Arama sonuçlarınız

1. freebird

2007 Grand Vitara 1.9 DDiS 40.000km Periyodik Bakımı ?..

Ynt: 2007 Grand Vitara 1.9 DDiS 40.000km Periyodik Bakımı ?.. 2007 1.9 DDIS / 20.000 bakımını polen filtresi hariç (gerek görülmediğinden) "aynen sizin saydıklarınız yapılmak kaydıyla" ben yetkili serviste geçen yaz sonu 190.-tl ye yaptırmıştım. ve ortalamaları da 220-250.-tl olduğunu biliyorum...

2. freebird

2007 G.Vitara 1.9 DDiS V-Kayışı ve Gergisi Bu Kadar mı Pahalı Olur?

Ynt: 2007 G.Vitara 1.9 DDiS V-Kayışı ve Gergisi Bu Kadar mı Pahalı Olur? Aklıma takılan birşey var,bu araçlarda garanti 3 sene,Suzuki Yetkili Servisi bu olayı kullanım hatası ,v.s sebeplerden garanti kapsamı dışına mı çıkardı? Konu Garanti Kapsamı Şartlarına göre neden değerlendirilmedi? İşte...
  3. freebird

Grand Vitara 1.9 DDIS Motorlarda Elektrikli Turbo Soğutma Pompası

Ynt: Grand Vitara 1.9 DDIS Motorlarda Bir genelleme yaparak konuyu özetlemek gerekirse; -Bu motorlardaki Turbo sisteminde Elektrikli Turbo Soğutma Pompası mevcuttur ,fakat motorun durduktan ve ilk çalıştırıldığında hareket öncesi birkaç dk çalıştırılma sebebi motor yağının ve dolayısıyla...

4. freebird

Ynt: Grand Vitara 1.9 DDIS Motorlarda Elektrikli Turbo Soğutma Pompası Suzuki Yetkililerinin konuyla ilgili verdikleri cevabı iletiyorum; Bilindiği gibi araçlar kullanılacağı ülkelerin emisyon standartları, coğrafi konumları,iklim şartları ve kullanıcıların beklenetileri doğrultusunda...
  5. freebird

Yunanistan ve Makedonya Gezi Rotası İçin Yardım?

Ynt: Yunanistan ve Makedonya Gezi Rotası İçin Yardım? Uygun bir Yünanistan Rotası tavsiyesi; Bizim gittiğimiz karayolu rotası; İpsala dan sonra E90 karayolu takip Alexandrapoli - Komotini - Xhanti - Kavala - Selanik - E75 güneye - Larissa - Batıya E92 - Trikala - Kalambaka - Oradan E65/E75...

6. freebird

Kaş

Ynt: Kaş Dalış deneyimi için harika bir yer,çok harika konumlu bir mocampı da var,ayrıca denizaltındaki müzeyi-heykel ve figürleri de unutmamak gerek,unutamadığım yerlerden....

7. freebird

Ynt: Grand Vitara 1.9 DDIS Motorlarda Elektrikli Turbo Soğutma Pompası Merhaba, Hayır henüz haber yok,iş yoğunluğu veya araştırma sebebiyle zaman alabilir diye gecikmeyi "iyiniyetli"düşünüyorum,hatırlatma yolladım aynı zamanda genel copy verdim .Onlardan yanıt alana kadar konunun takipçisi...
  8. freebird

Ynt: Grand Vitara 1.9 DDIS Motorlarda Elektrikli Turbo Soğutma Pompası Bilgiler için tşk ederim,presip olarak mantığı anladım. Bizim motorlar sanırım, motordaki dolaşımda olan suyla soğutuluyor,ayrıca yağlama olayının da açıklığa kavuşması için Suzukiye sordum,bakalım ne yanıt gelecek
  9. freebird

Ynt: Grand Vitara 1.9 DDIS Motorlarda Elektrikli Turbo Soğutma Pompası Katılıyorum ,metallerin kademeli ısıtılıp soğutulması ömürleri için çok önemlir.Fakat duran bir aracın hemen stp ettirilmesi Turbo sisteminin hemen soğumasına mı? soğmamasına mı? yağsız kalıp ömrünün azalmasına mı? sebep...

10. freebird

Ynt: Grand Vitara 1.9 DDIS Motorlarda Elektrikli Turbo Soğutma Pompası Unutmadan ; Turbo meselesiyle alakalı olarak,yaptığı genel-aydınlatıcı açıklamalar için Sn Oguz1134 arkadaşıma teşekkür ediyorum, söylemek istenileni anladım,ilgili yazıyı bulunca da bunun bu tezi çürütebileceğini düşünüp...

11. freebird

Ynt: Grand Vitara 1.9 DDIS Motorlarda Elektrikli Turbo Soğutma Pompası Arkadaşlar bu araçlarda bulunan diesel motorlardaki Turbo işleyişiyle ve diğer DPF gibi ilave sistemlerin olup olmadığına dair birkaç soruyu açıklığa kavuşturulması için , toparlayıp ,en yetkili ağız olarak düşündüğüm ve...
  12. freebird

Vitara İçin En Uygun Motor Yağı

Ynt: Vitara İçin En Uygun Motor Yağı Sn Oguz1134 ve BRAVEHEART, Konuyla ilgili yorum ve yanıtlarıma yeni açtığım " 1.9 DDIS Motorlarda Turbo Soğutma Pompası" konu başlığında devam edeceğim....

13. freebird

AUS kaynaklı bir sitede, 2007 de yayınlanmış bir yazıda, Turbo işleyişiyle alakalı olarak Grand Vitara 1.9 DDIS motorları için geçerli şöyle denmekte ; ...."Turbo cooling is provided by an electrical turbo cooling pump, which ensures circulation of engine coolant even after the engine has...
  14. freebird

Vitara İçin En Uygun Motor Yağı

Ynt: Vitara İçin En Uygun Motor Yağı turbo arac kullanımında bir konuya dikkat etmeli akşam evinize geldiniz aracı park ettiniz gaza basmadan rolanti devrinde bir müddet calıştırın turbonun devri en alt devirlere insin ve gaza basmadan usulca stop ediniz,bu zamanı kendiniz belirleyin en az 30...
  15. freebird

Grand Vitara'da ESP Ne Zaman Devre Dışı Bırakılmalı ?..

Ynt: Grand Vitara'da ESP Ne Zaman Devre Dışı Bırakılmalı ?.. Rica ederim....önemli olan merak edilenlere,bilinmeyenlere dair kafalarda soru işareti kalmaması

16. freebird

Ynt: Grand Vitara'da ESP Ne Zaman Devre Dışı Bırakılmalı ?.. Anlaşılacak şekilde şöyle izah etmeye çalışayım ; araç 4 L-Lock moduna alındığında şartların da ağır olduğu alamına gelir(yukarıda belirttiğim gibi)şartlar ağır ve zor olduğunda ve araç bu modda iken zaten yavaş hatta çok yavaş...
  17. freebird

Ynt: Grand Vitara'da ESP Ne Zaman Devre Dışı Bırakılmalı ?.. Sistem otomatik olarak zaten 4LL pozisyonunda devre dışı kalır,gerekçe olarak da off road şartlarında (dik rampa iniş-çıkışlarında , kaygan yokuşta ,derin çamur, donmuş kar,buzlu zemin, bataklık , kum zemin,kayalık yol,.....v.s) araç...
  18. freebird

Yeni Kasa 5K Grand Vitara için Lastik Önerileriniz

Ynt: 2007 Grand Vitara DDiS ve ON-Road: 225/65R/17 ? - 225/70R16 ? Buzlu yolda, zincir ve çivili lastik haricinde hiçbir lastik ve ebatı güvenli yol tutmaz ,tartışma konusunu karlı zemine taşıyacak olursak ; kriterler (sürtümeye bağlı tutunmayla alakalı olarak) biraz daha iyileşeceğiden yine...

19. freebird

Yeni Kasa 5K Grand Vitara için Lastik Önerileriniz

Ynt: 2007 Grand Vitara DDiS ve ON-Road: 225/65R/17 ? - 225/70R16 ? Kullanım şartlarına bakılırsa bence de fabrika ebat tavsiyeleri dışına çıkman çok anlamsız ve gereksiz geliyor,ben de Bridgestones ları tükettiğimde(bu markada-bu ebatlarad A/T yok sanırım,emin değilim) 225/65/17 ebatlarında...
  20. freebird

G.Vitara 1.9 DDIS (Dizel) 5K İçin Chip-tuning/Box-tuning ?..

Ynt: G.Vitara 1.9 DDIS (Dizel) 5K İçin Chip-tuning/Box-tuning ?.. Evet,ben de yarım depoyla(33lt eurodiesel 90-100km/saat ort.) yaklaşık ortalamalarda 400-450-475 km (ama şehirlerarası kısmı büyük çoğunlukta) yapan bir kullanıcı olarak ve senin hız ortalamanın ve şehiriçi kullanımının...

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,140
Kayıtlı Üye Sayımız
167,031
Kaydolan Son Üyemiz
volkankesici

Çevrimiçi üyeler

Geri