Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ynt: Sırt çantası ile Rusya ve Moğolistan' da 60 gün - Gezi notları ve tavsiyeler
Merhaba,
Bu benim ilk Moğolistan gezimdi ve Orhun Vadisinde at sırtında Orhun Yazıtlarına yolculuğu tercih ettim. Zaten fazla araştırma yapmadan yolda karar vererek Moğolistana geçmiştim. Tavsiye ettiğiniz...
Ynt: Sırt çantası ile Rusya ve Moğolistan' da 60 gün - Gezi notları ve tavsiyeler
Ulan Batur da iki müze var, "Doğa Müzesi" ve "Tarih Müzesi" . Benim bildiğim başka görmeğe değer bir yer yok. Kaşmir almak isterseniz fabrika satış mağazalarına gidebilirsiniz. Moğolistan'a bir hafta...
Merhaba, öncelikle yorumunuz için teşekkürler.
Sizin de yaşayıp gördüğünüz gibi o coğrafya güvenli bir şekilde gezilebiliyor ve kesinlikle görmeye değer yerler.
Baykal civarını İrkutsk da araç kiralayıp gezmenizi...
Ynt: Tek Başıma Arabayla 76 Günde 3 Kıta 14 Ülke Overland 24500 Km
Tekrar merhaba,
Bundan sonraki seyahatlarinizde yol arkadaşı isterseniz en azından görüşmek isterim.
Araçla ya da sırt çantasıyla olabilir. Blog sayfamdaki yazılarımdan tarzım ve şahsım hakkında fikir edinebilirsiniz.
Zaman...
Ynt: Tek Başıma Arabayla 76 Günde 3 Kıta 14 Ülke Overland 24500 Km
Merhaba,
Çok güzel bir gezi olmuş, imrenmemek elde değil, güzel fotoğraflar için de teşekkürler.
Ynt: Türkiye'den Amerika'ya Karayoluyla Arabayla Gitme Hayali.
Aşağıdaki haritada Yakutsk (Yakutistan) dan sonraki bölgeyi büyütüp bakarsanız bizim bildiğimiz anlamda bir yol olmadığını ve köprüsüz geçmeniz gereken nehirleri görürsünüz. (Yüzlerce desem abartı olmaz sanırım)...
Ynt: Tek Başıma 45 Günde Vietnam-Kamboçya-Tayland
Harika fotoğraflar, teşekkürler. Vize ile uğraşmak istemediğimden ben çıkacağım uzakdoğu gezisinden Vietnam'ı çıkarttım, fotoğraflarınız sayenizde gitmiş kadar oldum :)
Merhaba,
Ben Rusya ve Moğolistan için rehber kitap kullanmadım, kısa süreli tur yapanlar gibi klasik turist noktalarıyla da fazla ilgilenmedim; daha çok o bölgelerde yerel halkın arasına karışıp yaşamak istedim...
Merhaba,
Önce hayal etmek gerekir zaten, gitmeyi ciddi olarak düşünmeye başladığınızda bana yazın, rota, bütçe, konaklama, ulaşım tren biletleri fiyatları vs. her konuda yardımcı olmaya çalışırım.
Merhaba,
Öncelikle yorumunuz için teşekkürler.
Çok uzun gezi rotanız var umarım sorunsuz bir gezi olur. Benim Rusya ile ilgili tavsiyem araçla gitmişken Baykal gölü civarını tadını çıkartarak gezmeniz. Benim...
Ynt: 2012 Moğolistan - Orhun Vadisi günlüğü
Doğrudur, ben de o yüzden Turka'ya özellikle gittim.
Orada iki yaşlı bayan da köyün adının "Türk" den geldiğini söyledi.
Rusça "Türk" "Turok" olarak yazılıyor ve Turak şeklinde okunuyor.
Rusçayı iyi bilmediğim için ayrıntısını soramadım ama kursa...
2012 Moğolistan -Orhun Vadisi gezi notları
Rusya’ da 29 gün kaldıktan sonra ülkeyi terk etmem gerekiyordu ve ben de Moğolistan’a geçmeye karar vermiştim. İrkutsk’da Moğol Elçiliğinden vize aldım. Normal vize 3 200 Ruble yaklaşık 100 USD ve üç günde veriyorlar, aynı gün almak isterseniz fazladan...
Ynt: Transporterimle Adanadan Çin e 6 ay sürecek Yolculuk
Merhaba,
Altı ay uzun bir süre, Sibiryaya' da zaman ayırmanızı tavsiye ederim. Özellikle İrkutsk Ulan Ude arası gerçekten görülmeye değer yerler.
Ben Rusyada 45 gün tek başıma trende yolculuk yaparak gezdim, rahatsız edecek hiçbir...
Trans Sibirya Turu
Trans Sibirya yolculuğu denilince genellikle, Moskova’ dan başlayan ve en doğu uçta, Pasifik Okyanusu kenarında bulunan Vladivostok’a Kadar yapılan tren yolculuğu kastedilir. Bu tur çoğunlukla iki hafta sürelidir. Tur içerisinde önceden belirlenmiş 4-5 şehirde birer gün...
Merhaba, teşekkürler.
Toplam harcamam 7 500 TL. Ancak bu benim ilk uzun gezim olduğu için acemilikten biraz fazla harcamam oldu. Mesela Moğolistan vizesi için biraz geç kalmıştım, o yüzden fazladan 100 USD...
Ynt: Azerbaycan - Tek başına otostop Artvin-Bakü
Teşekkürler, yaşadıkların ve anlattıkların sırt çantasıyla seyahate çıkmak isteyip cesaret edemeyenlere ilham verecektir.
Fotoğraflar görünüyor, sorun yok.
Merhaba,
Siteye birkaç fotoğraf koymak istedim ama beceremedim. Blog da fotoğraflar var, tamamını "http://www.panoramio.com/user/2546869" adresinden görebilirsin.
İki ay sonra yine tek başıma Vietnam, Laos...