Arama sonuçlarınız

1. Ahmet Selim

Gezenbilir Kayseri Grubu

Ynt: Gezenbilir Kayseri Grubu Adı Soyadı: Ahmet Selim Doğum Tarihi: 1985 Yaşadığı Yer: Kayseri / Merkez Meslek: Erciyes Üniversitesi Araştırma Görevlisi İlgi Alanları: kampçılık, doğa yürüyüşleri, orman keşifleri, balık tutma, avcılık gibi outdoor faaliyetler... Haftasonları çadırlı yada...

2. Ahmet Selim

Bulaşık Teli ile Ateş Yakmak

Ynt: Bulaşık Teli ile Ateş Yakmak Bu ince bulaşık telidir. Sanırım ismi aliminyum tel olması lazımdı. Biz çocukken bunu çakmakla sokakta yapılan köy düğünlerinde yakıp hızlıca kolumuzla daire çizecek şekilde sallardık. Her yere havai fişek kıvılcımları gibi kıvılcımlar dağılırdı, geceleri çok...
  3. Ahmet Selim

Mercek İle Ateş Yakmak

Ynt: Mercek İle Ateş Yakmak Magnezyum çubuk kaybolursa ne olacak ? :) En iyisi bütün ateş yakma yöntemlerini iyi bilip lazım olduğunda en uygun yöntem ile ateş yakmak. Mesela Magnezyum çubuğu kaybedersek mercek ile, merceği kaybedersek gözlük camı ile, gözlük yoksa şişe dibi ile, şişe dibi...

4. Ahmet Selim

Çakmak Taşı ile Ateş Yakmak

Ynt: Çakmak Taşı ile Ateş Yakmak Ben bir tahta parçasına kanal açtım, diğer tahtayı bu kanala hızlı hızlı sürtmek suretiyle kıvılcım elde etmek istedim ama kıvılcım elde edemedim. Çünkü çok hızlı bir şekilde sürtmek lazım insanı çok yoruyor. Bir hayatta kalma durumunda insan enerjisinin büyük...
  5. Ahmet Selim

Çakmak Taşı ile Ateş Yakmak

Ynt: Çakmak Taşı ile Ateş Yakmak Merhabalar çakmak taşı ile ateş yakmak bir hayatta kalma durumunda çok işe yarar. Fakat kav konusu biraz sıkıntılı. Benim açtığım başlıkta çakmaktaşı ile ateş başlatmada kav olarak pamuk kullanmıştım. Pamuk bittiği anda çakmak iş yapamaz hale geliyor. Büyüteç...

6. Ahmet Selim

Mercek İle Ateş Yakmak

Merhaba arkadaşlar ateş yapmak özellikle doğa sporları ile ilgilenen dostlarımızın temel sorunlarından birisidir. Bir hayatta kalma durumunda büyüteç kullanarak ateş yakabiliriz. Gazı bitmez, benzini bitmez, bozulmaz, kırılmaz. Azcık bir güneş görmesi yeterlidir. Sırt çantanızda bir adet büyüteç...

7. Ahmet Selim

Ev Yapımı Acil Durum Çakmağı

Merhaba arkadaşlar. Zippo firmasının acil durumlar için basit bir çakmağı var. Sadece çakmak taşı ile kıvılcım çıkarıp çakmağın haznesindeki pamuğu tutuşturup ateşi başlatıyorsunuz. Çok basit bir sistem. Bakınız: http://www.youtube.com/watch?v=sg-yu5M7z_k Ben de evde bunun çakmasını yaptım...
  8. Ahmet Selim

Balta mı, Bıçak mı?

Ynt: Balta mı, Bıçak mı? Bu konuda beni dinleyin pişman olmayın. Hem bıçak hem de kamp baltası son derece gereklidir. Bıçak olarak mutfak bıçakları büyüklüğünde sağlam, tek parça, yüksek karbon çeliği yani çok keskin bir bıçak alın. Ben Buck Paklite Large Skinner aldım. Buck Paklite kendi...
  9. Ahmet Selim

Çakı ve Bıçak Seçimi

Buck Paklite Large Skinner kullanıyorum. Bıçak tek parça, tamamen çelik olduğu için ıslanmaz, paslanmaz, bozulmaz, eğilmez, kırılmaz. Son derece keskin ve kaliteli çeliği var. Ahşap yada plastik sapı olmadığı için ergonomi den birazcık taviz verirseniz kesinlikle tavsiye ederim.

10. Ahmet Selim

Mini Balta ve El Yapımı Testereler

Ynt: Mini Balta ve El Yapımı Testereler Kamp baltası özellikle dağ kampları ve orman yürüyüşleri için gereklidir. Ova gibi daha light arazilerde ise katlanır testere tercihimdir. Kamp baltası olarak fiskars x5 kullanıyorum. Memnunum ve tavsiye ederim. Ayrıca kemere de takılabiliyor. Testere...

11. Ahmet Selim

Kayseride Haftasonu Kampları

Merhaba doğasever dostlar. Siteye yeni üye oldum. İsmim Ahmet Selim. Kayseri'de ikamet ediyorum. Eğer ilgilenenler olursa haftasonları Kayseri'de iş hayatının stresinden ve yorgunluğundan uzaklaşmak için çadırlı kamp yapabilir, yeni dostluklar edinebiliriz. Ben genellikle haftasonları Kayseri...
  12. Ahmet Selim

Trekking Grupları (İç Anadolu)

Ynt: Trekking Grupları (İç Anadolu) Merhabalar siteye yeni üye oldum. İsmim Ahmet Selim. Kayseri'de ikamet ediyorum. Doğaya ve doğa sporlarına karşı yoğun ilgim var. Doğa gezileri, kampçılık, balıkçılık gibi şeyler düşünürseniz cumartesi ve pazar günleri müsaitim. iletişim...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,046
Kayıtlı Üye Sayımız
166,958
Kaydolan Son Üyemiz
seckincelem

Geri