Opel Frontera Basamak 1997

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan damast Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,217

damast

HER NEFES SON NEFES OLABİLİR
Yer
İSTANBUL
Merhaba arlkadaşlar kendime yeni basamak yaptığım için orjinal olan basamakları isteyen arkadasa herdiye edebilirm.Basamaklar genel olarak iyi.

BASAMAK.jpg

Ynt: Opel Frontera Basamak 1997

Sorma o yüzden hep kavga çıkyor gücü yetse onları atacak ve kafamda kırcak ;D

canın sağ olsun Verdim gitti ama kahve isterim:smiley: kiz isteme gibi oldu:smiley:

murat çok teşekkür ederim.. dün egzozcudaydım. o kanala girince gördüm benim basamakların bağlantı kısımlarının yarısı yok çürükten... aboovv dedim adamın yanında. neyse cumartesi manifolt ttan başlayıp hepsini yapıcaz inşallah...

Beyler arabazın gıymetünü bilin ya... güzel bakın yavrulara, kış gelıo zati :smiley:
Murat kardeş intercool ile ilgili msg yazdım, bi zamet ilgilensen bi:smiley: tşk :smiley:

Değerli Arkadaşlar Selam,
Ben yıllardır Frontera tutkunu olarak 1997 model bir frontera almak ancak bugünlerde kısmet oldu. Gerçi motoru problemliymiş, biraz kazık yemişim ama neyse. Adam etmeye çalışacağım ağır ağır. Bugün sanayiye gittiğimde basamakların çürüdüğünü ve değiştirmem gerektiğini söylediler. Orijinal olmayan bir takım basamaklar gösterdiler. Bugün internette araştırayım derken bu forumda Damast kodlu arkadaşın basamağını verebileceğini gördüm. Şayet orijinal ise ve söz alan arkadaşa henüz vermemişse ben de talip olabilirim.

Bu arada sizlere daha çok sorum olacak gibi. Sanırım ilk soru şu olmalı. Ankara'da Fronteramı güvenle baktırabileceğim, bu cipten anlayan bir usta, servis var mı bildiğiniz. Bugün şaşmaz sanayiinde biraz bakındım ama pek güvenemedim kimseye. Yardımlarını bekliyorum.

selam arkadasım öncelikle hayırlı uğrurlu olsun.frontera güzel bir 4x4 dur ama kısmw pek bilmez arac aslinda isozo rodeodur mekanıl saplam japon yanı motor işe opelden anlayan iyi usta göster sorun nedir?
Üzgünüm ama basamakları cem kardeşime verdim. Ben site de kendi yaptiğim basamkları koydun onda ilham al derim kendim çok yap diye tavsiye ederim

hoşcakal

murat

merhab link burada hemde oavsiye opel bölümüne bir bakmanı tavsiye ederim
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=17036.0

Öncelikle bu kadar hızlı bir yanıt için teşekkür ederim, çok şaşırdım doğrusu. Öncelikle frontera'dan iyi anlayan bir kullanıcı olarak en azından telefonunu almak isterim ki her an açıp sorabileyim. Ben özgür. tlf num: 533.236 07 29. Gelelim diğer konulara.

Basamaklar için canımız saolsun, Cem arkadaşımız güle güle kullansın. Tamirci basamaklar çürümüş dedi ama yerine neden monte edemiyor anlamadım. Tamir olmaz mı ? İkincisi tamir olmayacaksa orijinal bir basamak nereden bulabilirim ?

Motor ustaları, bu motor hararet görmüş, sallantılı çalışıyor dediler. Fazla gitmeden yaptır diyorlar. Ancak motor bu, kime nasıl güveneceğimi bilemiyorum. Üst kapak contasından da biraz yağ sızdırıyormuş galiba. Normalde bu araç nasıl çalışıyor bilmiyorum ama araca sabah sogukken ilk calistirdigimda iceri motor gurultusu alıyor ve hafii bir sallantılı calisiyor gibi hakikaten. Ben ilk defa arazi aracı kullanacagım. Acikcasi aradigim konforu bulamadım iceride. Gürültülü ve sarsıntılı geldi biraz. Bu normal midir öncelikle ?

Debriyaj baskı balata da değişmesi gerekir dediler. Yani anlayacağınız iyi bir ustaya ihtiyacım var. Ankarada yaşıyorum. Güvenilir, ehil sağlam bir opel frontera ustası arıyorum.

Yeni bir soru: Arka amortisörler bitmiş deniyor. Yedek parçacıdan satılan bir ürünün benim aracıma uygun olup olmadığını nasıl anlıcam. Orijinal arka amortisör arçası nedir bu Frontera'nın. Markasi modeli var mıdır ?

oofronter kardeş öncelikle hoşgeldin. sende benim gibi kazık yemişin :smiley: aynı problemleri bende yaşadım. sorunları kökten çözdüm ve şu an çok memnunum arabamdan. opelin mekanik konusunda avantajı parçası ve yan sanayisi bol ve ucuz olması. tavsiyelerim ve sorularım olacak.
1- ne kadar iyi olursa olsun ustaya parçaları sen al, hatta istenen parçaları burda yayınla biz sana yardımcı olalım.
2- morot sallantılı çalışıyor dedin. triger kayışın ne alemde? bunu nasıl anlarsın? triger kayışının dolandığı burçları elinle sars boşluk var mı boşluk var mı? o zaman onun değişmesi gerekir. zaten kayış tek değil set halinde o burçlarla değişiyor.
3- "sabah sogukken ilk calistirdigimda iceri motor gurultusu alıyor" demişsin egzoz manifoltun çatlak mı? muhtemelen o çatlaktır. ben yenisini sorum opel frontera adlı konuda fiyatları yazmıştım. ama iyi bir egzozcuda tamir de olabiliyor. ben tamir ettirdim. 10 ytl verdim.
4- Hararet durumun nasıl? hemen fırlıyor mu? eğer böyle bir durum yoksa bişi yaptırma derim zaten contanda sorun varmış onu kesin yaptırmalısın. yolda kalmadan yaptırırsan iyi olur.
5- amortisör konusunda opel parçacılara sorabilirsin, monroe markasının amortisörleri de uyuyor. ama opel parçacılara sor derim bazen orjinal parça yan sanayiden ucuz olabiliyor.
6- Baskı balatayı ben yeni değiştim. kıran kırana pazarlıkla 450 ytl ye hallettim. baskı balatanın değişmesi gerektiğini şöyle anlayabilirsin; hafif yokuş olan bir yerde örneğin 2. vitesten 3. vitese geçtin ayağını debriyajdan tamamen kaldırdın gaza basarken motor devir saati ilerliyor ama araba gerektiği kadar hızlanmıyorsa yani bir bakıma boşuna gaza basıyor gibi olduysan (inan anlıyorsun) değişme vakti gelmiştir. ben gaza bastığımda araç artık ilerlemez hale gelmişti. o zaman değiştim. :D

Öncelikle böyle detaylı bir cevap için çok teşekkür ediyorum. Umarım ben de senin gibi arabamı adam edip mutlu mesut binebilirim.

Ben arabadan çok anlamadığım için dediklerinizi bir usta aracılığıyla kontrol ettireceğim. ve size detaylı bir cevap döneceğim. Yalnız bir noktaya takıldım. Baskı balata yı OPAL yetkili servisine sordum. 1200 parça + iscilik 500 = 1700 x %30 iskonto = 1300 gibi birsey tutar dediler. Senin verdigin 450 YTL cok iyi. Nasil ve nerede olur bu is ? kime yaptırmam lazım. Parça fiyatında bir sapma var sanki. Bu konuda yardımcı olabilirsiniz ?

Egsoz tamiri için de kaçak bir yer vardı, onu tamir ettirdim. ama usta egsoz curumus degistirsen iyi olur dedi. 400 fiyat dedi. Ben de ne yapacağımı bilemedigim icin yaptırmadım. daha önemli motor var diye. Kafam iyice karismis durumda. Butcem sınırlı, direk cozume nasıl gideceğimi anlamadım. Ama calismasından memnun degilim. konforlu degil. gurultulu, sarsintili, sallantılı. egsoz dan mı motordan mı baskı balatdan mi net bisi cikarmam lazim.

Bu arada ben ankaradayım, biliyorsanız, buralarda tavsiye edeibleceğiniz iyi bir usta varsa cok iyi olur.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,005
Kayıtlı Üye Sayımız
166,753
Kaydolan Son Üyemiz
galaksiseo06

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR