Arama sonuçlarınız

1. drankara

Araç Dönüşümü Kãbusa Dönüşmesin.

Karavanda kullanılacak malzemeyi siz mi alacaksınız, sizin seçtiğiniz malzemelerden mi yapılacak yoksa firma kendi belirlediği mazlemelerle, kendisinin belirlediği kalite ve stadartta mi aracı yapacak.. Eğer araç firma tarafından yapılacaksa aranızda bir sözleşme olacak mı, sözleşmede herşey...

2. drankara

17 M3 Ducato Seçimi 2022

Şimdiden hayırlısı olsun.. umarım istediğinizbir araca sahip olursunuz.. Bende uzun süre araç baktım.. Aracı alırken kaç kişi kullanacağınız, 1+1, 1+2 veya 1+4 .. yaptıracağınız, tabii ki bütçeniz, aracın ebatları ve sizin ve cocuklarınızın boyları :) neyseki ben 170 im.. 2 metre boya sahip...
  3. drankara

İzmir'de Otokar Sultan 145s City C Motokaravan Dönüşümü

Ön merdivenden araca ile girişte mutfakta solda altta Lg 2 kg çamasır makinesi var.. Üstünde bir kısmı ayakkabılık, deterjan vb koymayı düşündüğüm asagıya doğru açılan bir saklama alanım var.. onun yanında 3 lü bir çekmee bulunuyor.. Çekmecelere basçek olmadı.. şimdilik çamaşır makinesi ve...

4. drankara

22.02.2022 tarihli gelişmelerden tekrar merhaba, Otokar sultan 145s city modeli aracın karavan dönüşümünde dolap kapakları en sonunda takıldı.. Önceden 10 adet sonrasında 10 adet daha basçek almıştım.. meğer 2. aldığım parlak metal görünümde basçekler ile ilk basçekler arasında boyut farkı...
  5. drankara

18 Şubat 2022 tarihinden araca ait fotoğrafların devamıdır.. Ranzaya tırmanmak için arka duvara duvar içindeki demirlere vidalanmış bir tutamaç ta eklenecek.. yerini belirledik.. arka yatağa basarak tutamaçtan tutarak veya yere bir basamak koyarak ranzaya çıkabileceğiz.. denemesini yaptım...

6. drankara

18.02.2022 cuma tarihinde karavanin ranzasının kenarlıkları takıldı, arka yatak alt depo girişi baglantı kapağı ve arka kapıdan yatak altı depo diş giriş kapağı yapımına başlandı. Karavandaki ranzalarda 10 cm lik sert sünger yatak kullanacağım.. 3-4 ay önceden aldım.. bu sebeple ust ranzada...

7. drankara

17.02.2022 tarihinde de Banyo ve arka yatak odasının her iki yan taraftaki 40x20 ebatlarındaki pencerelerin çerçeveleri takıldı.. Tabii daha sonra bu pencerelerin üzerine sineklikte takılacak.. Su an sineklikler köşede takılacağı günü bekliyor.. 17 Şubat 2022 tarihinde aracın durumunu...
  8. drankara

16 Şubat tarihinden devam edeyim.. Arka ve ranza kısmının pencere kenarları ve tavan pervazları takıldı.. 16.02.2022 tarihinde artık Otokar Sultan Karavan Dönüşümünde Orta ve Arka Kısım Pervaz ve Kösebentleri tamamlanmak üzere diyebiliriz.. genel hatlarıyla köşebent ve pervazlar takıldı...
  9. drankara

Sitede de 12 v 150 lt üstü buzdolaplarının verimliliği üzerine yazılan yazıları okumuştum.. Aslında ilk olarak Ugur un buyuk çirt kapılı buzdolabını 220v olarak seçecektim.. Ancak hem verimlilik, hem 220 v kullanımını mümkün olduğunca araçta azaltmak istemem sebebiyle 12v tezgahaltı bir...

10. drankara

:) Teşekkür ederim.. Tabii benim araç fotoğraftakine göre oldukça küçük kalıyor.. Türkiyede de 1980 li yıllardan kalm 302 lerden karavan yapanlar var. youtubeden bazılarını takıp ediyorum, ancak bendeki cins v model yani isızu, otokar, iveco vb yarım orobüs diye gecen buyuk servis minibüsü...

11. drankara

Tekrar merhaba.. 15 Şubat 2022 salı günü itibarıyla aracın son durumunu anlatmak gerekirse, fotoğraflardan ve videodan da görüleceği üzere pervaz ve köşebentler şöför taraıfndan başlanarak yerleştirilmeye başlandı.. Tavan ve cam kenarlarında konumlandırıldı. Bu arada banyo kısmına duşakabin...
  12. drankara

Teşekkür ederim.. Yapım sürecine ve bunu belgelemeye devam ediyoruz.. 12.2.2022 Cumartesi günü tekrar sanayiideydim.. Araçta kullanılacak köşebent ve pervazların verniklenmesi işlemine başlandı.. Vernik olarak selülozik vernik aldım.. Mat vernik, seslülozik tinerle karıştırılıpp boya...

13. drankara

Tekrar merhaba.. İlerlememiz devam ediyor.. 5 Şubat tarihinde mutfak tezgahımız geldi.. Ayrıca arka klima kapağına ızgara takıldı.. Daha sık bir görünüme kavuştu. Video: https://youtu.be/Ar4DA6boR7U 5 şubat mutfak tezgahi geldi. Yerine konuldu.. Tabii henüz ham haliyle.. elden geçecek...
  14. drankara

Rakamlarla konuşmayı severim.. Çünkü gerçeği daha net görmemizi sağlıyor.. :) Kayışlar kamyonlarda yük amaçlı kullanılan kayışlardan olsada normal sürüşte yana savrulmayı azaltır.. Her nekadar Dalgakıranlı su deposu olsa da çarpışmalarda araç içinde sizinde belirttiğiniz şekilde kat ve kat bir...
  15. drankara

Karavanım için mart ayında LG F8K5XNK4+++ 2 Kg 700 Devir Çamaşir Makinesini almıştım.. Çamaşır makinesini almamın sebebi 2,5 ve 4,5 yaşlarında 2 kızımın olması nedeniyledir.. Sonuçta yemek yiyişimiz ile kıyafetlerin değişimine sebep olabiliyor... :) Karavan için çamaşır makinesi zaruri ihtiyaç...

16. drankara

Bu arada arkadaki 300 lt dalgakıranlı su deposu için aldığım gergi kayışları ve yere sabitlmek için aldığım halkalı sabitleyiciler geldi.. Su deposu sabitlendi ve dışarıdan su dolum ağzı takılarak görsellerde görüldüğü gibi eğimli su dolum borusu yani gırtlak boru takıldı.. Mutfakta tezgah...
  17. drankara

Yatak odası dolapları ve tuvalete ait görsellerdir.. Tuvalete berber musluğu kullandım.. Tabii lavabo küçük olunca musluk biraz orantısız büyük oldu..
  18. drankara

Tekrar merhaba.. En son 26 Ocak 2022 tarihine kadarki karavan yapımındaki gelişmeleri paylaşmıştım.. 27 Ocak 2022 tarihinden bugüne kadarki gelişmeleri sizlerle hem fotoğraf hemde dileyenlerin seyretmesi için video linki ile paylaşmaya başlıyorum.. 27 Ocak 2022 tarihinden 1 şubat 2022 tarihine...

19. drankara

Şimdilik Uzun kış kampı çalışma düzenim açısından pek mümkün olmasa da 3-4 günlük kısa da olsa tatil düşüncem var.. gelecekte olası seyahatlerde elektrik sisteminin olası uzun tatilleride karşılaması tabii ki tercih nedenim oldu..
  20. drankara

İzban olmasa zaten yol hiç çekilmez.. Bende İzban ın Aliağa Halkapınar hattını kullanıyorum şehir merkezine inmem gerekiyorsa.. Oldukça uzun bir hat.. Oldukça uzun sonlara doğruda maliyeti artan bir yapım süreci oldu denilebilir.. Neyseki sona doğru yaklaşmaya başladım.. Karavan yaşantısına...

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,126
Kayıtlı Üye Sayımız
167,025
Kaydolan Son Üyemiz
Atilla Alpaslan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR