Arama sonuçlarınız

1. teneke_celebi

İki Motosiklet Rusya, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan Gezisi (rehber)

Şirdar (Aslanlı) Medrese Burası Ulug Beyin ölümünden sonra Yalanguş Bahadır tarafından 1619-1639 yılları arasında birinci medresenin aynısı yapılmış. Bu medrese Şir-Dar ismini giriş kapısının üzerinde bulunan iki adet Semerkant’ın simgesi aslanlardan almaktaymış. Buranın birinci medreseden...

2. teneke_celebi

05.08.2018 (19. Gün) Semerkand - Buhara Sabah erkenden uyandım, fiyata dahil olan kahvaltımı hotelde yaptım. Bir gecelik hotel ücreti 100,000 som. İdi. Burada Kore’den çıkıp buraya gelen iki Koreli motorcu ile tanıştım, adamlar efsane yol yapmışlar. Hatta biri Türkiye’ye kadar geldi, burada...
  3. teneke_celebi

Medrese sarı tuğladan yapılmıştır ve büyük bir portal ve iç avluya sahip geleneksel bir kare şekline sahiptir. İç avlu etrafındaki duvarlar, öğrencilerin yaşadığı hücreleri içerir. Portal 20 metre (66 ft) yüksekliğindedir ve yanlarında iki kule vardır. Hemen arkasında bulunan Chorsu Bazaar...

4. teneke_celebi

04.08.2018 (18. Gün) Taşkent (Özbekistan) Sabah erkenden kalkıp terminal binasındaki THy ofisine gittik. Baktık ki hala kapalı. Oradan birinden yetkili personeli aramasını rica ettik. Aradığında bugün Cumartesi olduğundan gelemeyeceğini söyledi. Gelse bile akşam beşten sonra gelebileceğini ama...
  5. teneke_celebi

03.08.2018 (17. Gün) Jerge Tal (Kırgızistan) - Taşkent (Özbekistan) Sabah namazı için kimse gelmediği için saat 7:30 a kadar deliksiz bir şekilde uyumuşuz. Topralanıp hemen yola çıktık. Celalabad, Uzkend tarafından Osh şehrine geldik. Burada bir restoranda aç karnımızı doyurduk Aslında...

6. teneke_celebi

İlk başlarda güzel bir stabilize olarak başlayan yol, ilerleyen zamanlarda tam bir baş belası bir yol halini alacaktı. Nerden bilebilirdik ki?. J yol gittikçe daha da kötüleşmeye başladı, haritadan baktım Aral diye bir yere bağlanıyor. Emre de bende zorlanmaya başladık. Ben hala Emre’ye...

7. teneke_celebi

Yine çıkış gibi güzel manzaralar ve bozuk yollar eşliğinde aşağıya indik. İndiğimiz köy Ak-Tal adında küçük bir köydü. Hedefimiz Osh şehrine gitmekti. Ak-Tal’dan sola döneceğimize sağ tarafa dönerek 75 km. yanlış yöne saptık. Navigasyona bakayım dedim bir ara, bir de baktım ki; dün gece...
  8. teneke_celebi

Bütün bisküvimizi yiyen kız ;) Karnımız doyurduktan sonra göl kenarına doğru sürdük. Burası üç bin metre rakıma sahip, Kırgızistan’ın ikinci büyük gölü. Uzunluğu 29 km. genişliği 18 km. en derin yeri 13 mt. olan Etrafı dağlara kaplı, bozkırda bulunuyor. Burası yılın sekiz ayı ulaşıma kapalı...
  9. teneke_celebi

Kahvaltı istedik, bize pirinç lapası, bisküvi ve reçelden oluşan kral sofrası geldi. Çayla beraber kahvaltımız yaptık. Yatakhaneler: Kurt Postu Yurdun çocukları:

10. teneke_celebi

01.08.2018 (15. Gün) Bişkek – Son Kul Roma Ustanın dün bize motoru öğlen gibi teslim edeceğine söz verdiği üzere, 11:00 gibi dükkanına gittik. Epey stresli saatler geçirdik. Olmuyor dese hemen motoru alıp TIR a vereceğiz yani. Neyse ki beklenen parça bulundu ve akşam 17:00 gibi motosikleti...

11. teneke_celebi

Sokaklarda KBAC cılardan sonra Ayrancılar : Manas Heykeli: Atatürk parkı : Epey gezdikten sonra akşama doğru Roma Ustanın yanına geldik. Motoru dağınık halde görünce bir şeylerin ters gittiğini anladık. Parçayı bulamamışlar, yarın birkaç yere daha bakacağız dediler. Bizim hayaller...
  12. teneke_celebi

Sakatat Bölümü: Peynirciler Bölümü: Kuru Meyve Bölümü:

13. teneke_celebi

Bravo valla. O zamanlarda yolculuk daha zordur eminim. En güzel tarafı da çekilen sıkıntılar ve aksilikler zaten. Her şey bittikten sonra yaşadığımız aksilikler kalıyor insanın aklında ve hafif bir tebessümle geçiliyor
  14. teneke_celebi

Unlu mamüller satan bir dükkan: Kasaplar bölümü (hristiyan bölümü) domuz etleri : çalışanların %90’ı kadın: At ürünleri bölümü : At Sucuğu:

15. teneke_celebi

30.07.2018 (14. Gün) Bişkek (Kırgızistan) Sabah yine erkenden uyanıp kahvaltımızı yaptıktan sonra Roman ustanın verdiği konuma gittik. Yine bekledikten sonra saat 10:30 gibi usta geldi, durumu zaten anlatmıştık. Hemen tekeri ve şaftı söküp parçaladı, sorunlu olan parça için yedek parçacıları...
  16. teneke_celebi

Akşam olunca insanlar birer ikişer de gelmeye başladı. Burası tam bir kompleks olmuş. Barı, hosteli, mutfağı, kamelyaları, tamirhanesi bulunan on numara bir klup binası yapmışlar. Başkanın evi hemen klup binasın arkasında. Gece Ramis usta geldi, motoru inceledi, Bize bunu klubün içindeki...
  17. teneke_celebi

Balıkçıdan sonra yine yağmura yakalandık, Allah’tan yol hem bölünmüş yoldu, hem de çok uzun sürmedi. Rinadı’ın söylediği Ramis Usta’nın dükkanına geldik. Pazar olduğundan erken çıkmış. Yarım saat önce gelseymişiz yakalayacakmışız. Sağolsun ordaki komsusu aradı, durumu anlattı. Ramis de bize...

18. teneke_celebi

Kırgız ve Özbek’te çaylar böyle içiliyor : Rinad’a teşekkür edip, yemekten sonra yolumuza devam ettik. Issık gölde çimen çocuklar: Yolda hafi hafif yağmur atmaya başlayınca yağmurluklarımı giydim. İlerisi simsiyah görünce ne olur ne olmaz dedim ve haklıymışım da. Bardaktan...
  19. teneke_celebi

29.07.2018 (12. Gün) Karkara (Kazakistan) – Bişkek (Kırgızistan) Sabah saat 6:30 gibi uyandık. Aslında uyandık demek yanlış olur, çünkü gece soğuktan uyuyamadık. Rakım 2000 olmasına rağmen epey bir üşüdük. Saat 7:30 gibi sınırı açtılar, ilk biz geçtik. Çok da bir sorun çıkarmadılar...

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,162
Kayıtlı Üye Sayımız
167,057
Kaydolan Son Üyemiz
R.KICIR

Çevrimiçi üyeler

Geri