Avcılık Spor mudur?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CJ7V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 271
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 69,569

Avcılık Spor mudur?

• Evet Avcýlýk Spordur

Kullanılan: 43 58.9%
  • Hayýr Avcýlýk Spor Deðildir

Kullanılan: 30 41.1%

• Kullanılan toplam oy
    73
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Avcılık Spor mudur?

Ben uzun uzadiya okumadim bu forumu fakat kisaca fikrimi belirtmek istedim. Avciligin bir spor olmadigina olamayacagina eminim bunu hicbir sekilde kimse dogrulayamaz.amma velakin avcilik diye bisey var.tasvip etmesemde var malesef.

Etiketler

artık konu iyice çıkmaza girdi sanırım...Oturup avlanmak spormudur değilmidir tartışması 10 sayfadır 1 adım ileri gitmedi mantıklı mantıksız her açıklamaya yine mantıklı mantıksız bir cevap geliyor.Görünen o ki 20 sayfa da olsa 200 sayfada olsa uzlaşma sağlanamicak bence işin kısaca özeti Avcılık ve Atıcılık bir SPORdur tüm dünyada.Her sporda olduğu gibi karşı olacak insanlar vardır ama bu hiçbirşeyi de değiştirmiyecektir.
İyi tartışmalar...

Bencede atıcılık spordur,kimse zarar görmez herkes hayatta kalır,hedefe ateş edilir yaşama saygı vardır.Ama yine bence,avcılık denen fiili spor niyetiyle gerçeklerştiren insanın ruhunun derinliklerinde bir yerde bir yanlış,bir çarpıklık vardır.Can alarak spor yapılmaz.Tüm dünya aksini söylesede,aksini yapsada,çoğunluk buna karşı çıksada umrumda değil.Yanlış yanlıştır.. Avcılık spor değildir olamaz.

Herkes kendi fikrini söylemek için zaten burada.Kimse kimsenin fikrini de kabul etmek zorunda değil.Ama hiç kimsenin de kendini Freud , Kant yerine koyup karşı düşünceye sahip kişileri psikolojik ve ruhsal yetersizlikle suçlamaya hakkı yoktur diye düşünüyorum.
Avcılık insanın var oluşundan beri var.Herhalde bizlerden sonra da devam edecek.
Bu konunun bence ucu açık.Ve hiç bir zaman bağlanmayacak.
Ama yine de tartışmak güzel.

Butun dunya avciligi spor olarak kabul etmis olsada bu onun dogru oldugunu gostermez. nitekim yillarca dogru yaptigimizi sandigimiz bir cok seyin aslinda yanlis oldugunuda farkettigimiz zamanlar oldugunu unutmamamk lazim. yanlis yaptifgimiz nokta gunumuzde yasarken herseyin dogrusunu bildigimizi saniyor olmamiz oysaki zaman geciyor hersey degisiyor.

Hyavanlar surekli insanlar da zaman zaman avlanirlar ama bu spor degildir.Dunya kuruldugundan beri boyle denmis olsa bile...

Avcılık spor olarak kabul edilir atıcılık da, bunu tartışmak zaten abesle iştigal benim iddiamın bununla ilgisi yok. Doğada yaşayan hayvanları bitirdik artık yolun sonuna geldik bir kaç yıla değil avlayacak, örnek olsun diye gösterecek canlı kalmayacak ortada. Efendim sürdürülebilir avcılıkmış doğaya saygılı avcılıkmış burada hikaye dinliyoruz. Allah aşkına elinizi vicdanınıza koyup söyleyin 10 sene avlanmasanız ve av bulmadaki becerinizi ve enerjinizi kaçak avcı bulmaya harcasanız da çocuklarımız soyunu hala tüketemediğimiz bir kaç türü doğaya gittiklerinde görseler. Aç mı kalırsınız ? Açıkta mı ? Sözüm bir defada binlerce yumurta bırakarak üreyen ve oltayla boyutuna göre avlanması yapılan balık avcılarını kapsamamaktadır. Ancak onlar da ilaçla avlanan, ağla avlanan ya da dinamitle ya be benzeri terörist yöntemlerle avlanan insanları bundan men etmek ve ettirmek kaydıyladır.

Lütfen cevaplarınızı ""10 sene avlanmayıp doğadaki avcılığını yaptığım hayvanların korunması için çalışsam benim için dünyanın sonu gelir mi ?" sorusuna cevaben veriniz ki bu iş dönme dolap olmaktan çıkıp farklı fikirler ortaya atılsın.

Saygılarımla

Nadir bey lütfen elinizi vicdanınıza koyun,can alarak,yavruyu anasız bırakarak,zaten tek gayesi sadece beslenmek ve yaşamak olan,insan denen mahlukatın karşısında hiç bir şansı olmayan zavallı hayvanları,açlıktan değil,ihtiyaçtan değil sadece ve sadece spor olsun diye zevki için vuran adamın en azından vicdanından şuphe etmezmisiniz? Bunun için freud olmaya gerek varmı?

avcılık tabiki spor bide çuluk avyapıyorsan köpekle avlanıyorsan sporun kıralı

atıcılık bir spor dalı ama avcılıgı kabul etmiyorum avlanmak ihtiyac niteliginde yapılıyorsa gerekli zevk için hayvan katletmek canilik

Avcı arkadaşlara soruyorum:

Avcılığın spor sayılması neden sizin için bu kadar önemli? "Avlanıyorum, yasal olarak da buna hiçbir engel yok, öldürdüğüm hayvanlar için vicdanen de bir rahatsızlık duymuyorum, zaten doğal hayatı korumak için başka aktiviteler (kışın hayvanlara yem bırakmak vb.) de yapıyorum, spor olup olmaması da zerre kadar önemli değil, avlandım, avlanıyorum, avlanacağım" deyip geçebilirsiniz aslında..?

"Avcılık spordur" dendiği zaman, yaşamları üzerinde hiçbir hakkınız olmayan masum hayvanların canını almanın daha kabul edilebilir bir davranış olacağını mı düşünüyorsunuz?

Avcılık -kendim avlanmıyorum- spor olarak kabul edilebilir. Burada sanırım her iki tarafın karşılıklı önyargıları iletişimi engelleyici bir rol oynuyor.

Bir kere iyi bir avcının,
- Doğayı seven, doğal ortamda bulunmak için fırsat kollayan,
- Kaçak avcılığı engelleyen, takip eden, gerektiğinde ormanda gördüğü uygunsuzlukları rapor eden,
- Avının onu avlayabileceği gerçeğini bilen veya avına şans veren, aşırı güç kullanmayan, avcılığı layık olduğu saygıyı gösteren,
- Doğal yaşamın dengesi ve yaban hayatı üzerine bilgi sahibi olan bir kişi olarak kabul etmeliyiz.

Bu durumda birilerinin yaban hayatından faydalanması doğanın korunması için önemli bir kamu oyu oluşturur. Doğayı korumak için tek güç, kamuoyudur. Doğal yaşamın farkında bile olmayan, hiç gitmemişi görmemiş bir kişi ne kadar korumak için çaba harcasa da bir devlet arazisinin peşkeş çekilmesini yeterince şiddetle protesto edemez.
Orada ne sebeple olursa olsun bulunan bir kişi ise en şiddetli kamuoyunu oluşturur.

Doğa ile ilgili mücadele sadece geniş kitleleri nimetlerinden faydalandırarak oluşturulacak kamuoyunun desteği ile mümkün olur.

Ülkemizde yerleşmiş spor seviyesinde avcılık bulunmuyor bu ayrı bir konu, yani otomatik silahların avcılık başlığı altında satıldığı bir ülkeydik 2-3 yıl öncesine kadar. Katliam ve tahrip avcılık başlığı altında yapıldığında uygun olmuyor veya bir önyargı oluşuyor.

Yurtdışından gelip avını 2-3 gün izleyerek sadece ok ve yay ile avlanan insanlar olduğunu unutmamak gerekir.

arkadaşlar doga sporları nı anlarım ama artık günümüzde bir canlının öldürülmesi helede spor adı altında zevk için bence kabulu biraz zor ama malesef dünyada zefk için başka canlının canına kıyan bir tek insan ırkıdır kendi yiyecek ihtiyacını karşılamak anlamında kırsalda yaşarsın avlanmak makuldür gereklidir ticari avcılıkta vardır buda kanunlarla kısıtlanarak kurallarına uyularak yapılmalıdır maksat silah kulanmaksa kendimde bir silah meraklısıyım bunun nedenide can almak degil komlike mekanizmalar olan slahları makina olarak sevdigim ve hedef atışları esasında stresi uzaklaştırıcı bir etkisi oldugu için ve atıcılıgı yarışma musabaka ortamında yapa bildigim için sevi yorum avcılık musabakası düşünsenize kimdaha cok can alacak yada en büyük canlıyı kim öldürecek bence birde kendinizi bir av olarak düşünün rahatsızlık veri yor degilmi burda kavram hataları var dogal dengeyi koruyan diyorsunuz zaten kıt olan doga da yaşıyan canlıların bir cogunun nesli tükendi.kalanlarda bilincsiz kat ledili yor neyseki bazı alınan önlemlerle dogada bazı canlı türleri koruma altında yetiştiriliyor insan nuvusunun artması dogal alanların giderek daralması da bu canlıların yok olmasına neden oluyor avcılık insan oluşumuyla eş zamanlıdır vaz gecilmeside mümkün gibi görünmü yor

merhabalar...

bu siteyi tesadüfen hiç anlamamama rağmen elimde patlamış olan garmin e trex vista gps ile ilgili bilgi bulmak için kurcalıyordum ve gerçekten çok hoş bir site olduğunu forumlardada kendime bir yer edinip bilgiğim konularda yardımcı olmak bilmediklerimide öğrenmek adına aranıza katıldım ve tesadüfen bu topiği gördüm.

biraz kendimden bahsetmek isterim yaklaşık olarak 14 yaşımdan beri avcılık sporu ile uğraşırım (kara ve sualtı) 18 yaşımdan itibaren yasal tüm hükümlerimi yerine getirdiğimden dolayı ilgili mevzuat uyarınca tüfeğimi aldım yine aynı yasanıon ilgili kuralları gereği avcılık ile ilgili kursa gittim ve 27 yaşımdayım halla evlanmaya devam ediyorum ve sanırım bacaklarım dağda beni taşıyamıyacak duruma gelinceye kadarda devam edicek bu kısacık avcılık yaşamımda yapmış olduklarımdan size bahsetmek isterim

reklama girmesin diye isim vermeden yaptılarımızdan bahsediceğim

avcılıkla ilgili bir grupla birlikte 5000 kınalı keklik salımı yaptık bu kuşlar hiç insan görmeden ormanın içerisinde bizler tarafından yetiştirildi ve üst tentenin açılması ile salındı

manisada spil dağında ava gidilen (bu arada MAK kararının uygun gördüğü bölgeden bahsediyorum milli park kısmından değil) her yasal av gününde ava giden tüm sporcu arkadaşlarımıza kışın evlerimizde biriktirmiş olduğumuz meyve çekirdeklerinden içerisinde 100 adet bulunan tohumlar verilir ve her birinn bunu ekmesi istenir en kötü ihtimlle toprakta çürüyecek bu tohumlar gübre olacaktır topraktaki humusu güçlendirecektir bir kısmıda fidan olacaktır yaklaşık olarak tahmini 1 ton üzerinde çekirdek bu şekilde oralara serpişştirildi

yine spilde yabani ağaçlara aşı yöntemi ile şeftali elma limon gibi meyve veren ağaçlar aşılandı ve oralarda şuan bir sürü meyve ağaccımız oldu dere yatakarında bulunan karpuzlardanda size bahsetmek isterim izmirde uzun zamandır kimse yeşil karpuz yememiştir spilde milli park kuzey sınırındaki dere yataklarına giderseniz yazın orada yeşil karpuz yiyebilirsiniz ikramımız olur.

bunun dışında 2500 adet bu sene salınmak üzere bıldırcın yetiştirilmektedir

şimdi size sormak istiyorum bu 300 bilemediniz 400 kişilik sadece amatör avcılardan oluşan yaş ortalaması ise 45 üzerine çıkmamış olan minicik grubun yaptıklarını kaçta kaçınız yapmışsınızdır avcılık kimine göre vahset yada katliam sporudur ama kendimden örnek vereyim her sezon fişeklerimi evde kendim doldururum toplam 400 adedi geçmez her güttüğüm yasal av gününde ise maksimum 10-15 fişek atarım yasal mevzuat gereği avlama sayıma uyar 2-5 arası kuş avlayıp geri gelirim yada orada kamp kurduğumuz yerde yeriz yılda toplam 25 kuş yada 30 kuş vurmuş olurum buna karşılık doğaya vurduğumdan çok fazlasını zaten bırakmış olurum buda benim zararlı bir haşarat değil yararlı olduğumu gösterir

ki benim çevremdeki bir çoık insanda böyledir eğer sizin bahsettiğiniz bizlerin bohçacı dediği eli tüfekli magandalarsa bunlara diyecek laf yok ama benim gibi avlanan ise hem sportmen hem centilmen hemde iyi ve yararlı bir avcıdır

saygılarımla
ozan tan

bunun dışında

birazda çuvaldızın ucunu kendimize yani sportmen avcılara batırmak isterim

sevgili avcı ve av tutkunu arkadaşlarım/büyüklerim  bildiğiniz üzere zaten çok zor koşullarda bu sporla ilgileniyoruz. avcı olabilmek için önce 1 ay kursa gidiyoruz sonra avcılık sertifikamızı alabilmek için bir sürü bürokratik işlemler yapıyoruz günlerce devlet dairelerinde zaman geçiriyoruz sonra her sezon bizden zorla toplanan har(a)ç larımızı ödüyoruz ve ava gidiyoruz 2-3 yaban hayvanı vurup geri geliyoruz ki bu 2-3 hayvanıda aramızdan şanslı olanlar vuruyor çünkü zaten av hayvanlarımız bilinçsizce yok ediliyor ama sizlerinde benimde çok iyi bildiğimiz bir şey var bunların yok olmasında avcının üzerine düşen pay % 1 bile değildir. çiftçiler tarladan ürününü kaldırdıktan sonra ne yapıyor anızları yakıyor neden yakıyor tarlayı işlerken yorulmasın diye peki ne oluyor bizim elimizde tüfek sırtımızda 20 kilo yükle dağ bayır aradığımız 2-3 kuşun bütün sülalesini az önce çiftçimizin yaktığı anızlarda katlediliyor kimse birşey demiyor herkes bunu izliyor yada tarla kenarlarına bıraktıkları kimyasal gübre poşetlerinden akan yoğunlaşmış curuflar akar sulara karışıyor balıklar tükeniyor kimse birşey demiyor orman bakanlığının bizden kesitiği haracı yahu bu ülkede 12 milyon kayıtlı avcı var bunların her birinden ortalama 100 ytl para toplanıyor bu parayı bu bakanlık ne yaptı yerine kuş saldımı ağaç diktimi yada yeni meralar oluşturdumu yada hükümetlerin politik kaygılarından dolayı kale olarak gördükleri DSİ ne atanan işten anlamz adamların kuruttuğu dereler kurumaya yüz tutan havzalarda ortalama olarak ne kadar balık ölmüştür bu ölen balılkarın yerine baraj göllerine salım yapılmışmıdır  diye bilgi edinmeden sormuyorlar yada ahlaki olmayan hiç bir zamanda onaylamadığım hatta gördüğüm durumlarda gözüm dönüp üzerine kurşun döktürdüğüm insanlıktan nasibini almamış siyanürle yada zehirle avlanması yasak olan koru altındaki hayvanların kürklerini mağzalarda gördüklerinde ayni tepkiyi vermiyor insanlar ama biliyorum ki eğitimini tamamlamış her avcı arkadaşım veya büyüğüm bunları biliyor ve bilinçli olarak olması gereken gibi davranıyor

sevgili avcı arkadaşlarım lütfen bakanlığa bilgi edinme yasasından yararlanarak bu soruları sorunuz fax atınız mail atınız mektup yazınız ama rahat bırakmayınız rahatsız ediniz .

1 yılda avcılık adına toplanan harç nekadardır  bu para nerelere ne miktarlarda aktarılıyor
2 yılda kaç hayvan kayıtlı olarak avlanıyor ve vurulan hayvanların yerine salım yapılıyormu
3 askeriyenin diktiği ağaçlar dışında orman bakanlığının diktiği yıllık ağaç miktarı nedir nerelerde nekadar kesim yapılmıştır kesilen ağaçların % kaçı yeni arazilere dikilip orman kapsamına alınmıştır
4 milli parklarda çoğalmış olan domuz popülasyonu ağaçları azaltmaktadır ( kuşadası milli park had sınırının %120 olarak geçmiştir ) buna çözüm önerileri varmıdır  varsa bununla ilgili bir ar-ge çalışması başlamışmıdır
5 ülkemizde nesli tükendiği bilinen anadolu kaplanı ile ilgili olarak araştırma için toplanan fondaki 982.000 (yaklaşık olarak eski parayle 1 trilyon) ile ne yapılmıştır bu para nasıl ve nerelere harcanmıştır.

ve sorular sorular sorular........

ozantan aramıza hoş geldin yazdıkların cok etkileyici herkes senin gibi bilincli bu sporu yapsaydı zaten budurmlara gelinmezdi avda olurdu avlakta avcıyım diyen cok ama gercekten avcı olan cok az var dogayı sevmek beşikte başlar

baya uzun bir suredir bu konu uzerinde tartisiyoruz. ve hrrkez biliyorki kimse kimsenin fikrini deistiremez.
11 sayfa mesai okuduktan sonra bazi arkadaslarin gercekten cok sacma yorumlar yaptigini gordum "atesli silahlarla kolay..." silahsiz cik karsisina" gibi. ben vae arkadaslarim domuz avini tufekle yapmaktan vaz gectik, bicak ve kopekle yapmaya kararverdik hatta bir tane pitbull aldim sadece bunun icin bazilariniza sacma gelecek ama av ne kadar zorluysa o kadar eglenceli bence...
bahsetmek istedigim biz avci ve doga severler ancak birlikte calisirsak birseyler elde edebiliriz tartisarak degil, dogaya olan sevgimiz birbirinden farkli gozukebilir ama birbirimizi egiterek bu dusunceyi cok kolay atlatabiliriz. dogayi sevmek elindeki olanaklari iyi yonde kullanabilmektir bence, son birkac senedir yumurtalik milli parkina ordek avi icin davet geliyor giden 30dan assagi ordek vurmuyormus felan kimlik belirtmemek icin daha fazla bilgi vermek istemiyorum ama kacak av anlayacaginiz... olanaklari iyiye kullanmak gerek dedigim. inanin ruyama bile giriyor boyle bir av gunu ama insan yapmasi gerekeni yapiyor...
arkadaslar, uzun lafin kisasi doga severler olarak off-road culara ormanda iz yapiyorlar agaclara zarar veriyorlar, avcilara hayvan olduruyorlar, kampcilara ates yakiyorlar,dagcilara daglarin bakirligini bozuyorlar demeden hepberaber birlikte bir ortak yol bulup gecimimizi saglamaliyiz cunku daglar ovalar goller hepimizin ve paylasmak zorundayiz biz kavga etmeye devam edersek soylediklarimiz sadece lafta kalir ve hepimizin deger verdigi guzellikleri korumak ve gelistirmek icin hicbirsey yapmamis oluruz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,621
Kayıtlı Üye Sayımız
172,265
Kaydolan Son Üyemiz
masalozturk

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri