Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Flanşlar:
Bunlar da taktığım yeni flanşlar. 3.5 cm kalınlığında DDŞ Performans imalatı. İlk taktığım flanşlar bunlar gibi faturalı değildi. Balans yüzünden aracı kullanmak neredeyse imkansız hale gelmişti. Bunlarla ise en ufak bir balans sorunu yok. Lastikler şimdi epeyce aracın dışına taştı ama...
Arka Yükseltme:
Arkada sadece DDŞ Performans’ta imal edilmiş makas küpesi kullandım. Amortisörlere dokunmadım. Bu sabah aracı arazide test ettim, amortisörlerde bir vuruntu olmadı. Zaten sert offroad da yapmıyorum. Bir vuruntu olması durumunda B planı olarak ya biraz daha uzun amortisör takmayı...
Kendi aracıma yükseltme yapmadan önce bu sitedeki yükseltme ile ilgili istinasız bütün yazıları iyice okudum ve çok yararlandım. Katkısı olan herkese çok teşekkürler. Ben de bu konuya katkıda bulunarak gelecekte yükseltme yapacak arkadaşlara bir parça yardımcı olabilirsem sevinirim.
Ön...
Bugün 7 cm yükseltme işini yapıp 33 inch lastikleri taktık. Yeni gelen flanşları da takıp iyi bir rot ayarı yaptıktan sonra keyfim yerine geldi. Balans sorunu tamamen bitti. Yol tutuş gayet kabul edilebilir seviyelere çıktı. Rot ayarı ile biraz daha oynayarak daha da iyi sonuç alabileceğimizi...
Dediğiniz gibi ithal ürün satan çok tanınmış firmalardan birinden almıştım. Ürün kalitesine diyecek söz yok ancak sanıyorum yanlışlıkla L200 için olanı değil de başka markalar için uygun olanı verdiler. Bilezik de çıkmadı içinden. Montaj yapmaya kalktığımızda göbek çapının uygun olmadığını...
Araç modellerinin ölçüleri ellerinde olduğu için göbek ölçülerinin hepsini biliyorlar. Siz sadece kalınlık için tercihinizi söylüyorsunuz. Piyasadaki pek çok flanşın aksine faturalı flanş yaptıkları için eldiven gibi uyuyor. Ayrıca alüminyumu CNC de kestikleri için çok hassas imal ediyorlar...
Yükseltme bittikten sonra Hunter kullanan balanscı arayacağım. Balansı bozuk çok araç kullanmıştım ama bu boydaki tekerlerde balans tutmazsa aracı kullanmak hele 120 üzerinde sürmek imkansız oluyor.
Teşekkürler bilgi için.
Bu ebat lastiklerde balans tutturmanın zor olabileceğini lastikçi de söylemişti ama lastikler ilk takıldığında olan balans titreşimi pek rahatsız edici değildi. Ama flanş takılınca olay kontrolden çıktı. Flanşları hazır aldım ve kalitesinden hiç şüphem yok ama flanşların göbek delik çapları...
Cümleten İyi Bayramlar, İyi tatiller dilerim.
2009 da aldığım aracıma ilk yaptığım işlem üzerindeki ufak lastiklerden kurtulmak oldu. Araziye çıkmayı düşünmediğim için Federal 305/45/20 ( 31 inch) lastik ve ofsetsiz jant takarak yıllarca sorunsuz kullandım. Yakın zamanda aracımı biraz daha...