Discovery 2 Genel Sorular Buraya

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan troyexplorer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 335
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 61,699
Kapı fitllerini değiştirmedim , yan cam kasalarının ayarlarını yükselttim hafif, ezilmemiş yere basıyor şimdi üstten , şimdilik düzeldi
Sorun nedir?
 

Etiketler
Kapı fitllerini değiştirmedim , yan cam kasalarının ayarlarını yükselttim hafif, ezilmemiş yere basıyor şimdi üstten , şimdilik düzeldi
Sorun nedir?
Benim arka kapı alt fitillerini değiştirmek istiyorum.Aslında gider böyle,ama lastikler çok gevremiş,yırtığı pırtığı yok gerçi.Bulamadım parçacılarda hemen, çok pahalı değil aslında,getirteceğim onlarıda.Ben değiştiren varmı derken,neyle yapıştırılır diye soracaktım.Pattex vs.mi?Kanallı değil sanırım arka kapı alt fitilleri.
 

İftar olmadan bilgi vereyim dedim.

Tekrar kontrol ettim,sanırım şaseye arka çeki için tesisisat yapılmış.

Arka kapı alt fitilleri yapıştırma veya kanallı değil,geçmeli tip.

WP 20170609 009


WP 20170609 010


WP 20170609 019
 





Merhaba,

Oncelikle iyi bayramlar herkese.

Arka tampon sag tarafi cok az kirilmis benden once. Bunun icin tum tampon degistirmeden bir cozum uretilebilir mi diye sorusturdum. Bazi kisiler bu kisma (fotograftaki) benzer siyah plastik yama diyecegim, benzer sekilde bir yapistirma yaptirmayi tavsiye etti. Hic farkedilmez, sadece kucuk alan nasilsa dediler. Zaten sadece plastik kismi kirik.

Ne dersiniz? Tavsiye eder misiniz? Yoksa eskisinden de mi beter olur? Stop lambasi saglam. Sadece plastik kismi kirik.
20170622 203237


Yeni bir arka tampon oldukca tuzluya patlayacak aksi takdirde. Ya da ozel demir tamponlar goruyorum satilik ilanlarinda. Offroad icin yaptirmislar, vinc icin yaptirmislar. Britpart'in video'larinda da goruyorum yeni tampon. Daha kucuk sanirim ama icinde plastik aksam yok, celik galiba.

Tavsiyeleriniz ne olur?

Cok tesekkurler,

Ferhat
 

Merhaba tekrar,

Arka yan pencerelerdeki kelebek camlarin citalarinin ustu bir tur plastik kaplama mi yoksa siyah boya mi?

Benim ekteki resimlerde gozuktugu gibi paslanmis buralari. Alt kisimdaki yatay plastik koruyucu da cikartip, zimpara ve boya ile duzeltip, tekrar yan plastik koruyucu koyarak duzeltmeyi dusundum. Ama kelebek cami direginin zimpara arti boya sonrasi ayrica bir plastik kaplama gerekir mi emin olamadim. Parca listesine de baktim sanki parca yok, siyah boya gibi.

Sol taraf daha cok ilerlemis gibi ama sag taraf sadece asagi inen baglanti kisminda az pas var.

Her iki taraf da ilerlemeden duzelteyim, oncelik listeme alacagim. Ama fikirlere acigim.

Cok tesekkurler,

Ferhat

20170622 203209
20170622 203216
20170622 203253
 

Son soru :smiley: (simdilik) :smiley:

Arka kapiya takili yedek lastik 255/65R16 ama Disco'nun ustundeki lastiklerim 265/75R16 . Simdilik degistirmeyi de dusunmuyorum.

Ama yedek lastigim yokmus gibi davraniyorum. 265/75R16 bir adet yedek lastik alayim bulunsun arabanin ustunde diye dusundum. Aklima geldi, 65 75 farkindan dolayi arka kapinin ustune takilamaz sanki. Tampon izin vermez gibi. Dogru mu? Sanki yurt disi forumlarda bununla ilgili yazi okumustum. Bir cozum bulmam lazim yedek lastik olayina.

Ote yandan daha elime krikoyu almadim. Disco 2" yukseltme var. Fabrika krikosu yetmez gibi geliyor. Bunun icin ne yapiyorsunuz? Yolda lastik patlarsa yaninizda high-jack deniyor sanirim daha yuksek araclar icin olan krikodan mi tasiyorsunuz?

Yardimlar icin cok tesekkurler,

Ferhat
 









Cam çıtalarındaki boya statik boya, sökülüp boyanabilir yeniden ama onun ordançıkması iç döşeme cam vs herşeyin sökülmesi lazım
Cok can sıkıcı bu boya isleri. Ote yandan da pas ilerlemesin diye ugrasmak lazim. Butun kapiyi boyatmadan sadece bu statik boya kismini ve siyah plastik parcanin altini temizletip boyatmak lazim. Bunun icin de anladigim kadari ile bir hayli kapi ici operasyon yapilacak. Hic hosuma gitmedi :(

Bilgiler icin cok tesekkurler bu arada. Gulu seven dikenine katlanacak :smiley:
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,455
Mesajlar
1,518,144
Kayıtlı Üye Sayımız
172,108
Kaydolan Son Üyemiz
desiredesire

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst