Arama sonuçlarınız

1. C

balkanlar

Ynt: balkanlar Arnavutluk Durres elbasan işkodrayıda gördüm ama gerçek anlamda sadece beratta gezdim. Safranbolu benzeri evlere sahip.ama oaraya gitmek dönmek yollardan dolayı sabır işi. gerçek arnavut kaldırımı bu olsa gerek.

2. C

balkanlar

Ynt: balkanlar Ohrid Ohrid gölünün kenarında ufak bir yer.yakınlarda sveti naum ziyaret edilebilir. sveti naum.müslümanlarda sarı saltuk un türbesinin burası olduğuna inanıp ziyaret ediyorlarmış. Struga. Ohrid gölü kenarında ufak bir şehir daha. Normalde nehirler göle akar ama...
  3. C

balkanlar

Ynt: balkanlar Tetovo-kalkandelen Alaca camisi-sarena djamija- balkanlardaki alaca camilerin en güzeliymiş.gerçekten de öyle. zamanın mülki idare amirinin kızı hüsniye hanım yaptırmış şeklinde net olmayan bir bilgi var. kadın eli değidiğinden mi bu kadar güzel diye düşünüyor insan. birde...

4. C

balkanlar

Ynt: balkanlar üsküp. Yine eski şehre sahip.yine nehir. Yani sevdim bu şehri nehrin bir tarafında daha çok Müslüman Arnavut ve Türkler.diğer modern tarafta Makedonlar yaşıyor.herkes kendi okuluna gidiyor.haliyle hem kril hem Latin alfabesi kullanılıyor.balkanlarda halklar iç içe geçmiş...
  5. C

balkanlar

Ynt: balkanlar Prizren. Kosova demek prizren demek benim için.tam bir Osmanlı şehri.camileri ,köprüleri, evleri. Ve müthiş etleri ile bestami restaurant. Priştina başkent ama görülesi bir yeri yok.sadece 6 km kadar mesafede sultan murat ın kabri ziyaret edilebilir. prizren bestami...

6. C

balkanlar

Ynt: balkanlar @gunozkolayli fazla baklamayın derim :).izmire selam @ alphinzet sizinde canınıza sağlık.tüyleri diken diken edecek foto yok gibi ama :)

7. C

balkanlar

Ynt: balkanlar durmitor milli parkı ostrog manastırı
  8. C

balkanlar

Ynt: balkanlar Durmitor milli parkı -tara nehri -ostrog manastırı Karadğın dağ tarafı kanyonlarla dolu desek yalan olmaz.tara nehri ,durmitor milli parkı . Sumela benzeri ostrog . tara nehri-kanyonu-köprüsü
  9. C

balkanlar

Ynt: balkanlar cetinje karadağın eski başkenti.şimdi ufak sessiz bir şehir.şirin sıra evleri var.kral nikola 9 kıza sahipmiş.bunları avrupanın aristokrat ailelerinin çoçukları ile evlendirmiş.avrupanın kayın pederi derlermiş ona vakti zamanında.artık ondanmıdır nedir.cetinjede bir çok ülkenin...

10. C

balkanlar

Ynt: balkanlar kotor. kotor körfezinde. sırtları kaplayan kalesi marinası ve yine çok güzel korunmuş eski şehri ile görülesi bir yer. kotor körfezi kotor kalesi eski şehir-stari grad-old town

11. C

balkanlar

Ynt: balkanlar Budva Rus akınına uğrayan karadağın turizm başkenti. Yeni yeni inşaatlarla dolu her yer. Merkezde slovenska plaza –plaza plaj demek- ve mogren plaza var. Slovenska büyük ve hafif çakıltaşlı. Mogren ufak kumlu.turizm başkenti dediysem tr ye göre bizim ege akdenize göre çok...
  12. C

balkanlar

Ynt: balkanlar Herceg novi Adriyatiğe nazır,tepelere doğru kurulu, şirin bir eski şehri olan, ufak bir şehir. 2 de Osmanlı eserine sahip Kanli kula:Osmanlı esirleri tutarmış burada Spanjola kalesi:burayıda Osmanlılar tamamlamış. spanjola kalesi iç görünüm önden buyrun.

13. C

balkanlar

Ynt: balkanlar güzel yorumunuz için teşekkürler özcan bey. vakit buldukça fotoları eklemeye çalışacağım.
  14. C

balkanlar

Ynt: balkanlar dubrovnik bilenler çok eskiden beri bilsede yurdumda son zamanlarda populer olan bir yer. Dubrovnik demek sur demek,eski şehir demek, yorulana kadar kale içinde gezmek demek. Doyamadım.
  15. C

balkanlar

Ynt: balkanlar Mljet adası Adanın %70 ağaçlarla kaplı ve national park. Adriyatik adanın içine ufak bir boğazdan giriyor ve yine ufak bir aralıktan adanın diğer tarafına akıyor. Böylece ada içinde göl dedikleri 2 kısım oluşmuş biri büyük diğeri küçük küçük ve büyük göl diyorlar.büyük gölün...

16. C

balkanlar

Ynt: balkanlar Split Deniz kenarında .yine eski şehre sahip-stari grad-liman kenarında güzel kafelerin olduğu bir şehir. Ve tabiî ki hajduk split ve torcida.gezimi yaptigim rotanın tersinden yapsaydım.split-zagrep maçını izleme şansım olacaktı.pişman oldum ama yapacak bir şey yoktu
  17. C

balkanlar

Ynt: balkanlar HIRVATİSTAN plitvitze gölü nasıl tarif edilir bilmiyorum.doğanın güzelliği onca ziyaretçiye rağmen temizliği rengi. Mutlaka gidilmeli derim
  18. C

balkanlar

Ynt: balkanlar buna nehrinin kaynağı. blagaj tekkesi poçitel

19. C

balkanlar

Ynt: balkanlar Mostar Mostar demek, köprü demek.mostar köprüsü demek mostar demek. Köprü şehirle özdeşleşmiş.hırvat topçusu tarafından yıkılan köprü daha sonra Türkiye tarafından yaptırıldı.kaç kere üzerinden geçtim,kaç kare fotoğrafını çektim bilmiyorum. Mostara yakın poçitel ve blagaj...
  20. C

balkanlar

Ynt: balkanlar Travnik Vezirler şehri travnik. Bosnada en çok burayı sevdim herhalde. Ufak ,şirin,talı bir şehir. Her yerinden su fışkırıyor. Kalesi,elçi İbrahim paşa medresesi(hala faal)alaca camisi, yazar İvo Andriç’in evi(şu an bir kısmı restaurant bir kısmı müze) gezilesi yerler. Gezdikten...

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,127
Kayıtlı Üye Sayımız
167,026
Kaydolan Son Üyemiz
Log Outdoor

Çevrimiçi üyeler

Geri