Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Direksiyon amortisörünü değiştirdik, şimdilik eski track bar var dw’dan eser kalmadı diyebilirim.
Ancak ön şaft eski kum kamyonları gibi ötüyor halen, Yusuf büyük lastiğin yorması diyor ama şaft uğultusu olduğuna eminim. 50-60 kmlerde başlıyor devir ve hızla beraber artan bir uğultu ve hafif...
Az önce görüştüm Yusuf’la yarın öğlen takılacak track bar ve amortisör. Titreşim ve kasılma kol açılarından yapabilir once ayar çekeriz dedi. Son durum böyle.
Yusuf usta her zamanki gibi yoğun hocam kafayı zor kaşıyor.
Bu arada ayarlı track bar olmamasından dolayı ön takım komple 2 cm sola kayık durumda çamurluk içinden lastik eksenlerini ölçmüştük her iki taraftan. Sanırım bu durum her ne kadar mafsallı olsa da şaft ve ön diferansiyelde kasılma yapıyor.
Vibrasyon bana da şafttan kaynaklı gibi geliyor, üzerinde balans pulu var ama gözümle görmedim balanslı olup olmadığını.
sallantıdan kastım asfalttaki ufak eğrilik tepeciklerde vs arabanın içinde rock konserinde gibi kafa sallıyorum. Kasislerde bagajda yerinden oynamayan kalmıyor. Sanırım...
Değerli Forum Büyüklerim;
Geçen hafta ortasında standart ZJ aracımda aşağıdaki yükseltme ve ilgili modifikasyonlar yapıldı;
- 4" Rough Country Flex-Kit
- 265/75r16 A/T lastik
- Orjinal jantlar ve 3 cm flanş
- Mafsallı ön şaft
- 3 cm şanzıman düşürme
- Arka track bar düşürme (kitin içinden...
3 ay önce tüm oksijen sensörlerini değiştirdim. Hava alma olayı kafama takıldı, yakın zamanda cruise çalışmıyordu (düğme sistemi devreye alıyor yeşil lamba yanıyor set komut almıyordu) engine check yakmıştı ASD ve missfire yakıyordu açtık kaputu emiş hortumu çıkmış yerinden taktık düzeldi...
İyi akşamlar dostlar,
ZJ 5.2'imde tüm mekanik yürür problemleri, şanzıman yağ filtre değişimi vites geçiş ayarları (roket teli değişimi ve ayarı) tamamladım. 6 ay öncesinde meşhur sarı lambamız 72 catalyst efficiency below required level yakıyordu, oksijen sensörleri değişti katalizor kontrol...
Direksiyon kutusu genelde keçe ve yağ pompasından sorun çıkartır, abartı yüksek maliyet çıkartmaz tamiri. Rot kolları gidikse birşey diyemem değiştirmenizi öneririm. Amerikancılarda her ikisinide ömürlük tamir ettirebilirsiniz. Tavsiye olayına gelince ben İkitellide Yusuf Yıldız ile çalışıyorum...
Cruise sorunu çözüldü, roket teli ayarı yapılırken telin altındaki cruise emiş bağlantısı yerinden çıkmış. Başına gelen arkadaşlar için tavsiye olur umarım. Tavsiyeleriniz için teşekkürler.
Merhaba değerli forumdaşlar,
97 model ZJ'min mekanik ve şanzıman arızalarını tamamen giderdikten sonra, şimdi şu meşhur sarı lambayı söndürme olayına giriş yaptım. Daha önceleri oksijen sensörü ve katalizör üzerine lamba yakıyordu gerekli müdahaleleri yaptım sensörler değişti vs söndü. Ancak...
Merhaba arkadaşlar,
97 model ZJ 5.2 aracımda son 2 ay içinde toplamda 3000 km civarı uzun yol yaptım, toplamda 3 kere rot balans ayarına girmek zorunda kaldım. Zaman zaman kaldırıma çıkmam gerekiyor mahallede park etmek için ancak ayar kaçmasın diye mümkün olduğunca sakin bir şekilde çıkıyorum...
Açıklayıcı yorumunuz için çok teşekkür ederim. Aslında servislere sorduğumda direk olarak viscous coupling arızalı demediler, forumu araştırarak arızalı olduğu kanısına vardım. Yukarıda da bahsettiğim gibi asıl şikayetim durup kalkılan keskin manevralarda (park etme yanaşma vb) sanki ön...
ilgili parça tekerleklerin dönüşlerde dönme miktarını ayarlıyor (sağa dönerken sağ teker az sol teker çok dönmesi vb.) dolayısıyla işlevini doğru yapmadığı için özellikle manevralarda araçta sarsıntı zıplama ve ters tekerleğin yere sürünmesi gibi durumlar görülüyor.
konuyla ilgili olarak daha önceki yorumlar için;
Ön Aksamdaki Titreme Ve Uğultu (grand Cherokee Zj - 93)
parçanın değişim videoları;
Video: https://www.youtube.com/watch?v=2jrVlgV336U
Video: https://www.youtube.com/watch?v=SaJo4gwfikw
Video...
Herkese merhaba arkadaşlar,
97 model ZJ 5.2 aracımda tam tur dönüşlerde zıplama sekme uğultu, geri viteste manevrada da gaz vermeden yürümeme sorunları var. Araştırdığım kadarıyla viskoz coupling denilen parçayı değiştirmem gerekiyor. Maalesef isim vermeyeceğim özel servisler komple şanzıman...
An itibariyle aklıma geldiği için ekleme yapmak istiyorum;
-2 gün öncede sabah çalıştırdığımda biraz fazla duman çıkıyordu egzostan
-Arıza ışığını yaktıktan sonra akşam üzeri benzinde tekrar çalıştırırken stop etti.
Forumu incelediğimde konvertörü kırdırıp seramikleri boşaltıp tekrar...
Merhaba arkadaşlar,
97 model ZJ 5.2'imde bugün itibariyle 12-72 kodları yanmaya başladı. Oksijen sensörü ve susturucu daha 15 gün önce değişti. LPG'de yakıt sarfiyatım sakin kullanımda 19-20 Lt, agresif 22-25 Lt. Önerileriniz nedir, katalizörün komple değişimi gerekirmi yoksa ilk sensör değişimi...