Arama sonuçlarınız

1. JantarMantar

24v Webastoyu 12v Gerilimi Yükselterek Kullanabilirmiyim.

Ben ayni görüşte değilim. Convertor de tıpkı invertor gibi verimlilik(yada kayip) oranina sahip. Genelde %5 civarlarında veriliyor speclerde. Bir diger değişle 24V 1a akımı alır 12V 2.1a olarak iletir. Webastonun ihtiyaci olan kadar bir enejiyi de convertor kendi içinde harcayip, %50 verimle...

2. JantarMantar

Güneş Paneli Kapatma Yöntemleri

Kısaca cevaplayım, Hayir kullanilmazken kapatmaniza gerek yok. Orta ve üstü kaliteli solar şarj cihazları akü dolduysa ve kullanılmıyorsa uygun bir biçimde beslemeye devam ediyorlar zarar vermeden.
  3. JantarMantar

Güneş Paneli Kapatma Yöntemleri

Panelleri sürüş esnasında korumak çizilmesini engelleyebilir(bence gerekli) ancak diğer yazdığınız kısmı anlamadım. 2 haftada bir güneş görmesi kısmını nereden öğrendiniz??

4. JantarMantar

Akülerinin Kapasitelerine Göre Doldurulma Yüzdesi Ve Dolum Kalitesi

Şebeke yada solar yada alternatör farketmez. Sarj (yada şarz) cihazlarının üzerinde yazan, misal 50a, rakam sizin akünüze verebileceği en yüksek DC akımı temsil eder. Şarj cihazınızın Voltajı ile akü sisteminizin aynı değerde olması gerek. Her tip akü şarj cihazında, solar yada DC-DC yada...
  5. JantarMantar

En Verimli Isınma Sistemi Hangisi?

Evet, LPG li modelleri mevut. Eberspacher 'in biodizel ile %100 uyumlu modeli de mevcut ama kapasitesi biraz yüksek(otobüsler falan için daha uygun gibi..)

6. JantarMantar

Motor Karavan Araçlarımızın "özel Amaçlı Taşıt" Sınıfında Olması Vatandaşı Mağdur Ediyor.

Bu söyledikleriniz size mantıklı geliyor ve inanıyorsanız(heralde öyledir) konuyu uzatmıycam. Tavsiyeleriniz için teşekkürler.

7. JantarMantar

Karavan İmalatında Kullanılmak Üzere Ultra Hafif Ahşap Malzeme Bilgisi

Herhangi bir fark elde ettiniz mi? Konu en heyecanlı yerinde kalmış resmen))
  8. JantarMantar

Karavanda Mobilya Yapımı Için En Uygun Malzeme

Bu videodaki çift ( Hello People isimli kanal) "beyaz ladin çam" malzemesini önerdi, lambri olarak aldık diyorlar. Hem hafif hem sağlıklı vs. diye uzun uzun anlatmışlar. Bu malzeme ile ilgili bilgisi olan var mı? "Lambri olarak aldık" derken nasıl oluyor? Video...

9. JantarMantar

Akülerinin Kapasitelerine Göre Doldurulma Yüzdesi Ve Dolum Kalitesi

Haberi okudum, etkileyici gerçekten, hatta müthiş. Henüz "RV" sektörü bile Lithium akü sistemine çok az bir ölçüde geçmiş bulunmakta. Bazı büyük markaların Lithium akülere özel şarz cihazları bile yok, buradan piyasadaki yaygınlığını tahmin edebiliyoruz. Tahminen bu Toshibanın buluşunu...

10. JantarMantar

Yerlİ Çekme Karavanlarimiz...

Azimle üretme isteğine sahip olan kişiye hep saygı duymuşumdur, burada da bunu görüyorum. Ancak ne var bunda alınacak, araç gerçekten magurus'a benziyor arkadan, benim de dilimin ucundaydı çıkaramamıştım. Ayrıca (40.kez yazdığımızı) magurus'un tasarımını da yapan insanlar var, onlar da emek...
  11. JantarMantar

Motor Karavan Araçlarımızın "özel Amaçlı Taşıt" Sınıfında Olması Vatandaşı Mağdur Ediyor.

Bu adınıza kesilmiş olan eşyayı kendi ticari olmayan kamyonetiniz ile taşıyabilmek için K belgesine ihtiyaç olmaması aslında doğru, başka bir konuda da geçmişti bu durum. Yasal olarak bu durumda K belgesi sahibi olmanız gerekmiyor. Ancak acı olan, İnce bey'in de söylediği, yani kantardaki...

12. JantarMantar

Karavancının En Büyük Kabusunu Yaşadım

Arkadaş kaçmaya çalıştığım sırada çıkışımı araç ile kestiler diyor... Yapılan yorum "Bakın benim evime öyle hiç kimse gelemez gelmedi de.Diyelimki aracımda iken rahatsız ettiler!!!! daha evvelde yazdım..... O YERDEN HEMEN KAÇARIM." Ben bunun üstüne yorum yapamıyorum. Çok geçmiş olsun...
  13. JantarMantar

Yeni Bir Karavan Hikayesi

Bu kanıya nasıl vardığınızı merak ettim...?
  14. JantarMantar

İveco 35c13 Motokaravan Çizimi

Aynı araçtan yapmak isteyen ve ölçtüğüm kadarıyla 1.75 lik bir yatağa:smiley: sığabilecek olanlar bundan faydalanabilir. Sade ve güzel bir tasarım bence.

15. JantarMantar

Evet konu konuyu açmışken aklımdaki XPS malzeme de zararlı olduğuna göre, kürşad bey'in de sorduğu gibi, ne kullanacağız yalıtım için ?? Buarada dünyada 50 yıldır "nano teknoloji" olduğunu bilmiyordum.
  16. JantarMantar

Sağlık açısından uzun vadede sıkıntı yaratma durumu nedir?
  17. JantarMantar

Motorkaravan Dİzayn

Burak bey, yazdıklarınızdan şöyle bir çıkarım yapmam doğru olur mu; Eğer trafiğe ticari araç olarak arkasındaki (mesela) frigofrig kasa ile kayıtlı bir kamyon/et var ise bunu kendi adımıza satın alıp, dışında kapı,pencere,güneş paneli ve içinde tüm istediğimiz mobilya,yatak,duş,wc,mutfak...

18. JantarMantar

Akü Ekipman Çılgınlığı.!

Verdiğiniz bilgilerin faydasına bakıyorum ben, hata vardı ise de özür dilemek sizin kibarlığınızı gösterir bence, gerekli olduğudan değil )) Fakat bence bu mesajınızda katılmadığım bir nokta var asıl, bir çok üretici DC>AC çevirici için "inverter" diye tarif ettikleri cihazları bulunduruyorlar...
  19. JantarMantar

Akü Ekipman Çılgınlığı.!

Hocam uzun ve detaylı cevabınız için çok teşekkür ederim. Uzun uzun birkaç kez okudum, faydalı olan bilgiler oldu. Sağolun. Ancak... Sizin mesajınızı okuduktan sonra kafam daha da karıştı.o_O Siz evirici (inverter) için 1.maddede solar enerji ile aküyü şarj edebilmesinden bahsetmişsiniz, MPPT...

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,162
Kayıtlı Üye Sayımız
167,057
Kaydolan Son Üyemiz
R.KICIR

Çevrimiçi üyeler

Geri