Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ynt: Artvin-İran Tek Başına Çadır Otostop
Genelde çadır kurmadan önce Jandarma veya Polise gider, (Bu gerekli değil) .çadır kurmam ile ilgili sakınca olup olmadığını sorarım. onlarda bana genellikle "sorun yoktur." "nerede olduğunuzu bilelim". "telefonumuzu alın" gibi benim güvenliğim için...
Notlarımı karıştırırken rastladığım bir iki bilgi eksik kalmış onları da aktarayım.
Chevrolet bir jeep ile benzin istasyonuna girdik. Türkiye'de 250Tl civarına dolan depo 20Tl. ye doldu. ancak bu kişi Türk vatandaşı idi. İran vatandaşları daha uygun...
6. Gün: Tahran'dan sabah ayrılarak tüm yolu otostop ile dönmek üzere Tahran'dan 30 km. uzaklıktaki Karaj şehrine gidiyorum. Buraya metro tren karışımı iki katlı ulaşım aracı ile gidiyorum. Tek binişlik bilet çok ucuz idi fiyatı hatırlamıyorum. Karaj...
4.Gün: Tebriz'den Tahran'a gitmem gerekiyor, ancak otostopa cesaret edemiyorum çünkü Tahran'daki Couchsurfing arkadaşlarım beni bugün bekliyorlar; Mehdi'den öğrendiğim bilgiler ile taksi ile otogara gidiyorum. Tebrizde ve Tüm İranda Taksiler dolmuş...
3. Gün: Akaşamki Hollandalılar ile birlikte sabah erkenden kuş gözleme çıktık ve Sarayın etrafından hiç görmediğim ve teşhis de edemediğim ötücüler gördüm. Sabah kahvaltısını D.beyazıtta hallettikten sonra Gülbulak sınır kapısına doğru yola çıktım...
Merhaba
Sevgili GezenBilir okuyucuları
İran Gezisine çıkma fikri konum itibari ile Doğu komşumuza yakın bir şehirde, Artvin'de yaşıyor olmam sebebi ile oluştu. Gezen bilir sayfalarında İran'ı içine alan geziler ve bilgiler bana çok yardımcı oldu...
Temmuz 2011 içerisinde yapmış olduğum bir haftalık gezimin notlarını burada sizler ile paylaşmak istedim.
22 Temmuz Cuma Artvin - Ardahan Çıldır Çadır
23 Temmuz Cumartesi Ağrı-Doğubeyazıt Çadır
24 temmuz Pazar Tabriz Couchsurfing
25 Temmuz Pazartesi Tahran Couchsurfing
26 temmuz Salı Tahran...
Ynt: İran
Merhaba.. Müthiş aydınlatıcı bilgiler edindim. çok teşekür ederim.
Kısmetse 22 temmuz itibari ile 8-9 gün İranda Gezeceğim. Dönüşte gezi notlarını paylaşacağım.
Yazara tekrar tekrar teşekür ederim.
Hoşça kalın