Arama sonuçlarınız

1. Ankaralı Mühendis

2018 Yaz Tatili Rotamız...

Karşıda görülen dağ sırası, eşimin memleketi olan Isparta-Şarkikaraağaç ilçesinde bulunan Kızıldağ Milli Parkı. Türkiye’nin tek Mavi Sedir Ormanı ile ünlü ve Dünya’da oksijen yoğunluğu olarak 3. Sırada bulunan bu yerle ilgili gezimizi daha sonra size aktaracağım. Kahvaltımızı yaptıktan sonra...

2. Ankaralı Mühendis

7.GÜN ADRASAN-ANTALYA Bugün otelimizden ayrıldık ve günümüzü güzel değerlendirmek için yine denizde takıldık. Akşama kadar denize girdikten sonra Adrasan’a veda edip Antalya merkeze devam ediyoruz. Konaklama için misafirhanemize gidiyoruz. 8.GÜN LARA POLİS KAMPI-MANAVGAT ŞELALESİ-BEYŞEHİR...
  3. Ankaralı Mühendis

2. GÜN BURDUR-ANTALYA-ADRASAN Sabah kalktıktan sonra Gazi Caddesinde Simit Sarayında kahvaltımızı yaptık. Sonra Çikolata Şeker Dünyasından Haşhaşlı Helvamızı aldık. Burdurun meşhur lezzeti oluyor kendileri. Ayrıca Ceviz Ezmesi de yöresel bir lezzet. Yolu düşen mutlaka tadına baksın derim...

4. Ankaralı Mühendis

Bizim prensese birkaç hediye alıyoruz ve sonra Eğirdir’ devam… Eğirdir’e vardığımızda akşam olmuştu. Arabamızla Yeşilada etrafında bir tur attık. Hızır Bey Camisini gezdik. Ahşap direkli eski bir cami. 1237 yılında yaptırılmış. Caminin minaresi bir kemer üzerine inşa edilmiş ve altından...
  5. Ankaralı Mühendis

Müzenin bahçesinde Anadolu’ya yerleşmiş başka bir kavim olan Galatlara ait bir mezar bulunmaktadır. Define avcılarının 1954’de kaçak kazısı sonucu ortaya çıkan mezar, Müze uzmanları tarafından aslına uygun olarak yeniden çizilmiş, bloklar numaralandırılmış. Kültür Bakanlığı’nın çalışması ile...

6. Ankaralı Mühendis

Yola devam ediyoruz. İstikamet Gordion Müzesi ve Midas Tümülüs'ü… Yol üzerinde Nasrettin Hocanın Köyü olan ve adı da Nasrettin Hoca Köyü olan yeri ve Polatlı'yı es geçiyorum. Daha önce gezdiğimiz için daha sonra değineceğim. Zaman içinde zaman gibi oldu ancak anladınız sanırım. Gordion Müzesi...

7. Ankaralı Mühendis

1.GÜN ANKARA-TEMELLİ GÖLETİ-GORDİON MÜZESİ VE MİDAS TÜMÜLÜSÜ-SİVRİHİSAR-AKŞEHİR-EĞİRDİR-ISPARTA Ağustosun 4’ünde, Doğum Günümde yeni bir gezi macerasına başlıyoruz. Birkaç gündür yol hazırlıkları yapan eşim ve tatile çıkacağı için çok heyecanlı olan küçük prensesim uyanmakta zorluk çekiyorlar...
  8. Ankaralı Mühendis

Herkese Merhabalar, Aranıza yeni katılmakla beraber uzun zamandır bu siteyi takip etmekteydim. Ailemle birlikte yaptığımız ve yapacağımız gezileri bundan sonra burada paylaşmayı düşünüyorum. Ülkemizdeki tatil anlayışı olan “otele git, 1 hafta kal, ye, iç, yat” konsepti bize hiç uymamakta...
  9. Ankaralı Mühendis

Gezip Bilenlerin Tanışma Platformu

Herkese Merhabalar, Aranıza yeni katılmakla beraber uzun zamandır bu siteyi takip etmekteydim. Ailemle birlikte yaptığımız ve yapacağımız gezileri bundan sonra burada paylaşmayı düşünüyorum. Ülkemizdeki tatil anlayışı olan “otele git, 1 hafta kal, ye, iç, yat” konsepti bize hiç uymamakta...

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,162
Kayıtlı Üye Sayımız
167,057
Kaydolan Son Üyemiz
R.KICIR

Çevrimiçi üyeler

Geri