Arama sonuçlarınız

1. habun

İlk Yurtdişi Deneyİmİm - Sİngapur -malezya

Yerel bir pazar yerindeyim. Her şey sade ve doğal ve de çok ucuz, yük olmayacağını bilsem bir iki valiz dolduracağım ama rotam belli değil.Bu arada "İstanbul Shop" diye bir yer gözüme çarpıyor. İçerde iki bayan var , sahibinin türk olduğunu ama şimdi Türkiye'de olduğunu ve isminin Orhan...

2. habun

Hava bayağı sıcak, ingilizce bilenlerin sayısı da az. Normalde Malezyanın diğer şehirlerinde , hemen hemen herkes ingilizce biliyor Ama burada biraz farklı.. Büyük otogar yakınıda KB Mall diye büyük bir alışveriş merkezinde yemek yedim. İnsanlar burdada çok cana yakın, yardımsever ve samimi...
  3. habun

Danışmadaki yetkili , bir yerlere telefon açtı . Bir süre bekledikten sonra yanıma bir rfaketçi vererek binaya gittik.Bir odada beklememi istedi ve içeri girdi. Nik Abdulazizin odasına girdi sanırım, bir süre sonra geldi, kendisinin biraz sonra çıkacağını söyledi. tam o sırada ; sakallı...

4. habun

Nik Abdulazizin himayesindeki okula gidiyoruz, şehir merkezinden bayağı uzakta. Geniş bir alanda ; bir tarafta klsaik uzakdoğu mimarili 3 katlı bir bina , sağında bir cami , solunda başka bir bina ve girişte büyük bir kantin. Türkiyedeki İmam hatip Liselerine benzer bir eğitim veriyor ancak...
  5. habun

Otobüs çok eski, yolcular hep yerli. Gideceğim yerin , Terenganudan daha saf yerli bir yer olduğu daha şimdiden belli. yolculuk sırasında dikkatimi çeken bir şey; her yer yem yeşil, boş bir toprak bulmak nerdeyse imkansız. Bu arada Taner'e telefon açıyorum, Tayland sınırına yaklaşmışken...

6. habun

15.07.2007 Sabah kavvaltısını otelde yaptıktan sonra, güzegahımı Kelantan eyaletinin başkenti Kota Bharo olarak seçtim. Oraya gitmemin en büyük sebebi , daha önce adını duyduğu , eyalatın Cumhurbaşkanı Nik Abdulaziz nik mat ile tanışmak ve onun himayesindeki okulu ziyaret etmek. Otelin hemen...

7. habun

Araba Tamİrİ İçİn İran

YANLIŞ YERDE KONU AÇTIM GALİBA
  8. habun

Araba Tamİrİ İçİn İran

Merhaba ! İran malı samand marka arabam var, hem gezi amaçlı hem de gitmişken arabama genel bir bakım yapmak istiyorum. Bu konuda İran ile ilgili ; bilgi ve görüşleri olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. ilginize şimdiden teşekkürler
  9. habun

ve mühteşem görünümü ile kiristal cami

10. habun

Dikkatimi çeken bir başka nokta, İnsanlar sanki evde yemek yapmıyorlar. ya bu açık lokantalarad yiyorlar, yada yemekleri poşetlere koyup evde yiyorlar

11. habun

14.07.2007 Sabah kahvaltısını otelde yaptım (fiyata dahil) .Jamek Masjed'den LRT'ye binip PWTC durağında indim, yaklaşık 10 dk.lık yürüyüş sonrası PUTRA (puduraya ile karıştırmayalım) istasyonuna geldim. 30 RM'ye bilet aldım. Daha otobüsteyken, yolcuların giyim kuşamından , gideceğim yerin...
  12. habun

puduraya'dan Fotoğraflar

13. habun

Dediğim gibi, daha sonraki gezim dahil , kaldığım en pahalı otel (264 RM, tabi pazarlıkla) gerçi normal odalar daha ucuzmuş ama olmadığı için süit odada kaldım. iki gün bir gecelik penang turu sonucu bu sefer otobüsle Kula lumpura dönüyorum. Penang adasını ana karaya bağlayan çok uzun bir...
  14. habun

Penang 'a gidecek Trene biniyoruz. Üç değişik bölüm var ; tek kişilik kamara, çok kişili yataklı vagon ve koltuklu vagon. ben çok kişili yataklı vagondayım. Perdeyi çekip yatağa uzandım, bir ara kantine gidip bir şey alayım dedim bir milo+su 4,5 RM, vagon arasında sigara içerken 7-8 kişilik bir...

15. habun

notlarımı toparlıyorum, yazmaya devam edeceğim Pinang, terenganu ve kelantan.....
  16. habun

11.07.2007. Sabah otelden çıkışımı yapıp Jameek Masjed yanında kahvaltı yaptım (4,35 RM) Bu arada Kuala Lumpur izlenimlerimi paylaşmak istiyorum. Bukit Bintang : En çok turistlerin bulunduğu yer. Hemen yanında jalan Sultan İsmail. İnsan kendisini Arabistanda hissediyor burda. Her yer arapça...
  17. habun

09.07.2007 Sabah 5 gibi sanki bir kapı sesi ile uyandım, sabah namzı kılıp tekrar uyudum. Taneri aramadım ,, iş vardır diye . iki tren değiştirerek KL Centr’e gittim. Hem alışveriş merkezi, sosyal alanlar, bol lokantalar, tren ve otobüs terminali. Dolu dolu bir yer. Hala kahvaltı yapmamıştım...

18. habun

08.07.2007 Sabah dışarda bir Hintli lokantasında kahvaltı yaptım. Kahvaltı sonrası bir çay aldım . toplam 4,5 ringit ödedim.Etrafıma bakıyorum da sanki burası malezya değil . her tarafı Hintli ve çinliler kapmış. Saat 9 gibi taner geldi. 7,5 ringite bir bilet aldık. Gün boyu sınırsız tramvay...
  19. habun

07.07.2007 Dün akşam biraz kestirmişim kafede .Kimse rahatsızlık vermedi. Kafede internet bedava , bizdeki gibi kimse “ne içersin” diye de rahatsızlık vermiyor. Koltuklar da rahat olunca uyumuşum. Sabah 7 , taramvaya bindim “ change 1” de tramvay değiştirerek Malezya ya giden terminala geldim ...

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,163
Kayıtlı Üye Sayımız
167,057
Kaydolan Son Üyemiz
R.KICIR

Çevrimiçi üyeler

Geri