Kendi Karavanımı Yapmak İstiyorum; Yardım Görüş ve Önerileriniz Nelerdir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan flash over Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 53,045

flash over

Ana Kamp
Web
youtube.com
Telsiz Çağrı Kodu
Tb0bau
Merhaba arkadaşlar ...

Ben aranıza yeni katıldım. Adım Ahmet

Öncelikle bir karavan yapmak istiyorum bana fikirlerinizle yardımcı olursanız cok ama cok sevinirim kim bilir belkide bir yaylada karsılasırız :D

öncelikle kafamda 2 model var. hangisi olsun karar veremiyorum...

1. Orta halli ucuz bir minibüs yada midibüs alıp karavana çevirmek bunun j9,ısuzu, 50NC gibi bir araç düşünüyorum... Araç biraz büyük olsun istiyorum çünki içinde duş,wc olsun istiyorum.

2. ii bir araç alıp karavana çevirmek bu aracı şehir içindede kullanmak. özdal abinin aracı gibi

Ama karavanımda mutlaka wc olsun istiyorum buda beni 1. modele yönlendiriyor.
özdal abinin aracı gibi birtane VW T4 1997 model buldum ama araç çok küçük geldi bana

sizler neler diyorsunuz?

Etiketler
Ynt: Karavan Yapımı

www.motorkaravan.com

Yukarıdaki link bir firma sitesi olmasına rağmen motokaravanlar hakkında diğer sitelere göre az daha geniş bilgi içeriyor...
Bir göz atın isterseniz...

Not: Panelvanı dönüştürmekte ilk sorun sanırım vergi. Araç 5 yıllığa kadarsa ÖTV %84 gibi bir orana çıkıyor diye okumuştum. O yüzden daha eski modeller tercih edilmekteymiş. :-[

Dostum çok teşekkürler çok güzel bilgiler var.

Ama öncelikle araca kararvermem gerekiyor.

ben PEUGEOT J9 düşünüyorum.

sizlerin araç konusunda fikirleriniz nelerdir.

bu benim ilk deneyimim sizlerin fikirleri benim için çok önemli

Kendi adıma bir deneyimim yok...
Ancak bulduğum her bilgiyi okumaya çalışıyorum...
J9 konusunda ise ne yazık ki okuduklarım hiç içaçıcı değil...
Şase olmadığı için asla önerilmiyor ve alanların son sahibi oldukları, satamadıkları söyleniyor...

Karavan konusunu bilmem de, J9 ların araç olarak dinamikleri pek tavsiye edilmiyor bildiğim kadarıyla. Çok hantal ve turu çok başarısız. Arazide problemli olabilir bu açıdan.

SN.FLASH OVER,3 YILLIK MOTOKARAVAN TECRÜBEMLE SORULARINIZI YANITLAMAK İSTEDİM. ÖNCELİKLE KARAVANI KAÇ KİŞİ KULLANACAĞINIZ, NE AMAÇLA KULLANACAĞINIZ (YAZ-KIŞ,HAFTA SONU,UZUN SEYAHATLER,DAĞ-BAYIR GEZME,UZUN KONAKLAYIP AZ GEZME), HANGİ TİP EHLİYETİNİZİN OLDUĞU(KAMYONET-PANELVAN-MİNİBÜS İÇİN B SINIFI,İSUZU,50 NC İÇİN DAHA BÜYÜK EHLİYET GEREKİYOR) GİBİ BİLGİLERLE DAHA YARDIMCI OLABİLİRİM. ANCAK BEN DE DİĞER ARKADAŞLAR GİBİ J9 ARACIN KARAVAN OLMAYA PEK UYGUN OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM. NEDENİYSE:ŞASİSİNİN OLMAYIŞI,MANEVRA ZORLUĞU,KULAKLARI TIRMALAYAN MOTOR SESİ VE EN ÖNEMLİSİ 2. ELDE TUTULMAYIŞI...SON SAHİBİ OLUP,KARAVANDAN SONRA TAVUK KÜMESİ OLARAK KULLANABİLİRSİNİZ.SİZE ÖNERİM KAMP-KARAVAN DERNEĞİNİN FORUM SAYFALARINI VE BAŞTAKİ FAYDALI BİLGİLER KISMINI OKUYUNUZ.ALMAYI VEYA YAPTIRMAYI DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ KARAVANLARIN 2.ELLERİ WWW.SAHİBİNDEN.COM/VASITA/KARAVAN BÖLÜMÜNDE 217 ADET OLARAK SATILIK.SİZİN İÇİN 2 ADET İLAN NOSU YAYINLIYORUM:4416659,3887596 UMARIM FAYDALI OLMUŞUMDUR,HOŞÇA KALIN. ;)

Drares Çok teşekkür ederim ilgin için.

Karavanı 3 kişi olarak kulanmak istiyorum.

Genellikle Hafta sonları, yaz tatillerinde kullanmayı düşünüyorum. suan için çok fazla arazide gezmeyi düşünmüyorum ama sizlerle tanısınca neler olur hayat nerelere sürükler bilemiyorum bakarsınız bir yaylada bir agaç altında karşılaşırız :D

Hafta sonları kısa mesafe li ve kısa süreli kullanım, yaz tatillerinde ise şehirler arası seyahat etmek istiyorum.

ehliyetim E sınıfı içimde karavnımı kendim yapma hevesim var tabi arabayıda mahvede bilirim :( acemilikten ondanda korkuyorum acıkcası) ama elimden marangozluk ve elektrik işleri gelir.

aracımda en çok olmasını istediğin duş ve tuvalet yeri gelmişken bunuda sorayım sizlere araç içerisinde duş ve tuvaletin kullanım yogunlugu nedir cok gerekli bir şeymi özellikle uzun seyehatlerde ve kamping alanlarının olmadığı yerlerde

j9 dememin en büyük nedeni aracın çok ucuz ve büyük olmasıydı ama ii bir fikir olmadıgı acıkca ortada :smiley:

İSUZU,50 NC gibi araçlar nasıl sizce bu tür bir karavan gördünüzmü seyehatlerinizde yada kullanma fırsatınız oldumu

Birde benim ayıracagım para max. 20.000 ytl buda FİAT DUCATO, BOXER, VWT4 , GİBİ ARAÇLAR İÇİN GECERLİ

İSUZU,50 NC, gibi araçlar olursa ayıra bilecegim max. para 13.000 ytl olur. çünki böyle bir aracı şehir içinde kullanmayı düşün müyorum.

Birde alacagım birkaç yardımla karavanı kendim yapabilirim gibi geliyor.

Sn.flash over,forum sayfalarının en güzel yanı samimiyetle istediğiniz bilgilere ulaşabilmeniz. Karavancılığımın ilk aylarında tesadüfen tanıştığım sn.Özdal Güngör'ün sitesindeki forum sayfası benim acemilik günlerimde hep yanımda olmuştu.Özdal bence yeni nesil kamp-karavancılar içinde önemli bir misyonu üstlendi. :smiley:
sorularınızın cevaplarına gelince;kendi karavanınızı kendinizin yapma isteği bence kıskanılacak kadar güzel.Hele elinizden marangozluk ve elektrikçilik geliyorsa...Ancak bu işe başlamadan önce acele etmeyin, yapacağınız karavanı kafanızda iyice olgunlaştırın.Motokaravanda araç seçimi çok önemli.
İlk karavanım 1992 model İsuzu NKR Wide kamyonete yapılmıştı.6 kişilik Can karavan imalatıydı.Araç resmen kamyondu. 3.9 disel motoru olmasına ve bolca mazot harcamasına rağmen(100 km.'de 15lt mazot)kağnı gibi gidiyordu (karavanlarda hız sınırı80km./h'tir).Kupa kafalı olduğundan alttaki motorun sesi ve sıcaklığı sürücüyü çıldırtırdı.Direksiyonu hidrolik olmadığından her manevra canıma okuyordu. :mad:
Daha sonra bu karavanı satıp 1999 model Başoğlu yapımı ducato 2,8 disel karavan aldım.kamyonet olması,hidrolik direksiyonu,seri ve güçlü motoru, sessizliği, ekonomikliği(100 km.'de 10 lt mazot tüketimi) sayesinde zevkli seyahatlere olanak sağladı.Geçen yıl 21 gün süren ve4500 km. yol katetiğim doğu Karadeniz gezisini problemsiz tamamladım.Ardından 6 ay boyunca eğitim nedeniyle İzmir'de kaldığımda konaklamak için karavanımı kullandım. :D
Karavanda tuvalet ve banyo hep tartışılır.Bana göre gereklidir,hele küçük çocuğunuz varsa(gece vakti uyanıp çişim geldi diye tutturunca yanıbaşınızdaki tuvaletin kıymeti ölçülemez.),ayrıca kamping harici konaklamalarda banyo ve wc kesinlikle gereklidir.Ama kampinglerde mevcut banyo ve tuvaletleri kullanmak tüm kampçıların işine gelir.
Karavan için ayırdığınız bütçe başlangıç için bence yeterli.satılık karavanların birçoğu çok uzun zamandan beri satılık,ve bence fazla fiyat istendiği için satılamıyor.Sıkı pazarlıkla istediğiniz tarzda bir karavana sahip olabilirsiniz.Kendiniz yapacaksanız 5 yaşından küçük olmamasına dikkat edin.(%84 ötv nedeniyle)
Umarım yardımcı olabilmişimdir.Takıldığınız konularda yardımcı olabildiysem ne mutlu...DR.HAŞMET KALKANCI

Ahmet aramıza hoşgeldin,

öncelikle elinden marangozluk ve elektrik işleri geldiğine göre kendi karavanını rahatlıkla yapabilirsin. O aşamaya geldiğinde sana gerek ben gerekse kulüpteki arkadaşlar elimizden geldiğince yardımcı oluruz. Hatta olaya girişmeden bizlerle tanışma şansın olursa önceden biraz daha fazla bilgi sahibi olmuş olursun.

VW T4 küçük geldiğine göre DUCATO işini görür sanırım. Çünkü bu camiada yaygın olarak tercih edilen bir araç.

Sorduğun soruyu kendi adıma cevaplayayım;

araç içinde gerekli alan varsa duş/wc olmasında yarar var. Bende ikisi de yok, daha doğrusu sabit olarak yok :smiley: wc olarak gerekli olacağını düşündüğüm etkinliğe giderken porto potti'yi götürüyorum (şimdiye kadar gerekli olmadı). Yazın ise dışarıda duş sistemim var, onu kullanıyorum.

Haşmet abi ve Özdal abi ilginiz için öncelikle çok ama çok teşekkür ederim ve sizlerle tanışmak bana inanılmaz onur verir.

Bir arkadaşımda yüksek tavan uzun şase 2001 model boxer minibüs var muhtemelen 1 ay içerisinde satacak onu almayı planlıyorum. yaklaşık 13.000 ytl istiyor araca araç koltuklu minibüs yinede yanlarını söküp tekrar izolasyon yapmak gerekirmi?
birde aklıma birşey geldi araca oto lpg tankı takmayı düşünüyorum. ocak ,fırın, buzdolabı ve ısıtma sistemini bununla çalıştırabilirmiyim. bundaki 1. amacım lpg tankını aracın müsayit biryerine koya bilirim (özel muhafaza ile araç üzerine bile olabilir) böylece tezgah altında bana yer kalır.
2. lpg tank kapasitesi büyük
3. oto lpg mutfak tüpünden cok daha ucuz
teoride bana mantıklı geliyor ama pratikte nasıl olur bilemiyorum.
birde muayenelerde sorun olurmu?

http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=2473430 duş olsaydı bu aracı almak için çok ciddi düşünürdüm. hazır sistemi bozup tekrar masraf yapmak işime gelmiyor.

Arkadaşlar böyle daldan dala cok sorular soruyorum lütfen kusuruma bakmayın aklımda cok soru işareti var onlara cevap bulmak istiyorum.
birde yanlış yapıp aracı mahvetmek istemiyorum.

Ahmet, bize kafana takılan her soruyu rahatlıkla sorabilirsin. Bizler de tecrübelerimiz doğrultusunda elimizden geldiğince, ve bundan keyif de alarak sana yardımcı olmaya çalışırız. Haşmet abin de forumlardan da takip edersen anlarsın, bu işe gönül vermiş birisidir, bildiği konularda elinden gelen yardımı esirgemez, bilgilerini paylaşan bir dostumuzdur.

İzolasyon karavanda olmazsa olmazların en başında gelir. Ne kadar çok pencere o kadar az izolasyon demektir. Kullanmayı düşünmediğin yerlerdeki pencereleri içeriden bakıldığında sanki yokmuş gibi kapatıp, izolasyon yapmanı öneririm.

LPG olayına gelince, mutfak tüpüne göre ucuz olmasının yanısıra kullanım için de daha pratik olacağı kesin. Şöyle ki; özellikle Trumatic marka ısıtıcılar (motordan bağımsız çalışan ısıtma sistemleri) LPG ile çalışır. Ve biz kışın bir kampa giderken "ne olur ne olmaz, yarı yolda bırakmasın bizi" diye tüpü daha tam olarak bitmeden değiştiririz. Oysa LPG tankın olduğunda, hem araç içinden yer kazanacaksın, hem bazı riskler ortadan kalkacak, hem de gerek duydukça deponu dolduracaksın. Ucuz olması da yanına hediye olacak ;-) Duyduğum kadarıyla; LPG tankını sadece karavan ile ilgili kısımlarda (ocak, buzdolabı, ısınma) kullanmak amacıyla tank taktıranlar bunu herhangi bir şekilde ruhsata filan işletmiyorlar. Yani senin zaten bir LPG tüpün olacak, sen bunu araç içi yerine aracın dışına tank olarak monte etmiş oluyorsun.

Ama bu benim duyduğum, sonuçta burası Türkiye, dolayısıyla senin gideceğim muayene istasyonunda bir sorun çıkarırlar mı bunun için birşey diyemem. Ama bu konuda kafana takılan birşey olursa, karavanına LPG tankı taktıran, tecrübeli bir abimiz var, onunla görüştürürüm seni.

özdal abi minibüsün yan kaplamalarını izalasyon için sökmeli miyim yeterli olurmu kendi orjinal kaplamaları camlı alanları koyu siyah film çekip içerde izole edip kapatmayı düşünüyorum.

abi birde karavanlarda güneş enerjisinden bahsediliyor bunu elektrik amaçlımı kullanıyorlar sıcak su içinmi

sıcaksu elde etmek için böyle birşey olabilirmi?

Ahmet, izolasyon işi biraz detaylı bir iş, onu aracı aldığın zaman konuşuruz.

Güneş enerjisi ise, solar paneller yardımıyla elektriğe dönüştürülerek akünün şarj edilmesinde kullanılıyor. Bu da uzun süreli kamplarda aracı çalıştırmak zorunda kalmadan akünün şarj edilebilmesi demek.

Sıcak su için güneş enerjisinden doğrudan yararlanılan bir sistem görmedim (sanırım güneyde evlerin damlarındaki sistemleri kastediyorsun?).

Abi PEUGEOT BOXER a göre iç tasarım örnekleri bula bilir miyiz..

iç tasarım üzerinde çalışmak istiyorum.

birde özdal abi sitende yazdıgın herşeyi okudum :D ama yinede yapım aşamasındaki deneyimlerini annlata bilir misin?

en cok zorlandığın şeyler nelerdi

olmazsa olmazlar, en çok dikkat etmemiz gerekenler, şuda olsaydı dediğin şeyler varmı yada sunu şöyle yapsaydım dediğin şeyler :D

Ahmet bey merhaba.
Ben ANAKAMP üyesi yeni karavancıyım. Karavan satınalma yada kendin imal etme konusunda sana bilgi olarak yardım edemem
ancak aklımdaki projemi gerçekleştirmek için sana arabamı satmayı teklif edebilirim. Eğer hazır araba alma fikrin varsa.
Aracımı Haşmet (drares) beyin tavsiyesiyle Kuşadası'ndan aldım,ancak araç Erba Karavan tarafından 2001 yılında 2 kişilik
imal edilmiş biz 4 kişilik aileyiz şimdilik çadır kurup idare ediyoruz ancak uzun vadede büyük 15m3 araca geçmeyi istiyorum.
Aracım 1997 model 2500 turbodiesel duş sistemi vardı ben yat tipi elektirikli tuvalet monte ettirdim.125.000 km'de
ilgilenirsen 28/29 Temmuzda ANAKAMP'la İnönü yaylasındayız, daha sonrada 2 hafta tatildeyim dönünce görüşebiliriz.
Levent GÜNGÖR
0532.2216797

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,010
Kayıtlı Üye Sayımız
166,759
Kaydolan Son Üyemiz
abdil DOĞRU

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR