullan ama lastikler bu yükseltmeye göre küçük görünüyor 37" bencede iyi olurdu 38" demiyorum sonra hava atarsın :)