Arama sonuçlarınız

1. özalp

Karavanda Elektri̇k Tesi̇satinin Kurulumu Hakkinda Detayli Bi̇lgi̇ Ri̇ca Ederi̇m.

Merhaba arkadaşlar. 2015 de yazıp camiaya hediye ettiğim KARAVAN adlı kitabımı güncellemek amacıyla bazı bilgilere gerek duymaktayım. Çekmekaravanda komple bir elektrik tesisatı kurulumu yapılacağını varsayarak, işe kabloların özelliklerinden başlayarak bir yapılandırma rica edeceğim...

2. özalp

Türki̇ye Gezi̇ Katalogu

Arkadaşlar sizlerin düşünce ve yorumlarınıza gerek duyuyorum , lütfen içten gelecek olan düşüncelerinizi paylaşırmısınız. KONU : BÜYÜK, TÜRKİYE GEZİ KATALOGU OLUŞTURULMASI. Bugüne dek Türkiye'de geniş içerikli bir GEZİ KATALOGU'nun olmaması nedeniyle bunu yapmanın yararı olup ne olacağı...
  3. özalp

Motokaravan Için Konaklama Yerleri Arıyorum.

İnşallah bu pandemiden paçayı sıyırırsak Haziran 15 de başlatmak istediğimiz büyük Türkiye turunda GAZİANTEP, URFA, HARRAN, HALFETİ, MARDİN ve MİDYAT'ta güvenli karavan konaklama alanları arıyorum. Bu mekanların kent merkezinde olmasını tercih etmiyorum , fakat merkeze 5/15 km içinde...

4. özalp

Pandemi Sonrası Muhtemel Gezi Programımız.

İnsan hep ümitle yaşar. Bu program da bizim pandemi sonrasında rahatlayacak Türkiye'mizde yapmak isteyip de 2 sene ertelediğimiz bir uzun soluklu gezi olacak.İnşallah sağ çıkarsak bu virüs muhabbetinden. Gezimiz İstanbul'dan başlayacak ve Ege bölgesine ineceğiz. İstanbul - Altınova - Kuşadası...
  5. özalp

Tanim Hatasi Yapiliyor.. Bunu Düzelteli̇m.

Motokaravan deyince hep motorlu kamp araçları aklımıza geliyor. Aslında motorlu kamp araçları kendi içinde sınıflara ayrılıyor. KAMPERVANLAR : Bir sac kasa panelvanın sürücü bölümünün arkasındaki yük taşıma kısmının komple iptal edilerek bu alanın karavan düzeni olarak dekore...

6. özalp

Motokaravanlarda Ki̇ Pi̇s Su Tanklarinin Deşarji.

Motokaravanların pis su tankları gördüğüm kadarıyla sağ yanda monte ediliyor. Ancak montaj esnasında bir düzeltme yapılmalı bence. Bu tanklar hep yere paralel monte edildiği için deşarjda aracı hep sağa eğimli bir konumda parketmek zorunluluğu otaya çıkıyor. Bu çok kolay giderilebilir...

7. özalp

Bozcaadaya Kamping Gelecek.

Biliyorsunuz , orman bakanlığı elindeki orman arazilerinde ihale yoluyla işleticilere verilen ve kamping yapılan tesislerde iç düzenleme son derece negatif yönde göze batmakta ve şikayetlere neden olmaktadır. 2019 un son haftalarında yeni çıkan kanunla bu durum...
  8. özalp

Yeni Bir Kamping.

Bozca adadaki ADA KAMPİNG karavan almıyor.Sadece çadır kabul ediyor. Bir şişe 1 litrelik su 5 TL, bir rulo WC kağıdı 7,5 TL ile nasıl müşteri çekecek belirsiz. Pino Karavan firmasının verdiği 5-6 adet bungallow tipi karavanları geceliği 100 TL ye makul bir fiyatta kiralaması dışında kamping...
  9. özalp

Karavancılığı Nasıl Öğrenecekler.

Ülkemizde karavanı ve karavancılığı öğreten bu Gezenbilir.com ve bir elin parmak sayısı kadar bile olmayan bir kaç kuruluş var.

10. özalp

Düşündürücü....

Gezenbilir web sitesi senelere mal olmuştur ve binlerce insanı kendisine bağlamıştır. Hobi amaçlı bir platform olan bu güzide alanda gelir elde etme pahasına da olsa politik reklamlara yer verilmiş olmasını doğru bulmadım. Bu sayfalarda bir sonuç arayan üyeler her bölgede ve her siyasi düşünceye...

11. özalp

Motokaravanda Eberspacher Isıs Sistemi Arızası.

Motokaravanımda Eberspacher ısı sistemi kurulmuş. Motokaravan kullanımında acemi olduğum için cihazın çalışmasındaki bir hatayı bir türlü anlayamadık ve ne yaptıysak düzeltemedik. Sonra distribütör firmayı buldum ve ondan TIR kamyonlarının elektrik işlerini yapan bir ustanın tel.no.aldım ve...
  12. özalp

Motokaravanda Savİor Marka Enerji Seti.

Motokaravanımı imal eden firma SAVİOR marka bir enerji seti monte etti. Cihaz bir A4 fotokopi kağıdının 2 katı yani A3 boyutuna yakın bir ebatta. 7-8 cm eni var ve en önemlisi ön yüzünde dijital bir ekranı var. İnternette arayınca çıkıyor. Cihaz bir set halinde ve içinde güneş panelinden...

13. özalp

Gün / Gündüz Panelİ..

2 Hafta önce İznik gölü kıyısında kamp yapmışken yanımızda motokaravanlı bir aile ile dostluk kurduk. Sohbetimizin bir yerinde adam "güneş panellerinden ayrı olarak bir de -gün paneli var- " dedi. "Bunlarla motokaravanın güneş görmesine gerek kalmıyor, kapalı havada bile gündüz vaktinde enerji...
  14. özalp

2011 Ducato'da Pis Suyun Geri Gelmesi Problemi.

Merhabalar tüm motokaravancı arkadaşlara. Geçen sene 2011 model Ducato maxi kasayı motokaravana dönüştürdük ve 5 kez 3-4 er günlük kısa kullanımlarla hem biz araca hem de araç bize alışsın istedik :). En son 1/Mayıs/2018 de yaptığımız İznik gezisinde pis su tankının(100 lt dir) doluluk...
  15. özalp

Ducato'lardaki Stepne Hırsızlığı.

Fiat Ducato 2011 motokaravanımın lastiklerini yeniledim.. Aracı aldığımda önde yeni 2 adet kar lastiği vardı , ben de 2 adet daha aldım. Fakat çıkan laktiklerden birini stepne olarak kullanmak için aracın altındaki STEPNE MEKANİZMASInın yok olduğunu farkettik...

16. özalp

Kampİng Kampanyasi..

Değerli karavan severler ve kampçı kardeşlerim. Sanıyorum ki sizlerin gözlerinden de kaçmıyordur ki, ülkemizde giderek kendini gösteren karavancılık sektöründe devletimiz AB uyum yasaları çerçevesinde bazı yeni uygulamalar getirmektedir. Çeki demirinde ki son uygulama...
  17. özalp

2017 Ilkbaharında Avrupa Göller Bölgesi Turu.

Kısmet olursa , 2017 ilkbaharında Haziran'da karavanla çıkarak , Yunanistan-İtalya-Avusturya-İtalya- İsviçre-Almanya- İtalya- Yunanistan üzerinden Türkiye'ye dönebilmeyi planladığımız bir gezide özellikle : * Salzburg / Avusturya ve İnnsbruck / Avusturya.. * Como gölü / İtalya *...
  18. özalp

Satılık Yep Yeni Motor Kıyafetleri

Arkadaşlar merhaba. Yaşım 61.... 7 seneden beri bir merak uğruna başladığım ama sonrasında vazgeçilmez bir hobiye dönüşen motosiklet yaşantımı karavancılığa başlamak yüzünden sona erdiriyorum . Hatta Piaggio Beverly 250 cc lik 18700 km deki scooter ımı da karavanı...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,007
Kayıtlı Üye Sayımız
166,754
Kaydolan Son Üyemiz
mayfaer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri