Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ynt: Project Gülazer: 38" TSL, D60, D44 Diferansiyel, Doubler, Beadlock ve Fazlası
Ugur abi ne yalan söyleyim ben araçtan çok sizin bilgi ve birikimize hayran kaldım. Bu iş mangal gibi yürek değil. kalorifer kazanı gibi yürek ister. Her insan böyle bir iş çıkartamaz. Tabiki bu araç hoş olmamış...
Ynt: LPG'ye Dizel'e ve Benzin'e Rakip Yakıt Türü: CNG
5 Tl = 100 km eğer böyleyse ben 3.000 veririm :) Rusya gaza zam yaparda elimizde patlarsa onu bilmem :)
Ynt: LPG'ye Dizel'e ve Benzin'e Rakip Yakıt Türü: CNG
O konuya devam elbette katılımın kaç kişi olduğunu gördümde anlaşılan akaryakıt zammı kimseyi rahatsız etmemiş gibi görünüyor. Ben türkiyede olsaydım fazla uzağa gitmemek (!)kaydıyla konvoyda kesinlikle olurdum :) Benim bulunduğum yerde...
Ek Bilgi
Doğal gazın ulusal iletim şebekesi veya şehir içi dağıtım sisteminden satın alınıp, yaklaşık 200-250 bar basınç altında sıkıştırılması ile elde edilen sıkıştırılmış doğal gaz (CNG); kokusuz, renksiz ve zehirli olmayan gaz fazında bir yakıttır. Yüksek basınç altında gaz fazında taşınır...
Compressed natural gas (CNG) Sıkıştırılmış Doğal Gaz
Akaryakıt fiyatları artınca, araçlarda LPG kullanımı yaygınlaşmıştı.
Şimdi ise Sıkıştırılmış Dogalgazlı araçlar gündemde.
Sebebi ise bu yakıt türünün benzin ve LPG'ye göre ekonomik, çevreci ve güvenli olması.
Benzin ve mazotun fiyatı...
Ynt: Ankara Grubu Serbest Muhabbet Köşesi.
Bu tarihte, 3 gün sonra gezi var ve ben daha Irak/Süleymaniyedeyim. Yurt dışında olmam nedeniyle sizlere katılamayacağım ancak paylaşımlarınızı ve maceranızı ilgiyle takip edeceğim. Geziye katılacak arkadaşlarıma bol çamurlu günler diliyorum.
Dip not...
Ynt: ilkbahar 2012 de gürcistan gezisine katılmak isteyenler.
Değerli dostum daha önceki mesajları okudum ancak daha önceki arkadaşımın yazmış olduğu bir mesajın benzerinin kendi tecrübelerimide katarak tekrar güncellenmesinde ne sakınca var anlamadım ???
Ayrıca benim sormak istediğim bir şey...
Ynt: OTOMATİK VİTESE B1 EHLİYET GELİYOR...
B ehliyeti E ehliyeti Src bilmem ne belgesi K belgesi. Heryer belge oldu. Hiç kimse kusura bakmasın ama AB uyum yasaları türk milletine eziyet yasasına dönmeye başladı. arkadaşlar bilginize sunarım bazı AB ülkelerinde MT lastik ile asvaltta gitmek...
Abi herşeyden önce ilgin için çok teşekkür ederim. Bu bilgilendirme benim için çok aydınlatıcı oldu. Serzenişlerimden alınan kırılan arkadaşlarım varsa hepsinden özür dilerim. lütfen kusura bakmayın. Ben gurup olayına karşı değilim. illaki birbirine...
Acaba benim yukarda yazdıklarım havada asılı mı kaldı? Bazı arkadaşlar kendi egolarına yenikmi düşüyorlar? Yoksa o kadar kelimeden bir tanesi dahi anlaşılmamışmı? susmak isteyen susabilir. nede olsa söz gümüş ise sukut (susmak) altındır ve sukut...
Abi durum ortada yapacak fazla bişey yok. 2 gündür koskoca Ankaranın offroad meraklılarından ses yok. Benim anladığım kadarıyla Ankarada belli kişilerden oluşan bir gurup Ankaranın Offroad organizesini kendi tekellerine almış ve dışardan katılımlara...
Doğrudur. bir araçta birkaç kişinin beraber olması masrafları azaltacaktır. ben daha önce ıraka keni aracımla gelmiştim burdan edindiğim gümrük tecrübelerim var. Gürcistan giriş için ücret almıyor sanırım. Ancak Gürcü bölgesinde...
Son ana kadar takip. Son dakika sürprizi çıkmaması için Hareket saatine 2-3 gün kala adımı yazacağım.
Ynt: Project Gülazer: 38" TSL, D60, D44 Diferansiyel, Doubler, Beadlock ve Fazlası
Yavuz abi tam olarak anlamadım. yani Mogda Motor şanzuman arazi şanzumanı diğer araçlarla aynı yöne dönüyor. Diferansiyelin içinde mahruti dişlisinde farklı bir sistem var ve iş o noktadan sonra mı başlıyor?
Şimdi benimde aklıma şüpe düştü ??? Unimog'un portal dişli gurubu içindeki cer dişli 2 dişliden oluşuyordu. yani biri düz dönerken digeri onun tersine döner. unimogun motoru ters dönmüyorsa sanzıman ters...
Uğur abi anlamadım nasıl emin değilsiniz? ben o aracın hareket ettiğini videoda görmüstüm. şimdi o araç ileri viteste geri, geri viteste ileri mi gidiyor? yada ikinci bomba mog difleri ters dönüyorsa o aracın...