Arama sonuçlarınız

1. M

Karavanla Bulgaristan, Sırbistan, Macaristan, Slovenya, İtalya, İsviçre, Fransa, Lihtenştayn, Avusturya, Çekya, Polonya, Slovakya, Romanya

San Marco Bazilikasi Bu bazilikayla ilgili soylenecek en onemli sey su. Katolikler Kudus’e hacli seferi duzenlemeye karar veriyorlar. Venedikte toplaniyor abiler. Sonra birisi diyor ki Kudus uzak, gelin biz İstanbul’a gidelim. Sonra Kudus’e geceriz. Bir sekilde ikna oluyorlar. Ama İstanbul’u...

2. M

Karavanla Bulgaristan, Sırbistan, Macaristan, Slovenya, İtalya, İsviçre, Fransa, Lihtenştayn, Avusturya, Çekya, Polonya, Slovakya, Romanya

7 Temmuz 2025 Bled’den ayrilip Venedik’e dogru yola ciktik. Otobanda henuz Slovenya’dan cikmadan bir mola yerinde geceyi gecirdik. Aslinda bir mola yeri. Tabelada en fazla 1 saat park edilir yaziyor ama petrol istasyonundaki calisana kalabilirmiyiz diye sorduk. Bir sorun yok cevabini alinca...
  3. M

Bled. Bana gore dunyanin en guzel yerlerinden birisi. Alp daglarina cikmadim ama Slovenya’daki diger yerleri cok gerilerde birakacak bir yer. Bled’i de gordukten sonra sonraki hedefimiz Venedik.

4. M

Havensisin sistemini ben de kurdurmustum. Bosa para mi harcadim diye dusunurken bu tatilde cok ise yaradigini gordum. Yagmurlu bir gun gecirdik dun. Kaldigimiz yerler -Sofya 42.7095, 23.3201 15e/gun -Belgrad’da otelde kaldik -Budapeste 47.5057, 19.0733 3000huf/gun -Maribor 46.5631, 15.6582...

5. M

5 Temmuz sabahi Budapeste’den ayrilip Slovenya’ya dogru yola ciktik. Planimizda olmamasina ragmen Maribor’da bir gece kaldik. Slovenya’nin ikinci buyuk sehri. Gecerken ugramalik bir yer. Gerci bana gore Slovenya, Bled Golunden ibaret. 5 Temmuz ogleden sonra vardigimiz Maribor’un sokaklarinda bur...
  6. M

Ikinci gelisim olmasina ragmen yine guzel zaman gecirdim. Sehir 3 yil oncesine gore cok daha kalabalikti. Toplu ulasimla her yere ulasilabiliyor ve guzel isliyor. Ziyaret edilen yerlere giris ucretleri cok artmis. Biraz abartmislar. Budapestenin merkezi yerlerindeki tum binalardaki ince...
  7. M

Bugun 3 Temmuz. Budapeste sehir merkezi cok sicak diye biraz cevredeki yerleri gezmek istedik. Estergon sehrine ve yol uzerindeki Szentendre kasabasina gittik. Guzel mekanlardi. Yolda bir petrol istasyonundan suyumuzu doldurduk. Szentendre Budapeşte yakınlarında sevimli bir kasaba. Bizim...

8. M

Gezdigimiz yerler Buda Kalesi Buda Kalesi. 800 yıllık bir kale. Ama defalarca yıkılmış ve yeniden yapılmış. En son ikinci dünya savaşında yıkılmış ve yine yapılmış. İçerisinde sanat sergileri yapılıyor. Matthias Kilisesi 1015 yılında yapılmış. Osmanli hakimiyeti doneminde cami olarak...

9. M

Budapeşte Aziz Stefan Bazilikası. Yapımına 1851 yilinda baslanmis ve 1906’da tamamlanmis. Macaristan’in kurucusu sayilabilecek bir hukumdar olan Stefan’in adi verilmis. Önünde dikdortgen seklinde bir meydan bulunuyor ve sehrin merkezi denilebilir. Budapeşte Kahramanlar Meydanı. Macaristanin...
  10. M

Budapestedeyiz. 30 Haziran gunu Macaristana gectik. Hedefimiz Budapeste ama yolda Szeged sehrine ugradik. Yemek molasi icin girdigimiz bu sehirde kisa bir tur attik ve cok sevdik. Sonra yolumuza devam ettik. Yakitimizi forumdaki tavsiyeye uyup OMV’den aldik. Budapesteye aksam saatlerinde vardik...

11. M

Ikinci duragimiz Belgrad 29 Haziran sabahi Sofyadan ayrildik ve sinira dogru yola ciktik. Sinir gecisi cok hizli ve rahat oldu. Sirbistana girdikten sonra yol ustundeki Niş sehrine ugradik. Burada Kelle Kule ismindeki yeri gorduk. Kisa bir market alisverisi vs derken vakit kaybetmeden Belgrada...

12. M

Ve başladık. Dün geceyi Edirne'de geçirdik. Sabah erkenden saat 06:50'de Kapıkule sınır kapısına ulaştık. Erken gitmemize rağmen küçük bir kalabalık vardı. Sınırdan geçişimiz bir saatten biraz fazla sürdü. Geçişte aşağıdaki işlemlerle karşılaştık. Türkiye tarafı - pasaport kontrolü (araçtan...
  13. M

Tesekkur ediyorum. Tartiyla ilgili bir kontrol beklemiyorum ama olursa detayli yazarim.

14. M

Uzun bir aradan sonra herkese merhaba, Yoğun iş temposuyla geçen aylar ve yıllardan sonra karavanla bir Avrupa gezisi yapma fırsatı buluyorum. Bu hafta sonu başlayacak gezimiz için 72 günlük bir süre belirledik. Ancak programımızın çok değişeceğini tahmin ediyorum. Şimdilik sadece...
  15. M

Ankara’dan İç Ege Ve Güney Marmara – 18 Gün

Ben tesekkur ederim.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,131
Kayıtlı Üye Sayımız
167,031
Kaydolan Son Üyemiz