Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
merhaba
son günlerde aracımı arazide zorladığımda altından gelen ufak takırtılar dikkatimi çekti fazla önemsemedim bu gece itibariyle geldiğim notka budur normal seri vites de sıkıntı yok low a alınca asfaltta gazlayınca gene asagidan takırtılar geliyor fakat arazide low da işin rengi biraz...
1 yılı aşkındır bu araca sahibim belkide 30 tane işin ehline sordum bir türlü bunun hararetini yokuş çıkarken 90 ın altına düşüremedik öyle bi yapmış ki adamlar bizim araçta mı bi sıkıntı var anlamadım doğrusu yolum ıstanbula düşecek 3-4 ay sonra orda değiştirecem bunun contasını sanırım...
arkadaşlar bu konu daha öncesinde açılmış konuşulmuş başımdan geçen bi hadise anlatıcam size...
bu sabah dağ başında bi yere arkadaslarımla kahvaltıya gidecektik sabah yola çıktım yol biraz rampaydı aracı 10 dk rampa dan yukarı sürdüm tam virajı dönecekkken kaputun altından bi sis bulutu...
Evet çok haklısınız 35 aşırı derecede sırıtır bu aracın altında
Benim istediğim aracın bıraz daha kaslı görünmesi bu lastikler küçük kalıyor zaten bitik altındakiler
Bi kaç haftaya lastik siparis edicem bakalım nasıl olacaklar görseli burdan paylaşırım
MAR-LX1A cihazımdan Tapatalk kullanılarak...
benim aracım da öyle..
mesela kış ayındayız kaloriferi aciyorum max sıcaklıkta gideceğim yere gidiyorum sonra arabayı kapatıyorum ertesi hafta hava sıcak oluyor mesela 28 dereceyi görüyorum (malum rize havası ne olacağı hiç belli olmuyor :)
ertesi gün hava sıcak otobana cıkıyorum motor...
bu resmi internette buldum 35 lastik yapmış eleman
benim zaten aracın üstündeki lastikler 265 70 17 yani inç ölçü birimine göre asağı yukarı 31x10.5 17 yapıyor
şu anda 305 70 17 lastiklere bakıyorum aracın altını biraz doldurabilmek bi miktar da yükseklik kazanabilmek adına bakalım...
Evet haklısınız kolları uzatmam gerekiyor ben bu aracla sadece sehir içinde geziyorum şimdilik araziye hiç girmedim. Bu şekikde
MAR-LX1A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bizim buralarda jeep den anlayan insanların eline çok araç heba etmiş insanlar var bende onlardan olmiyim dedim [emoji4]
Aracının fren hortumları ellenmedi
İşlemi kaportacı çok sevdiğim Bi insan yaptı 17 cm kütük yaptırdım torna da 15 cm yukarı kalktı toplamda 6" gibi görğnmemesinin sebebini ise bana aracın yaylarının kalmış olduğunu söyledi bu nedenle orjinalınden alçakmış o yüzden dedi
MAR-LX1A cihazımdan...
Evet lastik mesafesini ölçtüm fakat niye bilmiyorum sağ taraf 1.5 cm daha yüksek ikimiz de anlamadık neden kaynaklandığını [emoji4]
Evet haklısınız edindiğim bilgilere göre araca yani şası yaptırmak yenı kollar eklemek diff aynasını değiştirmek bunun gibi birçok işlem yapılması gerekiyormuş bende haliyle vazgeçtim tamponların ve camurlukların da traslanması gerekiyor
Aracıma yaptığım evet dogru bilgisizce bir yükseltme ama...
Su an zaten araçta 15 cm yükseltme mevcut
Çamurluklar biraz kesilecek onu biliyorum diff orijinal o konu hakkında pek bilgim yok oranlar hakkında
Diff oranı nedir bilmiyorum yükseltme 15 cm yeterli gelmeyecek biliyorum orjinalinden 10 cm uzun yay yaptırıyorum lastiklerle beraber
arkadaslar 2002 4.7 aracım var 35 x 12.5 17 r lastik almayı düşünüyüroum aracın diff ine zarar verirmi kullanan arkadaslardan bilgi istiyorum teşekkürler.
Eksik konulmuş olabilir ilk yağ değişiminde teslim ettiğim yer pek güvendiğim Bi yer değildi şimdi tekrar yağı değiştirdik bakalım yine eksiltecek mi
Bende öyle düşünüyorum fakat aracta yağ kokusu yok çok ilginç yağ yakma durumu olsa eksoz dan yağ kokusunu fark etmez miydik?