Arama sonuçlarınız

1. drankara

Karavan'da Geri Görüş Kamerası Tavsiyeleriniz

Merhaba, Araçlar büyüdükçe geri manevralar da oldukça zorlaşmakta olduğu bir gerçek.. Karavanların da yan aynalar dışında arkayı görme imkanı yok denilebilir.. Özellikle dar yerlere park bu araçlarda diğer otomobillere göre, arkayı görme imkanının oldukça kısıtlı olması nedeniyle arkadaki...

2. drankara

Karavanda Gaz Sistemi Kuran ve Kullananların Dikkat Etmesi Gereken Bazı Noktalar

dosya paylaşımı için teşekkürler..
  3. drankara

Karavanımı Tekrar Yaparsam Yapmayacaklarım

henüz karavan yapımım devam etse de başlığa uygun bir yanıtı şimdiden yanıtlamaya karar verdim.. olurda karavanımı tekrar yapmaya karar verirsem Dolar veya Euro ile maaş almaya başlamadan aracı tekrar yapmayı göze almayacağım.. önceden aldığım yurt dışına bağımlı tüm malzemeler döviz artışıyla...

4. drankara

İzmir'de Otokar Sultan 145s City C Motokaravan Dönüşümü

Teşekkür ederim.. Youtubede bir videoda atık su sistemi tıkanan bir karavanda yapılanları izledim.. Pekde hoş olmadığını gördüm.. Bu yüzden yeni yapılan aracımda atık su sistemi depolardan istenirse kolaylıkla çıkarılabilir şekilde monte edildi. Gırtlak borular oldukça genişte olsa karvanda 2...
  5. drankara

Atık su ve temiz su hatlarının yerlerinin belirlenmesi, su sistemlerinin hatlarının çekilmesi ve hidrofor genleşme tankının yerine montajından sonra artık aracın iç ranza, arka baza, mutfak, banyo profillerinin montajına, içten şaseye kaynak işlerine sıra geldi.. Şuanki aşamamız ranzanın ana...

6. drankara

Hidrofor genleşme tankının yer aldığı kabine ait görsellerin devamı

7. drankara

İlk başta Seaflo 18.9LT hidrofor ve MIT 24 LT Yatık Hidrofor Genleşme Tankını arka baza şeklindeki yatak altında 300 LT lik dalgakıranlı su deposunun yanına monte edecektik. Ancak daha sonra aracın altında atık su depolarının arkasındaki boşluğa yalıtımlı marin kontradan paslanmaz profil bir...
  8. drankara

Aracın içinde su hatlarının alttan çıkacağı yerler ayarlandı. Tabii ki burada en büyük sorun banyo, bunun sebebi banyo için aldığım kasetli tuvaletin arkası çapraz dikmelere denk gelmesi.. Ne yaparsak yapalım olmadı.. Bu yüzden bir çapraz dikmeyi kesip daha kısa bir çapraz dikme olarak yeniden...
  9. drankara

Arka tampon bölgesi ardındaki boşluğa her iki 100 LT lik artık su depolarımız monte edildi. Aralarına bağlantı borusu çekildi. Stepnede o bölgede bulunacağından arkadan dolanacak şekilde boru bağlantısı yapıldı. Arka kapı basamağına atık suyun boşaltımı için bir vana konuldu, atık su yani gri...

10. drankara

Tekrar merhaba,, araçta son mesajımdan sonra geçen zaman içinde atık su sistemi hemen hemen tamamlandı. Atık su sistemi aracın altından geçmekte. Bu şekilde herhangi bir sızıntıda aracın içi yerine altından su akışı olacak. Zaten borulama sistemi gırtlak hortum olarak da adlandırılan spiral...

11. drankara

Evet aracın videosunu oda çekiyor. Kendi youtube kanalında yayınlıyor. Ben de düzenli olarak yapım aşamalarını fotoğraf ve video olarak belgeleyip youtubeden videoları yayınlıyorum.. Fotoğrafları ise buradan paylaşıyorum..
  12. drankara

Aracı yapan kişi zaten Serdar bey :) Umarın aradığınız aracı bir an önce bulursunuz.. Eğer karavan hayaliniz varsa, Dövizdeki artışı da göz önünde bulundurarak çok da gecikmeyin derim.. Sonuçta aracı ne alırsanız alın belirli malzemeler dövize bağlı ve fiyatlar her geçen gün artıyor...

13. drankara

Tekrar merhaba, aracın içinin tavan, iki yan ve arka kısmının hemen hemen 2 katmanlı izolasyonu tamamlandı. Elektrik tesisatları çekildi. Aküler konumlandııldı, güneş enerjisi panelleri ve uydu anteni monte edildi. Alt gri su depolarinin birisi monte edildi.. su depolari ilerde bir sorun...
  14. drankara

Bı alanlara 6 mm izametrik kauçuk elimde kalmadığından tekrar aldım. Bu arada elektrik kablolarını ve aküleri aldım. Kablolarda kablo isinmasi ve yangin riskinide goz onune alip guvenlik acisindan aku alani haric icerideki tum alanlarda aldigim cift cidarli kalatlı 100m 2x2,5 mm ve 25+25 m 6...
  15. drankara

Tekrar merhaba.. Şimdiden size hayırlısı olsun.. Aracın yapım süreci devam ediyor.. Şuan azda olsa bir gecikme olacağı görünsede yapım süreci devam ediyor.. Aracın Ay sonunda önden giriş tarafındaki ilk cam ve devamında kapı tarafında en arkadaki cam ve onun kaşısında bulunan yatak odası ve...

16. drankara

Tekrar merhaba, sokum islemi bittikten sonra ilk kat izolasyon islemine baslandi. tavan izolasyonuna baslandi. Izolasyonda ilk asama olan yan duvarlar, tavandaki ve arkadaki metal yuzeylerin 6 mm kendinden yapiskanli elastometrik kauçuk ile kaplanmasi hemen hemen bitmek üzere... Daha sonra...
  17. drankara

12 Volt Kompresörlü Buzdolabı Tavsiyesi

Henüz karavan bitmediğinden buzdolabını kullanım imkanım olmadı.. Bu yüzden yorum yapmam doğru olmaz..
  18. drankara

Aracın son hali bu şekilde.. Araçta kullanmayacağım koltukları çıkardım. Sağda önden bakıldığında çıft sıra olarak duran koltuklar bir sıra arkaya konumlandırılacak. Yani öndeki koltuk bir arkaya alınacak. Ters duran koltukda araya masa konulduktan sonra masaya bakacak şekilde...

19. drankara

Arkaya 190x190 ranza şekline yatak planlıyordum, Yatak kısmını 190x150 cm, devamında da kapı tarafına 180 veya 185x80 cm lik bir ranza konumlandırıp yanına yine mutfağı yerleştireceğim. Tabii ki ozaman tuvelettin 110x80 cm lik banyo teknesini söför arkasına konumlandırmam gerekiyor. yatağın...
  20. drankara

12 Volt Kompresörlü Buzdolabı Tavsiyesi

Coollife / Coolmarine CM123 Buzdolabı (Manisa) 123 L, dondurucu kapasitesi 10 Lt, A+ 12V / 24V 150 LT ve üzeri buzdolapların 12V kompresör dönüşümü sonrasında sorunları yaşayabileceğine dair okuduğum mesajlar neticesinde Manisa merkezli 123 Lt kapasiteli Coollife CM123 buzdolabını aldım...

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,127
Kayıtlı Üye Sayımız
167,027
Kaydolan Son Üyemiz
cemal crt

Çevrimiçi üyeler

Geri