Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ynt: Ankara Grubu Serbest Muhabbet Köşesi.
Sonuna kadar haklısınız. Türk aile yapısı ahlaki temeller üzerinedir. şimdi gösterimde olan bu diziler Türk aile yapısının temeli olan ahlak kavramını baltalıyor. Ailevi çöküşlere zemin hazırlıyor. Aile sistemi çöken yerde akrabalık bağları olmaz ve...
Ynt: Sis Farları Yüzünden Arabayı Bağlıyorlardı.
Uğur Abi konuyu sadece sis farı için açmışsınız ve tampon port bagaj vinç çeki demiri herşey konuşulmuş hatta aracın yerden yüksekliği 75 cm diye bir ibarede gördüm ama üstünde pek durulmamış sadece lastik boyutları lastiğin çamurluktan taşması...
Ynt: Arazi Araçlarına Portal Aks Yapımı (İmal Etme)
Murat bey açıklamalar için teşekkür ederim. Sizinde belirttğiniz gibi geçekten bir forum efsanesine hatta muammaya dönmüş durumda. Diğer takipçilerin mesajlarnı ve konularını inceledim gerçektende herkes biri yapsada tecrübelerinden...
İlginize teşekkür ederim. İnşallah Gezenbilir ailesi olarak el birliği ile hep beraber portal aks meselesini en ucuz maliyet ile çözeriz. internetten araştırdığım kadarıyla redüktör dişli gurubu yapan firmalar portal aksi yapabileceklerini...
Defender için Fotoğraflar: http://www.pirate4x4.com/forum/showthread.php?t=865657 linkinde var.
Defender ile ilgili çizim henüz bulamadım ama bulduğumda ilk işim mutlaka ptlaşmak olacktır. Saygılarımla.
Murat bey ilginiz için teşekkür ederim. Ancak bu soruyu niye sordunuz anlayamadım. Portal akslere ihtiyacım olduğunu düşndüğüm için bu konuyu bu kadar araştırıp açmışımdır. Hangi araca ve hangi maksatla takacağım konusuna gelince aşagıda resmi...
Portl aks ile ilgili bir çizim http://maefare4x4centre.com/product_portal_axcle_unit1.htm
İmal edecek arkadaşlar olusa belki çizimler yardımcı olur.
Ynt: Orta Asya Gezisi
Sitenizi inceledim ve çok imrendim. resmen tarihteki Türklerin ayak izlerini izlemişsiniz. Geziniz keşke Doğu Türkistanıda kapsamış olsaydı. Orta Asyayı yani Batı Türkstanı ve Dogu Türkistanı bende çok gezmek isterdim.
Nejat bey uzunca bir süre bu portal bulmacasının çözülmesi yönünde uğraştım. sanki bu mesele kapalı bir kutu gibi duruyor. bu durum beni iyiden iyiye rahatsız etmeye başladı. bu yüzden böyle bir arşiv paylaşma gereği duydum.
Yavuz beyin...
O kadar araştırma yaptıktan sonra portal aksların redüktör dişli yapan firmalar tarafından istenilen ölçülere ve istenilen özelliklere göre yapılabileceğini öğrendim. redüktör dişli genelde iş makinalarında ve Elektrik motoruyla çalışan sanayi...
Sonuç olarak ülkemizde biri bunu başarmış. Nasıl mı? Havadan zirai ilaçlama yasaklanınca bir vatandaş yerden ilaçlama yapmak için traktörünü yerden yükseltmiş ...
Sanırım benden başka kimse Portal aks ile uğraşmıyor :) ama olsun ben yinede paylaşımlarda bulunayım birgün belki birinin işine yarar.