Arama sonuçlarınız

1. I

Ardahan ve Dolayısıyla Çıldır Tarihçesi

ZAMAN DİLİMLERİNDE ARDAHAN TARİHCESİ: BAŞLANGIÇTAN İLK İSLÂM FETHİNE (646) KADAR: Yukarı Kura boylarının, yazılı belgelerde anılarak "'Tarih Çagı'na girmesi, "İlk Türkler'den sayılan ve Sümerlilerle soydaş olan "yuvarlak başlı (Brekisefal), bitişken-dilli Hunilerin" torunlarının Van Gölü...

2. I

Çıldır İlçesi - Ardahan

İlçenin Coğrafi Durumu: a) Arazi Yapısı: İlçemiz merkezi, ortalama 1950 m. yükseklikte düz bir alana kurulmuş , köyleri ise kısmen düz ve kısmen de engebeli bir arazi üzerine yerleşmiştir. İlçemizin toplam yüzölçümü 1163 km2 dir. Bunun 1016 km2� lik kısmı kara, geri kalan kısmı ise...
  3. I

Satılık 92 Model Renault 9 (Pasif İlan)

Guzeller guzeli arabami, bir ust modele terfi edecegimden satiyorum arkadaslar Ben 3. sahibiyim, benden onceki 2 sahibi de araba tamir ustasi oldugundan arac bana geldiginde son derece temiz ve bakimliydi. Ozellikler: - 1992 model renault spring (beyaz) - 99.000 km - 1.4 motor - duz vites -...

4. I

Darulaceze'ye Ziyaret

Darulaceze Kayisdagi Subesine ziyaret teklif ediyorum. Ozellikle akil hastalari bolumlerini ziyaret hem onlara hem de, durup bir kez daha dusunmek icin, bize cok yararli olur kanaatindeyim.. (Daha onceki ziyaretlerimden aldigim izlenimde, akil hastalari en cok seker, cikolata, sigara gibi...
  5. I

Trabzon

TRABZON TRABZON'UN TARIHCESI Çok eski geçmişe sahip olan Trabzon, 1461 yılında Fatih Sutan Mehmet tarafından fethedilerek Osmanlı İmparatorluğuna katılmıştır. Yavuz Sultan Selim'in Valilik yaptığı, Kanuni Sultan Süleyman'ın doğduğu Trabzon, 1868 yılında Vilayet olmuştur. Cumhuriyetimizin...

6. I

Giresun

Asagidakilere ek olarak Gümbet (ya da Kümbet veya Bektas) Yaylasini da gormenizi siddetle tavsiye ediyorum ;) hatta Gümbet'e de cikmadan Giresun'dan gecmeyin mumkunse :) GIRESUN GIRESUN TARIHCESI Giresun, Anadolu'nun kuzeydoğusunda, yeşille mavinin kucaklaştığı Karadenizin inci kentlerinden...

7. I

Hitit Göleti Belediyeye İlham Kaynağı Oldu

Hitit Göleti Belediyeye İlham Kaynağı Oldu 22/12/2006 Başkan Aydıncık, içme suyu konusunda hiçbir sorun yaşamadıklarını, ancak tarımsal sulamalar için Hititler döneminde de gölet olarak kullanıldığı tahmin edilen bir bölgede gölet inşaatına başladıklarını söyledi. İçme suyu konusunda...
  8. I

Antik Kentlere İnfaz Emri Verildi: Bergama Allianoi ve Hasankeyf

Antik Kentlere İnfaz Emri Verildi! 22/12/2006 DSİ, Bergama’daki Allianoi antik kentinin üzerinin nasıl bir yöntem ile kille kapatılıp, su altında bırakılacağını tespit için antik kent civarında ölçüm çalışmalarına başladı. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun antik kentle ilgili...
  9. I

Tchibo'dan Kayak Ürünleri

Arkadaslaaar!!! Tchibo magazalarinda harika kayak urunleri var: erkekler icin ozel thermal kayak ceketi: 189 ytl unisex cift (ayrilabilir) katmanli kayak ceketi: 120 ytl (ben aldim cidden harika) unisex snowboard ceketi: 100 ytl civarinda!! ustelik ceketler son derece detayli ve kaliteli...

10. I

Nasıl Gezmek İstiyoruz?

Selamlar, "Gezme" ruhumuz uzerine ufak bir anket hazirladim arkadaslar.. Malum onumuz kis, yaz anilarimizi da yeni yeni unutmaya baslarken acaba is gezmeye gelince nasil bir secim yapiyoruz? Bakalim forumun geneli ne cikacak :)

11. I

İzlediğimiz Konuları Profilimize Eklesek?

Takip ettigimiz konulari bize ozel bir bolumde (mesela profilimizde) bir yerlere eklesek ve ne alemde oldugunu oradan tiklayarak takibe devam etsek? Ya da boyle birsey zaten var midir acaba?
  12. I

İkinci El 4x4 Tavsiyesi?

http://www.sahibinden.com/pls/sahibinden/ADDETAIL.DoIt?AdId=3311757 bu guzel gorunuyor sanirim ama pahali mi aceba?

13. I

Herkes Burada Eller Nerede Sergisi - 1 : "Kentimiz"

Merhaba herkese :) Efendim, yeni bir sergi etkinligi baslatmak istiyoruz: "Herkes Burada Eller Nerede?" Herkes burada olduguna gore eller denklansorde olsa gerek ;) En basta serginin (hatta sergi serimizin) tanimini bir yapalim: - Sergi dizimiz aylik periyotlarla olusturulacaktir. Yani...
  14. I

Konaklama Tavsiyeleri

Buradan birbirimize (illere ve hatta ulkelere göre) konaklama tavsiyelerinde bulunsak belki faydali olabilir gibime geliyor. Acikcasi hic gitmedigim ve de bilmedigim bir yere gitmek soz konusu oldugunda en tereddutte kaldigim konu bu olur: guvenli mi, temiz mi, sicak suyu var mi, ucreti...
  15. I

Çıkış Yapamıyorum

"cikis"a bastigim halde cikamiyorum forumdan.. sebep nedir acaba? bir de "gizli uye" kimdir, nedir acaba? merakimi cezbetti dogrusu..

16. I

Yunanistan Rotası

Selamlar, Ben de 2 arkadasimla daha Nisan-Mayis gibi Yunanistan dusunmekteyiz.. Rota kesinlesmis degil ama gecen yaz sonu diger 2 arkadasim bir motor bir kangoo olmak kaydiyla 4-5 gunlugune gidip donduler (nerelere gittiklerini hatirlayamiyorum su an ama en kisa zamanda ogrenir eklerim) ben ne...
  17. I

Japonya - II

Konnichiwa! benzer bir hizla devam edebiliriz: Hakone: Bu kentimiz Japonya'daki nadide guzellikteki mekanlardandir. 725m rakima ciktiginizda sizi muthis bir surpriz bekliyor: dev bir krater golu! Dev ki ne dev: Karsilikli iskelelerden, 16. yy konseptli gemilerle diger yakaya...
  18. I

İTÜ Taşkışla'da Belgesel Gösterimi

Merhaba, uyku[suz]da yarin bir belgesel gosterimi yapilacak. "THE END OF SUBURBIA: Oil Depletion and the Collapse of The American Dream" Icinde oldugmuz petrol krizini, onun yarattigi cografi degisiklikleri, kentin cehresine onemli degisiklikler getiren yatakhane kentlerin ve onlarin...

19. I

Boğaziçi'nde İlk Tüp Geçit

Cok degerli bir sanat tarihci arkadasim vardi ve demisti ki vakt-i zamaninda: Istanbul'daki ilk tup gecit, 6.YY'da Uskudar'dan tarihi yarimada'ya elle kazilarak yapilmis.. Malum bizimkilerin akinlarindan kacmak icin.. yani millete de cektirmisiz: kimi tup gecit kazmis, kimi cin seddi yapmis...
  20. I

Mithat Bereket Sergisi - Gez Göz Pusula

Mithat Bereket mithatb@pusula.tv Mithat Bereket ilk fotoğraf sergisini açıyor Savaşa karşı bir muhabirin savaş fotoğrafları "Pusula" ve "Manşet" haber programları ile tanıdığımız Mithat Bereket, 20 yıllık arşivindeki on binlerce kareden seçtiği çarpıcı fotoğrafları, 6-31 Aralık tarihleri...

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,062
Kayıtlı Üye Sayımız
166,963
Kaydolan Son Üyemiz
davidavov

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR