Arama sonuçlarınız

1. paraddoxx

Kendi Karavanını Yapanlar; Hayalden Gerçeğe Adım Adım

Somun perçin kullanmayacaksanız aynı şekilde bir parça ağacı kuvvetli bir yapıştırıcıyla tutturup lambirileri ona vidalayabilirsiniz. Daha sağlam olsun derseniz ağacı 4-5 noktadan aracın kirişine vidalarsınız lambirileri ağaca tutturursunuz. her lambiri için aracın metal aksamını delmekten daha...

2. paraddoxx

Muhtemelen yapan vardır ama ben o kirişlerin içinden kablo kanalları gecirdim lambiri icin onlarca vida deliği gerekirdi. O nedenle somun perçin tercih ettim
  3. paraddoxx

10 mm kontradan 6cm genişliğin de şeritler kesip somun perçin ile tavan kirişlerine sabitledim

4. paraddoxx

Alt yatak davlumbazdan birkaç santim yukarıda olacak, iki yatak arası 65 cm kadar mesafe kalıyor sanırım. Yeterli olmasını ümit ediyorum :) Alt yatağı desteklemek kolay ama üst yatağı giriş çıkışa engel olmadan nasıl desteklerim bilmiyorum. Biraz araştırayım örnekleri...
  5. paraddoxx

Forumdaki tecrübeli karavancı dostlara bir sorum olacak. Ben arka taraftaki yataği ranza şeklinde yapmayı planlıyorum. Üst yatağı resimde işaretlediğim sütunlara sabitlesem sizce yeterince dayanıklı olur mu. Dört noktadan somunlu perçinle bu dikmelere tuttursak yaklaşık 250 kg tahmini ağırlığı...

6. paraddoxx

Manisa/Soma'dayım. Ahşap işleriyle uğraştığım bir hobi atölyem var evin garajında. Araç garaja girmediği için garajın önünde devam ediyor inşaat :) Yatak kısmına pencere koymadım ama kullanımda sorun yaşarsam büyük pencere yerine sadece gece hava almak için lumboz tarzı birşeyler...

7. paraddoxx

Aküler koltuğun altına sabitlendi. Hemen üzerine bir pano şeklinde akıllı invertör, akü sigortaları ve 220V sigorta kutusu yerleştirildi ve bağlantıları yapıldı.
  8. paraddoxx

Yatak boyunu olabildiğince uzun tutmak için yatak kısmının duvarlarına girintiler yapıldı. Sürgülü kapı hizasına kadar duvar kaplamaları tamamlandı.
  9. paraddoxx

Kendi Karavanını Yapanlar; Ferdi

Hayırlı olsun. Bende bir süredir dönüşüm sürecindeyim. Bilgim olan, elimden gelen her konuda yardımcı olurum, ne zaman isterseniz...

10. paraddoxx

Güneş panelleri de çatıda yerini aldı. Montaj için kendi yaptığım bir aparatı kullandım ve bu sayede aracın kendi bağlantı noktalarına tutturdum. Herhangi bir yapıştırıcıya gerek kalmadı.

11. paraddoxx

Aracı 4 kişilik olacak şekilde planladığımız için öne bir adet tekli koltuk almıştım. Arka tarafa da ikili koltuk hazırlanmıştı. Bütünlük sağlaması için aracın kendi şoför koltuğu ile birlikte tüm koltukları döşemecide suni deri kaplattık. Görüntü içimize sindi ama kullanım da ne olur şimdilik...
  12. paraddoxx

Çatıda yaptığımız kesim işlerinde açığa çıkan demir tozları ilk yağmurla pas lekelerine dönüştü ve aracın boyasına yapıştı. Oluşan paslı ve çirkin görüntüyü uygun bir oto temizlik kimyasalı ile temizledik. Sonuç pırıl pırıl oldu.

13. paraddoxx

Duş kabinin üzerine denk gelecek şekilde fanlı bir havalandırma montajı yaptım. Bu sayede araç içerisinde oluşan nemi hızlı bir şekilde aracın dışına tahliye edebileceğiz. Bunun yanında güneş paneli kablolarını araç içerisine göndereceğimiz aparatı da çatıya sabitledik.
  14. paraddoxx

Tavan lambiri kaplamalarına geçmeden önce kablo kanalları çekildi. EPS nin üzerine ikinci bir yalıtım katmanı olması için Alüminyumlu Polietilen Şilte kaplandı. Tavandaki lambiriler için düşündüğüm iki renk. Ancak boyama konusunda henüz karar vermedim. Sadece Keten Yağı ile de koruma...

15. paraddoxx

Devam eden sürece dair birkaç resim ekleyeyim; Aracın geniş yüzeylerinin vibrasyonunu azaltmak için bitümlü malzeme yapıştırıldı. Aracın önemli bölümü 3cm lik EPS straforla kaplandı. Bazı bölgelerde ise 2cm lik EPS kullanıldı. Tavan kirişlerine daha sonra lambirileri vidalamak üzere 6cm lik...
  16. paraddoxx

Bu fikir aklıma yattı. Panelleri alınca işe koyulayım hemen...
  17. paraddoxx

Aracın tavanına delik açmadan yapmanın bir yolu yok mu acaba. Son çare bende benzer bir yöntem deneyeceğim ama tavanda mantar şeklindeki bağlantı noktaları varken de tavanı delesim gelmiyor

18. paraddoxx

Yavaş da olsa süreç ilerliyor. Gün içinde güncel fotoğrafları atarım. Bu arada tecrübeli arkadaşlara bir sorum olacak. Güneş panellerini tavana monte ederken aracın tavanındaki bağlantı kulaklarından mı yararlanıyorsunuz yoksa başka bir yöntem mi mevcut. Eğer orjinal bağlantı kulakları ise...
  19. paraddoxx

Motokaravan Ruhsatta Yolcu Sayisi

Forumda Doktor63 ile iletisime gecebilirsin Onun yaptigi arac icin imkan olabilir ya da minibüs alip koltuk eksiltme yoluna gidebilirsin o daha kolay yanlis bilmiyorsam

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,163
Kayıtlı Üye Sayımız
167,057
Kaydolan Son Üyemiz
R.KICIR

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.