Arama sonuçlarınız

1. cculsuzz

Tayyarecilik Alfabesi; Uçuyoruuuuum...!

1927 yılında Türk Hava Kurumu genç Cumhuriyetimizin geleceğini gördüğü gökleri halka anlatmak için bu kitapçığı yayınlar.Aslı Osmanlıca olan kitabı yeni harflere çevirilmiş olarak aşağıya alıyorum.Resimleri ayrıca koymadım.Bu broşürle birlikte halk uçuşları Ankara da başlamış binlerce...

2. cculsuzz

Mercan Kırmızısı

Ali Kocaoğlu mercan kırmızısı rengini (Çini sanatında)elde edebilmek için ağabeyi ile yaptığı binlerce deneyden sonra umutsuzluğa kapılmış,"benim için hayatın anlamı kalmadı" diyerek yaşamına son vermiştir.Ağabeyi araştırmalara devam etmekte ve hala bu renge ulaşabileceği umudunu...
  3. cculsuzz

" J'accuse ...! - Suçluyorum...! "

“J’accuse” - “Suçluyorum”, ünlü Fransız Yazarı Emile Zola’nın, 1898’de zamanın Fransız Cumhurbaşkanı Felix Faure’a, Alfred Dreyfüs’ün aklanması için yazdığı, L’AURORE gazetesinde yayınlanan açık mektubun adı... Bu deyim, dünyada, haksızlıklara, yalan iddialara karşı tepkilerin, adeta “tanıtma...

4. cculsuzz

Biz Barbar Türkler, Savaşmayı Öğrenemedik!!!

1969’da Vietnam’da askerliğini yapan bir grup Amerikan askeri,My lai halkından bazı sivilleri öldürmüştü.Bu,Vietnam Savaşı nın sıkandallarından biri haline geldi ve kişisel ahlaki vicdan ile yetkeye iteat arasındaki çelişkiyi yeniden toplum bilincine getirdi. Aşağıdakiler CBS News’dan Mike...
  5. cculsuzz

Evrim Kuramı

Burada evrim kuramından bahsetmeyeceğim.Çünki gereginden fazla uzun olur ve okunmaz.Meraklısı elbet okumuştur veya okuyacaktır.Ben sadece bir konuya değinmek istiyorum.Oda Darvin eleştirisi yapanlar içindir. Her canlı türü, yaşaması mümkün olandan daha fazla birey doğurduğundan, ve bunun...

6. cculsuzz

Bir şair;Küçük İskender

28 Mayıs 1964’te İstanbul’da doğdu. Kabataş Erkek Lisesi’ni bitirdi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde beş yıl okuduktan sonra ayrıldı. Bir süre de İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde öğrenim gördü. 1985 yılından itibaren çeşitli edebiyat dergilerinde şiir ve yazıları yayımlanmaya başladı. İlk...

7. cculsuzz

Şimdiye Kadar ki Bütün Toplumların Tarihi, Sınıf Savaşımları Tarihidir

Karl Heinrich Marx (Marks)'ın Tarih Felsefesi Marksizm aynı zamanda bir praksis (farklı uygulama biçimleride diyebiliriz ama Türkçe pek karşılamıyor)felsefedir. Ölümünden sonra Lenin, Mao, Stalin ve Troçki gibi liderler Marksizmi çeşitli şekilde yorumlamışlar ve bu yorumların sonucu ortaya...
  8. cculsuzz

Yürüyüş Rotaları için Dergi

Atlas dergisinin bu ayki sayısında (kasım) 50 düş patikası adlı ,yürüyüş rotaları atlası ve 3 parçadan oluşan Türkiye haritası veriyor.İlgilenler için öneriyorum.
  9. cculsuzz

Anneme Reklamcı Olduğumu Söylemeyin, O Beni Genelevde Piyanist Zannediyor.

jacques Sequela bu başlıkla yazdığı kitabının önsözünde aşağıdaki ifadeleri de yazmıştı. Beni reklamcılığa Jacques Prevert soktu. Aslında reklamcılık virüsü bende zaten vardı. Pierre Lazareff 'ten geçmişti. İnsan bundan daha iyi nasıl bulaşıcı hastalık kapar? Kötülüğe karşı mücadeleye başladım...

10. cculsuzz

Bir Gözü Kör, Üstelik Topal Karınca Sorunsalı...

Aslında çakır keyifken böyle bir konu başlığı açılmalımı?...üstelik tarih bölümünde....Üstelik moderatörümüz DVD..VCD...hatırlayamıyorum..CDR miydi yoksa ,pardon kontrol ettim şimdi SDC.Evet SDC nin kontrolünde tüm gece ve her an yazdıklarının silinme korkusuyla.Eger bunu okuyorsan ulu moderatör...

11. cculsuzz

Pirus Zaferi

Mutlaka sizden daha zeki olan biri vardır. Çoğumuzun aklına hep de son anda parlak bir fikir gelir. O fikir bize aittir ve muhakkak bizden başka kimse onu akıl edememiştir. Bu heyecanla, şevkle ve coşkuyla harekete geçeriz, ama ardından mutlaka bunu bizden önce en az yüz kişinin de akıl...
  12. cculsuzz

Lütfen Çekme Abi!. Annem Beni Erzurum'da Asker Sanıyor...

"Lütfen çekme abi,annem beni Erzurumda asker sanıyor.Buraya gönüllü gelenlerdenim.."deyip cudi dağından dönerken karşılaştığı gazeteciye konuştuğu ve bu haberin ajanslardan gazetelere düştüğü zaman neler hissettiniz. Durun tahmin edeyim...Bu durumda sadece bir askerimizmi var sanıyorsunuz.Belki...

13. cculsuzz

Inanna'dan Leylaya

Gönül Tekini tanırmısınız? Aslına bakarsanız sanmıyorum çogunuzun tanıdığını.Ancak size sorsaydım 1. lig futbol takımlarını,futbolcularını ,teknik direktörlerin hatta kulüp masörlerinin isimlerini veya falanca futbolcunun falanca maçta attığı golün dakikasını anında söyler ve kritiğini...
  14. cculsuzz

Garcia'ya Mektup

Yeryüzünde birçok şairin, yazarın şiirleri, öyküleri, romanları, yabancı dillere çevrilmiş, kendi ülkesi dışında da yayımlanmıştır ama... galiba yalnızca bir gazetecinin, bir "gazete köşe yazısı" birçok yabancı dillere çevrilmiş ve kendi ülkesi dışında birçok ülkede de yayımlanmıştır. O...
  15. cculsuzz

Kaos Teorisi ve Kelebek Etkisi

kaos Teorisi Nedir Karl Marx ve Friedrich Engels tarafından ayrıntılı biçimde geliştirilen diyalektik Materyalizm, politik ekonomiden çok daha fazlasını ifade ediyordu: o bir dünya görüşüydü. Doğa, özellikle Engels’in çalışmalarında göstermeye çalıştığı gibi, hem Materyalizmin hem de...

16. cculsuzz

Şansın bilimsel analizi

Şansın bilimsel analizi ve kriz IQ'su Neden bazı insanlar uçak kazasından burnu bile kanamadan kurtulur ya da işini kaybettikten sonra mücadele azmini kaybetmeyip başarıya ulaşırken, bazılarının böyle bir şansı hiç olmaz? Newsweek Türkiye'nin haberi.. Örgü şişi önce kalbine saplandı, sonra...
  17. cculsuzz

Kadınlar neden küser

Kadınlar kocalarına,sevgililerine küserek hangi mesajı verirler?Bunu neden rutin haline getirirler? Muhtemel değişik teoriler olacaktır.Aslında benimde var.İlkini ben yazacağım.Devamınıda sizlerden bekliyorum. 1.Haklı olduklarında haklı ,haksız olduklarında yine haklı olduklarını eşlerine...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,058
Kayıtlı Üye Sayımız
166,805
Kaydolan Son Üyemiz
huseyin.sami.sari@gm

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri