Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Aslında konu isminde tereddüt ettim ancak doğru tanımlamanın "rahat battı" olduğunu düşünüyorum.
Bir araştırma içerisine girdim. Şuan için aklımda olan yaklaşık 3.5-4 ay sürecek bir Türkiye turu yapmak istiyorum. Bu yolda önüme defterimi, kitabımı, bilgisayarımı açtım araştırmaya başladım...
Benzer bir durumdayız. Geçen yıl kış aylarında bir defender alıp yazın toplamaya başlama niyetim vardı ancak birazı piyasadan birazı bizim hatalarımızdan dolayı bir ekonomik çıkmaza girdik. Dolayısa proje bir süreliğine yattı. Proje yattı ama araştırmak para ile değil ya :D Okuyorum elimden...
Evet tibus markasını duymuştum. Bir takım düzeltmede elbet gerekecektir. Portal aks düşünmemdeki temel neden süspansiyon geometrisi ile fazla oynamadan hem yerden yukarı olmak hemde dingil ile yer arasındaki mesafeyi açmak. Hız düşüşü elbet olacaktır, o aradaki farkı da büyük lastik ile...
Evet, arkadaş demiş zaten otoyolda kullanılmaz diye, bunlar yol şartları için fazla güçlü farklar. Cezayı bir kenara bırakın doğrudan sürüş güvenliğini tehlikeye atar.
Değinmek istediğim başka bir nokta var, eğer aracınıza uygulama yapacaksanız ister delici ister yayıcı olsun, ön cam üzerine...
Bu gezinizi takip etmek isterim. Video kayıt eşliğinde dediniz, günümüzün popüleri youtube kullanacaksınız diye düşünüyorum. Bu videoları yayınlayacağınız kanal adresini de paylaşır mısınız acaba?
Güle güle kullanın. Gayet detaylı bir çalışma yapmışsınız ellerinize sağlık. Bende bir defender alma arifesindeyim. Bu portal aks işine takıldım. Türkiyede gerekli muhattapları bulamadım maalesef. En sonunda bolca incelemede bulunup araçta gelince kendim çizip imal ettirmekti. (autocad...
Forumda deli dehşet bilgi olduğuna ve araştırılması gerektiğine katılıyorum ancak bu sert ve öfkeli tavırlar ile bizler aramıza yeni bireyler katamayız diye düşünüyorum. Belgi forumlar konusunda alışkanlığı bile olmayan birine araştır diyip saldırmak acı geliyor. Çünkü tamami ile yabancı olduğu...
Lastikler hayli tutacak bir parça olacaktır. Traktör lastiği benzeri boyutları olduğunu düşünürsek adedi 2-3bin tl olacaktır büyük ihtimalle. Kaldıki bu lastikleri döndürmek için alt aksamda değişiklik gerekecek. Bunu yaparken tamam bu olur herhalde değil, eni konu çaplarına bakıp dişli...
Güncel yasa konusunda net bilgi sahibiyim desem yalan olur. Ancak bir süre önce mümkündü, forumda da konuları var. Yorumunuzdan sonra sormak istediğim, transit motoru ile pumanın yağlamasının farklı olduğunu biliyorum. Bu konuda uzun araştırmalar yaptım zamanında. Ulaştığım sonuç ise bu farkın...
Tam olarak nasıl bir cevap arıyorsunuz anlayamadım? Açıklayıcı olursanız yardım etmeyi deneyebilirim. Bir öğrenci olarak ADB ve KMT belgelerini yeni aldım sayılır, prosedürü biliyorum.
Demeye çalıştığım, basit bir göl kenarı gezisi mi olacak yoksa araziye çıkılacak mı?. Arazı aracımı satman durumunda kaldım da normal binek aracımla katılıp katılamayacağımı merak ettim ondan arazi koşulunu soruyorum.
Henüz bir defenderim yok, ancak alma niyeti ile çok araştırıp henüz amacıma ulaşamadım.
Bunun yanında yiğit bey gayet güzel özet bilgi sunmuş, ben sadece motor konusunda bir keleme yapmak isterim. Onunda dediği gibi motor ne olursa olsun 90-100 üzeri hızlar zaten huzursuz ve konforsuz...
Fark olacağını sanmıyorum yine 90 ve 110 luk 1.5 reno motoru kullanılır bence. Kendini kanıtlamış gayet iyi bir motor. Şuanki duster için 110 beygir olan gayet atik ve seri. O azıcık uzunluk devasa fark yaratmayacaktır, yumuşak başlı olur gider bence. 2.0 motor koymaları dusterin felsefesine...
Tamamen varsayım olarak konuşuyorum
Teknik olarak uygun usta ve ekipman ile mümkün bence. Araya gerekli parçalar işlendikten sonra takılır takılmasına ama verimli olur mu?
Yeni arabalarda bile saçmlayan otomatik şanzımanlar mevcut. Motoru düşünürsek eski tipli bir şanzıman olacaktır...