Arama sonuçlarınız

1. teneke_celebi

Motosiklet Ile Pamir Ve Moğolistan (rapor Ve Rehber)

Sürdükçe Moğol iklimi kendine has yollar ile bizi karşıladı. Ama bir 60 km. gittikten sonra yeni yapılmış bir asfalt yola girdik. Harika manzaralar eşliğinde sürmeye devam ettik. 15:30 gibi Ölgi şehrine geldik. Burada Pamukkale adında bir Türk lokantası bulduk. Sahibi ile tanışamadık ama Türk...

2. teneke_celebi

05.07.2019 (19.Gün) Tashanta – Khukh-Uzuur Sabah kahvaltıdan sekiz gibi kalkıp sınıra gittik. Evraklarımı verdim burada ilginç bir şey dikkatimi çekti. Benden önce evraklarını veren yabancı turistler pasaport kontrolünü 6-7 dk.da geçerken ben 25 dk.da geçtim. Görevli memur p1asaportun Türk...
  3. teneke_celebi

Rus Motorcular : Yien enfes bir manzara : Biraz acıkınca Kos-Agac yakınlarında yöresel yemeklerin tadına baktık. Manzara harika olduğundan orada dur, burada dur derken Sınıra geldiğimizde saat 17:45 oldu. Bir de baktık ki herkes bekliyor. Meğer sınır 17:30’da kapanıyormuş. Yapacak bir...

4. teneke_celebi

Biraz gittikten sonra Rus –Moğol Kok-Bar turnuvasına denk geldik. Hemen bizim atlarımızı getirip oyunu izledik. Bu oyunda 45-45 kg.lık bir koyun/keçiyi kesip iç organlarını çıkarıp tuza basıyorlar.Bir gün sonra hazır hale geliyor. En az 12, en fazla 40 atlıyla oynanabilen oyun başlamadan önce...
  5. teneke_celebi

Chike Taman Pass :

6. teneke_celebi

Bu arada Osman ile baraber sürdüğümüzden aynı eşyaları taşımasın, motor biraz daha seri gitsin diye Barnaul’daki motorcuda çoğu malzemeleri bıraktık. Buna benzin bidonu, çadır gibi bir sürü eşyayı orada bıraktık. Osman’ın benzini bitince yedek bidona sarıldık. Seminsky Dağ Geçidi:

7. teneke_celebi

04.07.2019 (18.Gün) Mayma – Tashanta Sabah erkenden kalkıp, harika Rus peyniri ve Türk zeytini eşliğinde kahvaltımızı çadırda yaptıktan sonra yola düştük. Bugün erkenden kalktık ki Moğol sınırını geçelim. Katun Nehrinin kenarında harika manzaralar eşliğinde sürmeye devam ettik. Bu tip...
  8. teneke_celebi

03.07.2019 (17.Gün) Rubtsovsk – Mayma Sabah erkenden kalktık, insanları bize şaşkın bakışları arasında sakince, tadını çıkara çıkara kahvaltımızı yaptık. Kahvaltıdan sonra Rus hattı almak için bir yere gittik. Bir saat bekledik ve alamadık. Başka bir şubeden MTC hattı aldık. Bir aylık...
  9. teneke_celebi

Benim gibi At binebilirsiniz de :D Harika manzaralar eşliğinde Bişkek’ e geldik. Burada da bir motosiklet kulübü var. İçerisinde kafe, bar, hotel ve tamirhane var. (Bişkek KG MotoBar Pertsy Koordinatları : 42°49'35.6"N 74°38'29.8"E ) Burada da gündüz kimse yoktu burada devamlı duran usta...

10. teneke_celebi

29.06.2019 (13.Gün) Toktakul – Almatı Sabah erkenden nehrin güzel sesi eşliğinde uyandık, geç yattık ama sabahın köründe zımba gibi kalktık. Dereden su doldurup çayımızı demledik. Hemen güzel bir kahvaltı hazırladık. Kahvaltıdan sonra yola koyulduk. Yol kenarlarında her yerde Kırgız...

11. teneke_celebi

29.06.2019 (13.Gün) Osh – Toktakul Sabah erken kalkıp kaldığımız Park Hostelde kahvaltımız yaptıktan, Osman’ın motorunun bakımı için Osh’ta bulunan MuzToo motosiklete (koordinatları: 40.503326, 72.831902 ) gittik ama orası da kapalı olduğundan bir şey yapamadık sonra yola çıktık. Bu arada...
  12. teneke_celebi

Akşam saat 19:00 gibi Osh’a gelip burada bir hostele yerleştik. Duştan sonra çıkıp biraz şehri dolaşıp Süleyman Dağına çıktık. Hz.Süleyman’ın burada bir mağarada ibadet ettiğine inanılıyor. Orada küçük bir mağarada inziviya çekildiği/sakladığı gibi rivayetler var. Bu konuda Pamir Hakkında...

13. teneke_celebi

Biraz daha gittikten sonra Tacikistan sınırına geldik. Burası dağın başında küçük bir kulübe, Zaten Osman’ın pasaportu görünce yine muhabbetler falan, Osman’ı Pamirde tanımayan yok Otelciler, bakkallar, polisler, siviller, Türkçe bilen tercümanlar.. herkes tanıyor. Epey bir muhabbeti döndü...
  14. teneke_celebi

Bi 80 km. gidip meşhur Ak-Baital geçidine geldik. Buraya stickerımı yapıştırıp fotomuzu da çektik. Biraz daha gittikten sonra karla kaplı bir alan gördük ve biz buraya gireriz aga dedik. Burası donmuş karla kaplı bir gölmüş. Biraz gittikten sonra arka lastik batıp kaldı. Biraz uğraştırdı...
  15. teneke_celebi

Motorla uğraşırken akşam oldu. Bu saatten sonra yola çıkmayalım dedik, çünkü saat 18:00 den sonra kar fırtınası oluyor. Hemen yakınlarda bir homestay bulup oraya yerleştik. HomeStay’ler şöyle bir şey oluyor. Bir ev düşünün her şey var, bir odasını kiraya veriyorlar. Bunu tercih etmemizin sebebi...

16. teneke_celebi

27.06.2019 (11.Gün) Horog - Murgab Sabah 8:00 gibi kalkıp, Osman’ artçı alarak motoru bıraktığı yere doğru yola çıktık. Hala motorun nerede olduğunu bilmiyoruz. Osman motoru bıraktığı yerde fotoğrafını çekmiş, fotoğraftaki GPS verisinden navigasyonu ayarladık. Horog’da yol güzel ama...
  17. teneke_celebi

Dağlar, taşlar, nehirler, sular harika bir yerdi. Kulob’dan itibaren 130 km. yol asfalt, Horog’a kadar geri kalan yol gerçekten berbattı. Ama en azından düz yoldu. Yanluş girdiğim yol bayırdı, buna bile dua eder oldum. Zaten zor yol olduğunu biliyordum o yüzden çok sıkıntı yapmadım. Bu...
  18. teneke_celebi

Yukardaki resimden 5 dk. sonra motoru yatırdım tam bir saat geri döndürmek için uğraştım. Ne bir araç geçiyor ne bir insan var. Kaldım dağ başında. Zar zor motoru kaldırdım. Motoru orada bırakıp 500 mt. Yürüdüm yol nasıl diye baktım. Zaten yol diye bir şey kalmamış. Yol kepçe şeklini almış...

19. teneke_celebi

Yapacak bir şey olmadığından hemen Bike House’a ait olan hostelde 50 somoni (6 dolar) karşılığında kaldım. 25.06.2019 (9.Gün) Duşanbe - Kulob Sabah 8:00 gibi uyandım. Beklenen usta Aziz 9:40 gibi geldi. ve 10dk.da lastiği söktü, öteki usta lastiği sökerken iç lastiği delmiş lastiğin anası...
  20. teneke_celebi

24.06.2019 (8.Gün) Konurat – Semerkand Sabah 6,30 gibi uyandık, biraz motora bakım yaptım. Beraberce kahvaltımızı yaptık. 8:00 gibi yola çıktım. Fransız’lar Muynak’a gitti. Buraya gitmeyi bende istiyordum ama zaman yetmedi. Normalde dün gidecektim ama zaman yetmedi. 400 km. yolu bir günde zor...

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,162
Kayıtlı Üye Sayımız
167,057
Kaydolan Son Üyemiz
R.KICIR

Çevrimiçi üyeler

Geri