Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Gunes panellerini uste bagliyacam. Panellerin daha ragat hava almasi icin polyestere üç hava kanali bıraktık ayrica panelleri beş santim yukarı takıcaz. Toplan 20 cm bir yükseklik olacak.
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bir tane tavan doktuk. Esnememesi ici icine sac gomduk ancak keske daha kalin koysaymisiz. Uc tanede 13 santimlik yap yuzey ikinci fotodakiler. Ön kismi ruzgari kesmemesi icin daha egimli olaca enson onu dokecez. Yarinda kismese bunlari birlestirip jel kot ile boyatacagiz. Alt cerceveyi masif...
Benim karavan 12.8 m3 oldugundan iki cocuk ile icine daha rahat sifabilmenin yollarini arar dururken. Bazi karavanlarda gordugum pop-up i yapmayi dusunduk. Biraz polyester isinden tecrubem vardi. Birde benim gibi bir acemi yi ikna ettim. Ve yabanci karavanlarda gordugume ben zer bir kalip...
Fsirin bilgiler icin tesekkurler. Kasetli wc yi hanim istemiyor. Mecburen onun istekleri dogrultusunda hareket ediyorum.
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İbrahim bey bilgiler için teşekkürler. Fazladan çekilen boş hatlar önemli bir ayrıntı olmuş kullanacağım. Ancak ben bu elektrik konusunda Niyazi Hocamı dinleyip tecrübeli birilerinden birebir yardım alacağım galiba. Bulunduğum yerde karavan işi yapan yok. Ya bir elektrikçiye baş vuracağım yada ...
Hafta sonu camlarım geliyor. taktığımda fotolarını yükleyeceğim. Şimdi yalıtım öncesi yapmam gerekenler var.
Elektrik tesisatı..........
Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım isteyeceğim. Yazılmış olan forumlardan anladıklarım var. Ancak bir acemi olarak emin olmak istiyorum...
Niyazi bey buzdolabınız hakkında bilgi verebilir misiniz? Marka model nedir? Ayrıca orjınal 12 volt mu yoksa siz mi dönüşümünü yaptınız. henüz dolabı almadım 12 volt ta alabilirim.
Enerji temini için iki adet polisolar 15x2=300 watt panel üç adet 115 lik akü 30 A lik şarj cihazı için görüştüm. Akü konusunda 2 mi yoksa 3 adet mi alsam onun tam kararını veremiyorum.
Önder bey selamlar. Karavan yapmak için 2006 ducato panelvan aldım ve güneş sistemine ihtiyacım var. Aracımda buzdolabı büyük boy olacak ve aydınlatmalar olacak birde saç kurutma makinesi kullanmamız gerekiyor ( malum çocuklar var) klima düşünmüyorum. Akülerin gerektiğinde 220 ile de dışarıdan...