Arama sonuçlarınız

1. selamoğlu

Kuş Sarayları

Ynt: Kuş Sarayları Hüsamettin Çelebi Camii yapımı 16 yy. (Osmanlı Mimarisi). Halk arasında Kığlı Camii diye bilinir. Niğde’de kuş sarayı yapılmış geleneksel tek mimari örnektir. Niğde şehir merkezindedir (Perşembe pazarı mevkiinde). İlginç olansa bu fotoğrafın 1909 yılının haziran ayında...

2. selamoğlu

Gezenbilir Tanışma Toplantısı (30 Haziran 2007)

Ynt: Gezenbilir Tanışma Toplantısı (30 Haziran 2007) Gökhan biz geniş bir aileyiz.Kırşehir ve Niğde-bor kolu var.Ben Bor-Niğde kolundanım Levent Kırşehir kökenli olabilir.
  3. selamoğlu

Ynt: Gezenbilir Tanışma Toplantısı (30 Haziran 2007) gün için her ikiside olur farketmez cumartesi yapında önemli olan saat erken başlamak lazım.Dışardan gelenler geri gidecek malumunuz

4. selamoğlu

Ynt: Gezenbilir Tanışma Toplantısı (30 Haziran 2007) Hocam Beylikdüzünden gelmek problemde Niğde'den gelmek kolaymı.
  5. selamoğlu

Ynt: Gezenbilir Tanışma Toplantısı (30 Haziran 2007) İyide hocam İstanbul şartmı.Şöyle daha merkezi yer Ankara falan arkadaşların hepsi İstanbul'da yaşamıyor.Mesafe açısından.Yiyelim içelimde ve hatta tanışalım da herkesin işi gücü var.Yer konusunu bir daha düşünelim.Emin Selamoğlu

6. selamoğlu

Delikli Yar

Ynt: Delikli Yar Hocam buranın niye fotoğrafları yok?Yayınlasanızda bizde fikir sahibi olsaydık.Hem neyi tesbit ettiğinizin anlaşılması babında.Bekliyoruz.

7. selamoğlu

Caber Kalesi

Ynt: Caber Kalesi Doğrudur hocam.Kaynak yanımda olmadığı için hangisi olduğuna bakamadım.O anlamda her ikisinin isminide yazdım.Gökce alple Kaya alp kardeştir.Başlangıçda Osmanlının ataları hakkında doğru düzgün bilgi verilmemiştir.Yazılı kaynaklar Bizansa aittir.Hatta o kaynaklarda Osman...
  8. selamoğlu

Caber Kalesi

Ynt: Caber Kalesi Bu mezarın Süleyman şah'ın olduğu doğru ama Osman Bey'in dedesi olduğu doğru değil.Bu mezar Kuvvetle muhtemel Anadolu Selçuklu devletini kuran Kılınçaslan'ın babası Kutalmışoğlu Süleyman Şah'ındır.Süleyman Şah Suriye seferine çıktığında çarpışmalar sırasında ordusunun...
  9. selamoğlu

''Bozkır’dan AB’ye Adım Adım: Sivil Toplum Yürüyor'' Projesi

Ynt: ''Bozkır’dan AB’ye Adım Adım: Sivil Toplum Yürüyor'' Projesi 26 Mayıs 2007 Cumartesi saat 14,00 de "sivil toplum yürüyor, Kapadokya tarihi sınırlarına kavuşuyor" başlığı altında tarihi bir mekan olan Niğde Akmedresede bir araya geldik. Sivil Toplum Geliştirme Merkezindende temsilcilerin...

10. selamoğlu

''Bozkır’dan AB’ye Adım Adım: Sivil Toplum Yürüyor'' Projesi

Ynt: ''Bozkır’dan AB’ye Adım Adım: Sivil Toplum Yürüyor'' Projesi 14 ve 15 Nisanda Kapadokya'nın tarihi başkenti Kemerhisar'da / Niğde - Hititlerin Tuvanuva'sı, Romalıların Tyana'sı ''Kapadokya Tarihi Sınırlarına Kavuşuyor, Bozkırdan Avrupa'ya Yürüyüş Projesi'' kapsamında toplanıyoruz. Neler...

11. selamoğlu

Açılmasını İstediğiniz Kategori Veya Başlıklar

Ynt: Açılmasını İstediğiniz Kategori Veya Başlıklar arkadaşlar eni nihayet gazete yayın koordinatörüyüm.El insaf.Üstelik her tarif veren aynı zamanda davet vermişmi sayılır.
  12. selamoğlu

Ynt: Açılmasını İstediğiniz Kategori Veya Başlıklar bu gurubun toplam üye sayısı nedirde? beni korkutuyorsunuz.Varmı yörük kesesinden kurban kesmek olayın hacmini bilelim.Niğde tava tarifi mutfak dergisinde benim imzamla yayınlandı bende daha başka tariflerde var.

13. selamoğlu

Ynt: Açılmasını İstediğiniz Kategori Veya Başlıklar bu tarif aynı zamanda davetti.Ocağıma incir ağacı dikmezsiniz inşallah.Niğdeli teklifi değil
  14. selamoğlu

Ynt: Açılmasını İstediğiniz Kategori Veya Başlıklar Bir yerden başlamak lazım.Niğde Tava nın tarifini veriyorum.Beş kişilik. 250, 300 gr yeşil biber doğranmış acı tercih 2 baş sarımsak ayıklanmış ,değisede...
  15. selamoğlu

Ynt: Açılmasını İstediğiniz Kategori Veya Başlıklar yemek konusu açıldımı?Ben hiç rastlamadımda.Artı yöresel türküler ve kültürde olabilir.

16. selamoğlu

Niğde Karatlı'da Antik Mezarlar

Ynt: Niğde Karatlı'da Antik Mezarlar Niğde'de böyle yüzlerce kaya veya lahit şeklinde mezarlar ve tesbitlerimize göre yüz civarında yeraltı şehri var.Yeraltı şehirlerinden bir tanesinin çapı 30 km.Yani insan eliyle açılmış en büyük kaya oyuntusu.Bir ikincisinin çapı 25 km.hepsi ilgi bekliyor.
  17. selamoğlu

Kasabanın Sırrı; FERTEK "Geçmişin İzinde"

Ynt: Kasabanın Sırrı; FERTEK "Geçmişin İzinde" 'Fertekli' Caner Yeşildağ'ın fertekdeki büyük kilise/Caminin fresklerinin fotoğraflarını oldukca dolambaçlı yoldan sizlere sunduk.Devamını diliyoruz.Daha fertekle ilgili yayınlanacak çok şey var.Yeni öğrendim Türkiye'de ilk gazoz Fertekliler...
  18. selamoğlu

Ynt: Kasabanın Sırrı; FERTEK "Geçmişin İzinde" Adnan Yarar devam ediyor'Şmdide mevcut ve 1837 yılında yapılmış olan kiliseninm dışında 10 civarında kilise varmış.Yusuf amca Rmlarla çok güzel dostluklar yaşadıklarını örneklerle anlatırdı.''Ömer Ağa Camisinin imamı rahmetli Neşet...

19. selamoğlu

Ynt: Kasabanın Sırrı; FERTEK "Geçmişin İzinde" Adnan Yarar Fertek'le ilgili şunları söylemiş.'Yer elmasının sarı çiçeklerikışın yaklaştığının habercisidirler. Kışın gelen bayramlar için bir deyiş vardı Fertek'de''Kasımpatıların üzerine bol kar yağmaz ve tandırlarda...
  20. selamoğlu

Gezginlerimiz Yolda

Ynt: Gezginlerimiz Yolda sedat beyin babannesine geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,131
Kayıtlı Üye Sayımız
167,031
Kaydolan Son Üyemiz
volkankesici

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.