Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sevgili Ince bey
turbo dediğimiz şey evrenseldir ve çalışma prensipleri belirlidir. Google da aratırsanız detayları var. Kesinlikle yukseklikle filan alakalı değildir. Egzos uzerindeki salyangoz belirli bir devirin üzerinde pistona giden yakıt hava karışımını atmosfr basıncı olan 1 barın üzerine...
Ben tek fark makas diye biliyordum çift cam ön panjur.... Bunlara dikkat etmemisim. Surekli 4 ceker olayı enteresan serie de porya kilidi ile mi 4x2 den 4x4 e geciliyor? Kısa uzun sase defenderda da var 90 lıktı herhalde ?
Ama arazide gecip gecmeme psikolojik herhalde degilmi? Serie nin bir...
Kolay gelsin bizimle ğaylaştığınız için de teşekkürler.
rica etsem serie3 ile defender arasındaki farkları yazabilirmiisniz? Yani defenderda ne sizi mutsuz etti de serie3 topluyorsunuz? Hakkaten merak ettigim icin soruyorum.
İlk kez duyuyorum. 2016'da faaliyete geçmişler. Erba köklü yılların firmasıdır (Başoğlu kardeşler) . Elbette yabancı markalı karavan kalitesinde degildir ama 30-40 yıldı bu isi yapan insanlar. Öncelikle kalitelerini mukayese edin. Erba'yı da görmeniz lazım tabi. Görünü kalite aynı ise 2.adıma...
Cay kahve icin 1 lt ye gerek yok. 500 gr fazlası ile yeter. İyi Bir termos hayatını cok kolaylastirir. Demleme isini termosta demlik poseti atarak yaparsan gaz tuketimin az olur.
bir de en ınemlisi kamp hayatını sevmek icin fazla titiz olmaman lazım. Pimpirikliliklerinden arınırsın zamanla (umarım )
Hiç kamyonet yada panelvan kullandınmı?
hiç lastik değiştirdinmi?
hiç sanayiye arabanı tamire götürdün mü
hiç aküsü bitmiş araca takviye yaptınmı yada vurdurdunmu
hic yanlız basına otobüs trenle uzun gezilere cıktınmı?
hiç kamp atesi yaktınmı?
hic cadır kurdunmu?
hic ıssız bir yerde gece tek...
Araba ile gidecekseniz basit semaverlerden goturun. Çalı çırpı ince dal parçaları ile İnanılmaz hızlı bir şekilde litrelerce su kaynatıyor. Çok ucuz tek handikapı cok yer kaplar
butanpropan karisimi tupler 1 lt suyu tam 14 gr gaz ile kaynatıyor. Bunu defalarca hassas terazi ile ölçerek test...
belediye konteynere izin vermeyebilir. (Sabit olması sebebi ile) . Karavanlar pahalıdır ve guvensizdir (yağmalanabilir) ucuz olması için ya eski ya kalitesiz mal alıcan ikisinde de yaşanmaz...
size tavsiyem ikisinin ortası şöyle bişey HARİKA KARAVANDAN EN İDEAL KARAVAN 9.40m2 BU FIRSATI...
Resimdeki eski kasa unimoglar kaç kilo? Ben yeni kasasını 3500 kg dan ağır olması sebebi ile şahıs adına kayıtlı olmasına rağmen K belgesi gerekmesi sebebi ile satmak zorunda kalmistim. 3500 kg dan ağır araçları kullanmanın (ceza yemeden) tek yolu K1 belgesi olan şirket adına alıp o şekilde...
merhaba
outdoorhaber.com a bak öncelikle burada sorularına net cevaplar bulacaksın.
bisiklet motor yada sırt çantası ile yürüyerek gidilen gezilerde hafif ekiman çok önemli. Tabi ne kadar hafif o kadar pahalı oldugu icin çöpe atacak paran yoksa ortasını bulmak lazım...
Ben ferrino lighttent2...
Az yer kaplayan hafif çadır arıyorum. Ferrino Light tent'im var. Çok da memnun olmakla beraber bazen kayalık yada karla kaplı yerlerde kazıkları tutturmak zor oluyor. Kazıkları çakmadan da çadır ayakta durmuyor. Kazıklar olmadan ayakta durabilen bir çadır arıyorum. (Freestanding) Ancak paket...
Boyraz bey cok guzel bir cozum onermisşsinşz. Buna benzer çözümleri uzun yıllardır görüyorum. Ancak bu çözüm göreve uygun fiyat ve basit . Siz direk boot jump mı aldınız? Sanma cunku fiyat kdv ötv günrük nakliye derken araba parasına gelir, sizgem bana cok basit geldi. Burada yapan yokmudur...
Tekne almayıp kiralamak Mantık duygu çatışmasının bir örneği.
Herşey mantıkla olsa kimsenin arabasını değiştirmemesi yada en az 10 yıl kullanması , elbise dolabımızda 3 çift ayakkabı 5 gömlek ve 3 pantolondan fazlası olmaması gerekirdi.
Duygularımıza yenik düşüyoruz... Ama en azından hatalı...