Merhaba... Altta  okuyacağınız  hikaye  , tarafımdan  aynen  yaşanmış olup , Nisan/2012  tarhine  aittir...

Çekme  karavan  veya  tekne  römorku  çekmek  için  mutlaka  çeki  demiriniz  olması  gerek...Çeki  demiri  takılması ve bunun ruhsata  işlenmesi için  pek  çok  şeyler  söylensede  hiç birine  inanmayın  artık , çünkü ben  birebir  yaşadım , ve  yaşadıklarımı  aktarıyorum....Siz  de  böyle  yaparsanız  hem  zaman  kaybetmemiş hem de strese  girmemiş olursunuz.

Transporter T5marka  model  arabamı   bu şubatta  alırken  satın  aldığım  kişi benim  adıma  ruhsat  çıkartacağı için  önce  arabayı  TÜV-TĞRK  istasyonunda  muayeneye  soktu , oradan  temiz  belgesini  aldı  ve  sonra  noterden  satış   işlemi  yapıldı..Burada  dikkat  edeceğiniz  bilgi : ARABAYI  TÜV TÜRKte	SATIŞ  İŞLEMİ  İÇİN  MUAYENEYE  SOKMUŞ  olmanız..
Şimdi olaya  devam  ediyorum...Arabayı  aldım  ve  geçen  hafta  arkaya  çeki  demiri  taktırdım...Vosvos'un  orjinal  çeki  demirini  bulduk  ve  Atatürk  san.sitesinde  yetkili bir  serviste  layıkıyla   taktırdım..İş  bitti , parayı  ödedim  ve  3  gün  sonra  kargo  ile  elime  çeki  demirine  ait  bir  sürü  belge  geldi..Önce  mak. müh.nden  tasdikli  planı..Sonra  TSE  tarafından  onaylanmış  bir  kaç  belge  daha...Çeki  demirini  takan  servis  yetkilisi  bana  "Yaşar  abi, randevu  filan  almayacaksın, oraya  gidince  20 TL  verip bir EK-1 BELGESİ  alacaksın ve "tadilat  projesi  onaylatacağım"  diyerek   memurun  karşısına  dikileceksin   demişti..
Neyse , kargoyla  gelen  evraklarla  Dudullu'da ki muayene  istasyonuna  gittim..Hemen  sağda ki ofislerden  EK-1  BELGESİ  alıp , orada  doldurttum , 20 TL yi verdikten  sonra  içeri  girdim...
Ben  yine  de  bir  sorayım  dedim  ve  memurlardan  en  az  kalabalık  olan  birine  derdimi anlattım: "Arabama  çeki demiri takıldı ,onun teknik muayenesi için geldim..Ne  yapacağım"  dedim....Memur"  oradan  sıra  no  alın"  dedi..Sıra no.u  aldım  ve  başladım  beklemeğe  ama  benim   no.  bir  türlü  yanmıyor...Sıkıldım  ve  yerimden  kalkıp henüz  işlemi  bitip , boşa  çıkan  bir  memurun  önüne  dikildim.  "Arkadaşım  no.m  geçti  galiba , ben bir  ara  dışarı çıkmıştım da , çeki demiri  muamelesi  yaptıracağım"  dedim  ve  evrakı  elimden  aldı  memur...Deriiin  bir  oh  çektim	o  an  vallahi..Evrak  demeti  tek  tek  incelendi.. Egzost  emisyon  fişiniz  var mı  denildi , yok  deyince  o  da  hesaba  işlendi ve  "181 TL   ödemelisiniz"  dedi  memur...Kredi kartıma  sarıldım  ama  " ı ıh"  dedi  memur  ve  bayıldık  nakiti.."Şimdi bu  belge  ile  egzost  muayenesi  yaptırın  ve  bana  gelin"  dedi...Egzost  muayenesinden  sınıfı  geçip  memura  geldim , egzost  belgesini  verdim...."Tamam  şimdi  arabanızın  başına  gidin  ve  adınız  okunduğunda  çağırıldığınız  kanala  girin"  dedi..

Başladım  beklemeğe..içeride aldığım  sıra no. yanmadıydı   ve  işgüzarlığım  sayesinde  işi  bitirmiştim  hemencecik  ama  şimdi  sanırım  sırada  çok  bekleyeceğim   herhalde  dedim  ama  15 dk  sonra  adım  okundu  ve  kanala  girdim..Muayene  yapıldı, evrakım  verilmesine  yakın  ilgili  teknisyene  sordum : " arkadaşım , ben bu arabayı  şubatta  alırken  zaten  bir  kez  sizden  geçti  ve  onay  aldı , şimdi  sadece  çeki  demiri  için  aynı  muamele  biraz  garip  değil mi"  dedim..Aldığım  cevap "evet  haklısınız , bence  de  saçma  ama , geçen  sürede  arabanın  kaportasında , içinde  değişen  bir  şey  varmı yokmu  onu  da  kontrol  ediyoruz"  şeklindeydi..Ne  diyeyim , suyun  başında  onlar  var...

Buradan  aldığım  evrakı  Bostancı'da ki trafik şube  md.ne  götürüp, ruhsata  işleme  işlemi  için  randevu  almaya  niyetlendim...Tescil  sırasında  önümde ki 3 kişiyi  bekleyip  de  sıra  bana  gelince  memur " buradan  randevu  vermiyoruz..bak..camdaki  internet  adresinden  randevu  alacaksın"  dedi.
Ben  birinize  lazım  olur  diye  o  adresi  yazayım  size:  
https://e-randevu,iem.gov.tr ...Ben  de  eve  gelip  bu  adresi  tıkladım..Karşıma  çıkan  karmaşık  sayfaları  geçerek  randevumu  aldım....
Randevu   sayfasının  altında ki şu  nota  çok  güldüm 

)
ÖNEMLİ....LÜTFEN  AŞAĞIDAKİ  BELGELERİN  ÇIKTISINI  MUTLAKA  YAZICINIZDAN   ALIN...AKSİ  HALDE  RANDEVUNUZ  GEÇERSİZ  SAYILACAKTIR...

Aranızda  printer ı olmayıp  da  işiniz  İEM ne  düşerse  önce  evinize  bir  printer  almalısınız..Yoksa  işleminiz  geçersiz  sayılacaktır..Haber  vereyim bak..