Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
orjinal egzozdan ceza yeme evet arkadaşlar 20 gün önce şehir içinde turlarken ışıklarda durup boşta bi ara gazı verdim 15 gün sonra arkamızdan ceza gelmiş 206 tl cezada yazan yazı gürültülü araç kullanma (çevreyi rahatsız edercesine) diye yazıyordu şimdi bu orjinal egsoz ile çıkan belli bi ses...
şuan lpg 2.36 tl burdaki Bp istasyonuunda şimdi ben şehir içinde ortalama 150 km yapıyorum haftada lpg ile 61 kuruş yakıyor aşağı yukarı dedimki bu hafta benzinle bineyim 110 tl lpg yakıyordu her hafta ayın 3 ünden beri benzindeyim şehir içi klima açık geziyorum hatta şuan 4 gün oldu 60 tl lik...
performans olark çok bi fark olduğunu söyleyemem ama benzinin yerini tutmazx diye düşünüyorum birde dedğinz gibi gaza çok yüklendiğimde raqmpa da felan ise kendisi otomatik benzine geçip ordan kullanıyor normal e çektiğimnde geri tüpe geçiyor herhangi bi sıkıntı yok bu hafta boyunca benzinde...
çok yakıyormuş seninkisi hocam benim araç şehir içi hesapladım 65 kuruş yakıyor basarsam ışıklarda felan asılarak kalkarsam 1 depo tüp ile 150 km yapıyor şehir içi şuan benzinde biniyorm şehir içinde bakalm bu ay kaç km yakacak benzinde ay dolsun yazacam :D
öncelikle hay ırlı olsun hocam benımde 5.2 zj var direksiyon yağı ve su olayı bendede var bi süre uğraştıktan sonra ikisinide çözdüm öncelikle su olayını anlatayım
Su tankını tank üzerindeki fuel yazısına kadar dolduracaksınız fazlasını koyduğunuz taktirde fazlasını araç atacaktır yani silme...
aracın önünde vinç var evet sorun çözüldü su tahliye dildi içerisine tekrardan antifirizli su ayrıca kaçak kontrol edildi arazide D modunda kullanımdan dolayı hareret yükseliyormuş çok dik yerlerde 1 yada 2 viteste kullanarak hiç artmadıığını gördüm birde dedğinz gibi fann önünü vinç kapatıyor...
allah korusun :) ustaya gösterdim su seviyesi çok yüksekmiş ondan dolayı biz eksik sanıyormuşz birde bu hafta boyunca komple su seviyesini test edeceğiz bakalm artık ama hararette bi problem yok hararet arttıktan sonra geri düşüyor hemen normal seviyeye geliyor ondan yana çok şükür problem yok...
hocam tam yükte uzunsüre gittiğim zman özelliklede tam yükte 1 saatlik tırmanışlarda felan hareret yükseliyor yük azalır azalmaz yani bi düzlüğe çıkar çıkmaz ortalama 2 dk bile sürmüyor hemen geri 210 normal seviyeye geliyor şehir içinde 210 u hiç bi şekilde geçmiyor zaten hızlandığmda hemen...
Sanayiye ustanın yanına gittim meğersem full çizgisinin üstünde çok fazla su konultuğu için fazlasını araç atıyormuş ve normal seviyeye getiriyormuş dier tarqflarıda kontrol etti herhangi bir sıkıntı yok antifiriz olayınıda bizim burdaki arqbqlaen hemen hemen çoğunda neredeyse yokmuş bile ama...
işlerden dolayı daha ustanın yanına geçemedim ama dedğim gibi bir kıştır kullanıyorum böyle herhangi bişey yoktu bunu sıcaklar artınca farkettm su ekledk ama antfiriz kontrol ettirmedim bugun gidip antfiriz yüzde 50 50 konuluyormuş sanırm bugun gidip sanayiye bi gösterteceğim dedğim gibi...
ankaradan lpg tankını fulleyip(45 litre) mersin tarsusa geldim km sayacımı sıfırladım toplamda 500 km 2 depo ile gelmiş oldum yani 210 tl ile 500 km yol yaptım sonrasında şehir içinde tekrar sıfırlayıp denedim 140 km yolda 75 tl yaktı bu da 53 kuruşa denk geliyor km de bu arada araç da ekstra...
suyun buğarlaştığını düşünüyorm çunku hava 35 derece araçın kaputu açınca resmen yuzune alev vuruyor yani eksilmesi normal olsa gerek kışın hiç bi sorun olmuyordu kesinlikle azalmadı hiç hava sıcaklıkları artınca yaşadm bu olayı
Merhabalar hayırlı haftalar arkadaşlar yaz aylarının gelmesiyle çukurova malum mersin bölgesi adana bölgesi hayli bi sıcak oldu ve aracımzda haftada 3 litre civarı su eksiltiyor yani bu sürekli kullanımda oluyor özellikle yayla gezilerimde hareret baya baya yükseliyor fahrenaytla 220 ye gliyor...
Merhabalar hayırlı haftalar arkadaşlar yaz aylarının gelmesiyle çukurova malum mersin bölgesi adana bölgesi hayli bi sıcak oldu ve aracımzda haftada 3 litre civarı su eksiltiyor yani bu sürekli kullanımda oluyor özellikle yayla gezilerimde hareret baya baya yükseliyor fahrenaytla 220 ye gliyor...
:D Tam amerikanlardaki maun kaplama olarak biliyorum bence öyle birşey yapmayın mümkünse çıkma temiz bulun biyerden temin edin orj ile değiştirin derim. Saolsn bu arada evet araç gayet temiz ayrıca 320 binde :) 3 ay aradım bunu almak için çok memnumum aylardır kullanıyorum en ufak bi sorun...
Vites geçişlerinde sorun yoksa dedğiniz gibiyse pek problem yaratacak bişey yoktur sizin yapmanız gereken motor yağ su direksiyon atf yağı şanzuman yağı bunlar ne durumda kontrolunu sağlamak ve serviste geri kalan kısımları inceletmek.Şunuda söyleyim bu tarz araba kullandığımız için para var...
öncelikle hayırlı uğurlu olsun derim. ilk başta keşke expertize götürebilseydin çünkü bu araçların motro şanzıman kısmı baya bi sıkıntı olabiliyor kötü düşünmeden yola çıkalım öncelikle elektronik aksamını okadar dert etme bi şekilde halllolur senin sorun edebileceğin en önemli konu şanzuman ve...
Merhabalar abilerim büyüklerim ilk arabam GC oldu benim için tarifi zor bi olay bu çünkü düşünsenize hiç bi araba sürmeden direk 5200 motorluk bi arabanız oluyor herne ise soruma gelicem öncelikle arabanın tavan kısmında bulunan dijital gösterge sıcaklık sonra km de ne kadar yakıt tükettiği gibi...