Arama sonuçlarınız

1. teneke_celebi

İki Motosiklet Rusya, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan Gezisi (rehber)

Benzin gelince ben : Kırgızistan’a yaklaştıkça düzlükler bitip, dağlar başlayınca oh bee diyorum, nihayet orta asya’ya geldiğimi anlamdım. Neyse benzinimizi aldık ama 5 LT. yeterli değil, motora binip sınır köyü olan Kegen’den depoları fulleyelim dedik. Tek benzinlik var orda da kredi...
  2. teneke_celebi

28.07.2018 (11. Gün) Almatı – Karkara Sabah erkenden kalıp yine yollara düştük. Bugünkü hedefimiz Kazakistan’ı çıkıp, Kırgızistan’a girip Issık Göl kenarında çadır kurmaktı. Tabii evdeki hesap çarşıya uymuyor. Şehir merkezinden çıkıp, yol üstünde charyn canyon’a uğramak üzere yola devam ettik...

3. teneke_celebi

Bu Ural’a çok sulandım ama vermediler: Baiken Camii: Şehri biraz dolaştıktan sonra hostele dönüp, günü kapadık. ;)
  4. teneke_celebi

27.07.2018 (10. Gün) Kashkantemiz – Almatı Sabah 9:00 gibi kalkıp, kahvaltımızı yaptık. Çok fazla oyalanmayıp, “bakalım bugün başımıza ne gelecek” deyip çıktık yola Kamp alanından ayrıldıktan bir 50 km. sonra, Myrenal yakınlarında bir polis kontrol noktasına geldik, tabi kontrol noktasını...

5. teneke_celebi

Saat 14:00 gibi Karagandı’ya gelip öğle yemeği yedik, Yemekten sonra yolumuza devam ettik. Epey sürdükten sonra, Balkaş Gölü kenarında hava kararmadan güzel bir yer bulalım diye kamp alanı aramaya başladık. Biz sağa sola bakarken Kashkantemiz yakınlarında bir ekip otosu durdurdu. Biz çektik...

6. teneke_celebi

26.07.2018 (9. Gün) Astana – Kashkantemiz Sabah erkenden kalkıp yola düştük, Astana’dan sonra yollar bir nebze olsun güzelleşti. Ama yine dümdüz yollar insanı epey sıkıyor. Her şehir girişlerinde mutlaka o şehri - köyü ya da ilçeyi temsil eden bir anıt bulunuyor ve üzerinde Rusça yazıyor...
  7. teneke_celebi

Nur Astana Camii: Han Şatır Alışveriş Merkezi: Tiyatro binası: Kazakistan boyunca gördüğüm en güzel şehirlerden biriydi burası. Gerçekten burası sanki Dubai gibi düzgün ve zengin bir şehir. Hiç çarpık yapılaşma yok, hiç kötü bir bina görmedim. Caddeler geniş ve düzenli, tam bir...
  8. teneke_celebi

Buradan sonra yakınlarda bulunan bir AVM de akşam yemeği yedik: Akşam da yine Astana merkeze yakın bir hostel olan Astana Best Hostelde, kişi başı 2,250 Tenge’ye kaldık. Duş falan aldıktan sonra akşam gezmesine çıktık.

9. teneke_celebi

Bağımsızlık meydanı: Buradan sonra sıradaki noktamız olan Başkanlık Sarayı’na gidelim diyoruz. Burası Cumhurbaşkanlığı konutunun olduğu yer, ve burası büyük bir parkın içinde ve belli bir yere kadar geziliyor. Biz şurdan mı buradan mı? Derken bir kapıdan geçtik. Geçerken kapıda bulunan...

10. teneke_celebi

25.07.2018 (8. Gün) Novonezhinka (Kazakistan) – Astana Sabah saat 8:30 gibi kalkıp kahvaltı için çayımızı koyduk, aa bir de baktık ki akşam aldığımız su gazlı suymuş. Türkiye’yi çıktıktan sonra Gürcistan, Rusya, Kazakistan, Kırgızıstan ve Özbekistan’da “no gaz” demediğiniz sürece gazlı su...
  11. teneke_celebi

Yaklaşık 250 km. Ural Dağlarının güzel manzarası eşliğinde Çelyabinsk’e kadar geldik. Çelyabinsk’ten Kazak sınırına doğru dönüp yine harika manzaralar eşliğinde 16:00 gibi Podgorodka sınır kapısına geldik. Biz daha gideceğiz gibi düşünürken pat diye sınır kapısı karşımıza çıktı. Orda...

12. teneke_celebi

Samara’dan sonra yol düzelince biraz tempolu sürerek toplamda 850 km. yaparak, 22:30 gibi Ufa’ya geldik. Hemen kamp alanı aradık. Uydu görüntüsünden şehir merkezinde bir göl olduğunu görünce hemen o tarafa gittik. Gerçekten de on numara bir gölet yapmışlar. Zaten Rusya’da neredeyse her şehirde...
  13. teneke_celebi

23.07.2018 (6. Gün) Saratov – Ufa Sabah 8,30 gibi kalkıp kahvaltımızı yaptıktan sonra motorun zinciri temizleyip bakımını yaptım. Emre nehri görünce biraz yüzdü. Rusya deyince aklımda kalan en güzel şeylerden biri de Volga Nehri oldu (Haritada İdil nehri olarak geçiyor) Bu nehir Moskova ile...
  14. teneke_celebi

Pavlov ve müfrezenin diğer askerleri o kadar çok Alman öldürmüşlerdi ki, Stalingrad’ı savunan 62. Ordu Komutanı Mareşal Vasili Çuykov savaşın ardından bu direnişi anlatırken, “Naziler, Pavlov’un Evi’ne saldırılarında, Paris’e saldırılarından daha fazla asker kaybettiler” diyecekti. Buranın da...

15. teneke_celebi

Pavlo’un evi hala apartman olarak kullanılmakta ve binanın dış tarafında tuğladan yapılma bir heykel de bulunmaktadır. duvarının üstündeki yazıda; “Bu evin yapısında askerlerin kahramanlıkları ve işçilerin emekleri birbirlerine kaynaşmıştır.” Yazmaktadır. Binanın ilk ele geçirilmesinde...
  16. teneke_celebi

Şehirde eski ve yeni tramvaylar aynı hatta kullanılıyor : Rusya,Gürcistan,Kazakistan’da bulunan KBAC cılar, tam olarak nasıl bimiyorum ama alkolsüz bira galiba, sıcak hava da ilaç gibi geldiğinden habire götürdüm : Buradan sonra da hep merak ettiğim, Call of Duty 2 de de epey zorlandığım...
  17. teneke_celebi

22.07.2018 (5. Gün) Volgagrad – Saratov Sabah erkenden kalkıp kahvaltıdan sonra şehri gezmeye karar verdik, ilk durağımız olan Mamayev Kurgan anıtına geldik. Burası 1967’de 2. Dünya savaşında ölen askerler anısına yapılmış. Burdaki heykelin yapımı sekiz yıldan fazla sürmüş ve o dönemin en büyük...

18. teneke_celebi

Alkolsever arkadaşlar için burası tam bir cennet, fiyatlar benzinden ucuz :D Hep konserve konserve nereye kadar diyip güzel bir restoranda et siparişi verdik. Domuz eti istemiyorum derken epey zorluk çektim, en son google çeviriden Rusça ismine baktım yazılışı “свинина” okunuşu ise “svinina”...
  19. teneke_celebi

Bu bölge Kalmukya Özerk bölgesi, ve Rusya federasyonuna bağlı. En dikkat çeken özelliği ise Avrupa’ya en yakın Budizm'in en yaygın din olduğu tek bölge olmasıymış. Zaten bölgeye yaklaştıkça “nereye geldim ben” dedirtiyor. İnsanlar Moğollara benziyor. Atlar her yerde Ufak bir Vikipedia bilgisi...

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,162
Kayıtlı Üye Sayımız
167,057
Kaydolan Son Üyemiz
R.KICIR

Çevrimiçi üyeler

Geri