Arama sonuçlarınız

1. edebiyatçı

Bu Kez Gezi Değil Viyana'da Yaşam

Merhabalar, Yıllardır yaptığım tüm gezi planlarımda ve gezi yazılarımda bu site sakinlerinin oldukça önemli yardımlarını gördüm. Şimdi daha farklı bir yardım talebim olacak. 15-20 gün içinde görev sebebi ile yerleşmeye Viyana'ya gideceğiz.Her şey çok kısa sürede olduğu için doğru düzgün bir...

2. edebiyatçı

Doğu Karadeniz İçin Tur Şirketi Tavsiyesi

Altı ayda bir gerçekleştirdiğimiz geleneksel arkadaşlar ile çocukları eşlere bırakıp birkaç günlük "anneliğe-eşiliğe-öğretmenliğe ara" gezilerimizin bu yazki planlamasını bu sefer yurt dışı değil Türkiye olarak kararlaştırdık. Doğu Karadeniz ve Gürcistan gezisi yapmayı düşünüyoruz. En son...
  3. edebiyatçı

Flamenkonun Büyüsünde İspanya: Barselona,girona,figueres

Havasını soluduğum,ruhuna dokunmaya çalıştığım her ülkeden orayı diğerlerinden ayıran bir görüntü, bir koku, bir ses,bazen de bir tad kalır hafızamda. Gözümü kapatıp orayı düşündüğümde, donmuş bir anın fotoğrafı belirir zihnimde. Oradan bana kalan, artık benim olan tek şey bu görüntüdür. O...

4. edebiyatçı

Şubat Tatilinde Barselona-figueres- Girona

Merhabalar, Şubat tatili planımı da netleştirdim.Tatilin ilk haftası için üç arkadaş Barselona uçak biletini kişi başı 560 tlden aldık.Kampanya dönemini kaçırmasaydık daha ucuza da olurmuş ama nasipten öte yok. Kalacak yer için de şimdilik mutfaklı bir daire için rezervasyon yaptırdım...
  5. edebiyatçı

Adana'da Ne Yenir?

Pegasus'un 19 tl olan kampanyasını değerlendirip ailece Adana'ya kebap yemeye gidip gelelim dedik. Kişi başı 38 tl'ye gidiş dönüş bileti aldık. Önümüzdeki hafta sonu cumartesi sabah uçağı ile gidip pazar akşam uçağı ile geri döneceğiz. İki gün Adana'yı gezip bol bol kebap yiyelim dedik. Yemek ve...

6. edebiyatçı

Vietnam, Kamboçya, Tayland İçin Öneriler.

Merhabalar, 2014 yazı için rotamızı uzak doğu olarak belirledik. Tanzanya- Zanzibar için yaptığım hatayı tekrarlamamak için bileti almadan başlık açayım dedim. Tanzanya biletini gidiş dönüş Darusselam'a alıp daha sonra hatamı anlayıp buradaki tavsiyeler sonu gidiş biletini Klimenjero'ya almak...

7. edebiyatçı

Prag- Dresten-terezin-kutna Hora

"Prag bırakmıyor, ikimizi de. Bu iki büklüm olmuş kocakarının pençeleri var. İnsan teslim olmak zorunda kalıyor. Onun iki yanını, Vysehrad'ı ve kaleyi yangına vermek isterdim. Belki ancak o zaman ondan kaçmak mümkün olabilirdi. " Diyor adı Prag ile özdeşleşmiş yazar Franz Kafka. Sanırım bana...
  8. edebiyatçı

Tanzanya'da Safari - Zanzibar'da Kum ve Deniz

Bir hayalin daha gerçekleşmesinin resmidir...
  9. edebiyatçı

Prag

Merhabalar, Ağustosun on altısı gibi altı arkadaş Prag gezisi planlıyoruz. Özellikle Kemik Kilise'yi görmek istiyorum. Öncelikle kiliseye ulaşım alternatifleri konusunda ve her konuda tavsiyelerinizi bekliyorum. Zanzibar ve Dubai gezilerimde bu sitedeki tavsiyeler bana çok zaman ve para...

10. edebiyatçı

Kış güneşinde Pamukkale-Milas-Bodrum Yarımadası-Marmaris-Datça-Kayaköy-Fethiye

Bu yıl şubat tatilinde Ankara soğuğundan kaçıp hem biraz güneş görelim hem de yazın sıcaktan gezemediğimiz yerleri rahat rahat gezelim diye Ege'ye doğru çevirdik arabanın yönünü. Bir hafta Denizli ve Muğla'nın ilçelerinde gezdik. Bir hafta da Sandıklı'da bir otelde kaplıca suyunda kemiklerimizi...

11. edebiyatçı

Acil bodrum Fethiye tavsiyesi

Merhabalar, ailece Ankara'nın soğuğundan kaçıp biraz güneş görelim diye güneye doğru seyahat ediyoruz. İki gündür Denizli'deyiz. Bugün Pamukkale'yi gezdik. Yarın Bodrum'a doğru yola çıkacağız. kalacak yer ayarlamadık. Gezerken buluruz dedik.Otel-pansiyon farketmez tavsiyelerinizi bekliyorum...
  12. edebiyatçı

Tanzanya- Zanzibar

Merhabalar değerli arkadaşlar, 2013 yaz tatili gezi planımla yine karşınızdayım. :) Bu sefer bomba gibi geldim. Dün itibarı ile 29 haziran- 6 Temmuz arası planladığımız Tanzanya ve Zanzibar Adası için uçak biletlerimizi almış bulunmaktayız. Bugün itibarı ile de otel- yeme içme- gezilecek...

13. edebiyatçı

Italya'nın Moena Köyünde Türk Gibi Yaşayan İtalyanlar Var

Italya'nın Moena Köyünde Türk Gibi Yaşayan İtalyanlar Var: MOENA TÜRKLERİ 323 yıldır Türk gibi yaşıyorlar ama... Türkçe bilmiyorlar, Türkiye'yi görmemişler, ama 323 yıldır Türk gibi yaşıyorlar. İtalya'nın Moena Köyü'ne bir yeniçerinin gelmesiyle 'Türkleşen La Turchia' köyünün şaşırtıcı öyküsü...
  14. edebiyatçı

MİKROBU BULAŞTIRDINIZ ŞİMDİ YARDIM EDİN BAKALIM :)

Merhabalar sitemizin karavancılar grubu, Aslında hiç aklımda yoktu karavanla seyahat.Sadece sizin gezi yazılarınızı okuyordum. Karavanla ulaşılabilecek yakın çeverdeki neredeyse bütün ülkeleri gezdiğimiz için ve ben gittiğim bir yere bir daha gitmekten çok hoşlanmadığım işin karavanı hiç...
  15. edebiyatçı

MİDİLLİ (Lesvos)

Gezmenin hazzını aldıktan sonra bir daha iflah olmayanlardanım. Beynimin içinde durmadan daha ilginç yerler görme planları birbirine karışıyor. Bir gün kendimi Afrikada bir ülkeye nasıl giderimi araştırırken buluyorum, bir gün Güney Amerika ülkelerine uçak bileti ararken. Ben de yoruldum...

16. edebiyatçı

Zehra - Jale Tur ile Yunan Adalarında madur olduk

13-15 Temmuz arası Ayvalık'tan Zehra-Jale Tur ile Midilliye gittik. Bizim yeşil pasaportumuz olduğu için vize sorunu yaşamadık. Kız kardeşim için vize başvurusunu bu tur şirketine yaptık. Yeni düzenlemeye göre İki gün önce pasaport fotokopisi, 2 fotoğraf ,vapur bileti, otel rezervasyonu ve 90...
  17. edebiyatçı

Yunan Adaları

Merhabalar yine yardım içim bir sayfa açtım. Bu sene beş ülkeye gidip bolca para harcayınca eşim yaz tatili için yurt dışına pek sıcak bakmıyordu.Gelecek şubat tatilinden önce lafını bile ettirmiyordu. Tatil rotası olarak Ayvalık civarını belirledik. Fazla para harcamayalım diye oradaki...
  18. edebiyatçı

Kendi rotasını çizen FAS gezimiz (Kazablanka-Marakeş)

"All you touch and all you see Is all your life will ever be" (Dokunduğun ve gördüğün her şey - Bundan sonraki hayatın olacaktır) Breathe - Pink Floyd İçinde birazcık gezgin ruhu taşıyan her insanın hayallerini süsleyen birkaç ülke vardır.Fas’ta benim için o birkaç ülkeden...

19. edebiyatçı

Hafta sonu KIBRIS

Şunu anladım ki ben yakın yada uzak bir tarihte herhangi bir seyahat planım yoksa çok mutsuz oluyorum.Bir yerden gelince bir sonraki seyahatimi planlamamışsam boşlukta kalıyorum.Aylar sonra gidilecek bile olsa bir planım varsa o aradaki zamanı gideceğim yeri araştırarak geçirmek benim için...
  20. edebiyatçı

Şubat tatilinde FAS

Merhabalar. 28 ocak-2 şubat arası ailece tatilimizi Fas'ta geçirmeye karar verdik. Ucak biletlerimizi aldık. Kalacak yer ve gezi planımız henüz belli değil.Uçak Kazablanka'ya iniyor. Bir gece orada kalmayı planlıyorum. Daha sonra Marakeş'e geçeriz diye düşünüyorum.Başkaca da bir fikrim yok. Daha...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,026
Kayıtlı Üye Sayımız
166,770
Kaydolan Son Üyemiz
auron

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri