Arama sonuçlarınız

1. drankara

Adım Adım Karavan'a Doğru

Geçmiş olsun, araçtaki sorunu tespit edip çözdüğünüze sevindim.. Takibe devam..

2. drankara

İzmir'de Otokar Sultan 145s City C Motokaravan Dönüşümü

Buzdolabı kargoyla geldi de 30 desi üzerini aşağıda bırakıyoruz yukarı evinize kendiniz taşıyacaksınız deyip kargocuların ürünü aşağıya indirip eve çıkarmadan gitmesine insan ister istemez kızıyor.. Asansöre kadar taşımaya ikna ettim kargocuyu.. Neyseki katlamalı taşıyıcı var.. kırk yılda birde...
  3. drankara

Adım Adım Karavan'a Doğru

Gayet iyi fiyata gitmişler.. Hangi satış sistemi üzerinden koltukları satttınız ? Bende de 1 5 li 1 3 lü, 2 2 li 4 tanede tekli koltuk var.. Onları satıp araç içinde yer açmam gerekiyor.. Aracın içi, tepeleme koltuk dolu.. koyacak yerimde yok.. Orjinal 3 tane 2 li koltuğu elimde tutacağım..

4. drankara

Teşekkür ederim.. .. Yekünde çok tutan ana alımda aküler kaldı.. Diğerleri artık daha ufak tefek alımlar olacak..Aküleri içinde bu fiyatlarla alım zor gibi.. temmuz ağustos gibi döviz fiyatları biraz aşağıya inerse ozaman almayı düşünüyorum.. Nöbetlerden zaman buldukça araç içinde çalışmaya...
  5. drankara

Biraz önce Coollife firmasıyla tekrar görüştüm ve 123 LT kapasitesindeki buzdolabını aldım. ebatlari 51x52x80 cm 123 Lt.. mutfak kismanda alta camasir makinesi, ustune buzdolabini konumlandirmayi dusunuyorum..LG camasir makunesi 60 cm genişlik x65 derinlikx 36cm yukseklik boyutlarinda.123 Lt...

6. drankara

Manisada coolife firmasının cm 138 veya cm 123 serisi buzdolaplarından buyuk ihtimalle 51x52x80 cm ebatlarında olduğundan 123 lt kapasitesi olan buzdolabını alacağım. Ancak araç tabanına ait söküm, pütür atımı, izolasyon ve elektrik su tesisatı işlerinden sonra zeminin kaplanmasından sonra...

7. drankara

Bu arada en sonunda söküme de başladım.. Öncelikle kapı tarafı ve tavanı söktüm.. Söküm sırasında bol miktarda strafor çıktı.. Heryer bildiğimiz köpük strafordu.. Başka bir izolasyon yoktu.. Çogu yer plastik şeklinde tavan ve duvarlarda perçinlenmiştir.. keski ile ancak çıkartabildim.. Vidalı...
  8. drankara

Şimdi uzun süre aracın orjinal camlarının kalması yani aracın karavan görünümünde olmaması taraftarıydım..Ancak 2 sorunu bir türlü çözüme kavuşturamadım.. camlı bölgelerde örneğin tuvaletin bulunduğu yerde cam üzerine izolasyon kavak kontra vb kaplama sonrasında uzak ihtimalde olsa, olası bir...
  9. drankara

Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba, Geçen 1 ay boyunca araçtaki klima bakımını yaptırdım. Bozuk pervaneleri değiştirdim. alttan önden arkaya klimaya geçen kabloda ezilme varmış.. bu onarıldı.. Uzaktan kumanda çalışmıyordu, temassızlık varmış. Bunu da düzelttirdim.. Genel elektrik bakımı...

10. drankara

Bu arada birde tatsız bir deneyim yaşadım. Güneş enerjisinden gelen enerjiyi akülere aktaran Solar Şarj Kontrol Cihazı için Victron Energy MPPT 250/70 MC4 SmartSolar Solar Şarj Kontrol Cihazı almaya karar verdim. Ayın 30 unda yani 30 Mart 2021 tarihinde Ankara merkezli Atakale elektrik...

11. drankara

Alımlara devam ettim.. 32-6mm 220x170 15 adet Kavak Kontra ve 15 mm 220x170 8 adet Kavak Kontra ve bu kontralar ile zemin/yan duvarlar/tavan arasında kullanmak üzere 3,5x5.7 Ladin 220 cm ebatlarında 27 adet Ladin tahtayı 10.04.2021 tarihinde izmire giderek karabağlardan aldım.. Kavak kontralar...
  12. drankara

Alımlara devam ettim.. 25-Baymera su tasarruflu ve arıtmalı Doğal taşlı Banyo El Duş Başlığı Krom 25.03.2021 26-Sealux Masa ayağı Teleskopik Beyaz 53-81 cm 25.03.2021 27-Nuova Rade Duş Hortumu seti 5m 25.03.2021 28-Plastik gömme Havalandırma, Tekne ve Karavan Havalandırması 25.03.2021...

13. drankara

Araç içindeki koltuk ve demirler söküldü. Tampondaki çatlak ve köşedeki çürük için araç sanayide.. İşlem bitince klimacıya mevcut klimasına baktıracağım. İlk 10 malzemeyi yazmıştım.. 7 mart tarihinden sonrada alımlara devam ettim. 11-Hepsiburada Porvaletti Tekerlekli Kasetli Karavan Tuvaleti...
  14. drankara

Otokar Sultan 145s

Ben henuz dokume baslamadim...Tabanda sac levha yok gibi gorunuyor.. Taban kaplamasini soktukten sonra altinda iskeletin uzerinde sadece mukavva-tahta mi vardi? Tabani kac mm kontra vb kaplamayi dusunuyorsunuz ?
  15. drankara

Yeni Bir Motokaravan Yapmak Isteyen ?

Aracım Otokar sultan 23 koltuklu M3 ruhsatta yani otobüs olarak geçiyor.. Üzerime ruhsatı geçirirken Ticariyi değiştirip Hususi olarak yazdırdım.. Zaten ticari bir işte kullanmayacağım.. Şu an M3 olduğu için D ehliyeti ile kullanıyorum.. Ticari olmadığı için Herhangi bir SRC, vb belgesine de...

16. drankara

Teşekkür ederim.. Kendi yaptıkları karavanlarıyla dolaşanların bilgi ve görüşleri, araçları ve ekipmanlarıyla ilgili deneyimleri bu işe yeni başlayacaklar için oldukça değerli..
  17. drankara

Güneş panelleri ve akü konusunu sizlerinde belirttiği gibi biraz ötelemekte yarar var.. En azından izolasyon ve elektrik tesisatı döşenene kadar.. Tabii bu durumda eve yakın bir yerde elektrikten uzak bir şekilde ilk etapları halletmem gerekecek.. Evin konumu ve sokağın nedeniyle araca elektrik...
  18. drankara

Sadece eşim ve ben olsak sorun değil.. ancak 2 ve 4 yaşında 2 kızınız varsa ve de yemekleri kendileri, üst başlarıyla birlikte yiyorlarsa çamaşır makinesi ne yazık ki gerekiyor.. Bazıları için su ısıtıcısı, çamaşır makinesi, televizyon, uydu anteni hatta aki ve güneş enerjisi şart olmaya bilir...

19. drankara

Evet, Büyük buzdolabı derken 200 LT civarında olacak diye planlıyordum ancak şimdi verimlilik konusu işin içine girince bu sefer 100-150 lt civarına boyutu düşüreceğim galiba.. henüz buzdolabını netleştirmedim.. Başka bir sayfada belirttiğim gibi ya hazır 12 v dönüşümü yapılmış ancak çin mali...
  20. drankara

Otokar Sultan 145s

Sami bey Hayırlı olsun.. Aynı aracın dönüşümüne başlıyoruz.. Benimde aracım 2006 Otokar Sultan 145 S, ancak sizdekinin aksine şehir içi modeli olan City C modeli.. Araç sizinkinden farklı olarak alt depolarının yüksekliği daha küçük ve arkada açılan deposu yok.. Siz bu konuda daha...

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,126
Kayıtlı Üye Sayımız
167,025
Kaydolan Son Üyemiz
Atilla Alpaslan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR