<div class="bbWrapper"><b>Ynt: 1.5 DCI 90 BG 4X4 YAKIT TÜKETIMI</b><br />
<br />
dusterı kullanan kişinin bunu kullanımı daha zevkli demesini anlayabiliyorum.<br />
ben de bir ara öğrenciyken 82 model SANTANA kullanıyordum ve emin olun o sırada abimde olan Mazda 626 kesinlikle o zevki vermiyordu. Aracın sürüş keyfi vermesi kesinlikle pahalı olması ya da çok donanımlı olmasıyla ilgili değil , bunu kabul ediyor ve katılıyorum.<br />
<br />
Neye itirazım var ?<br />
<br />
Kusura baklmayın da demişsiniz ki "hali vakti yerinde bir arkadaşım BMW si şehiriçinde 12 litre yaktığı için az kullanmaya başladı..." İşte bence o zaman hali vakti o derece yerinde değil , yani en azından <u>BMW ye binecek kadar</u> yerinde değil. Çünkü BMW ekonomik araç değildir , arabayı satın alırken 100 kilometrede kaç litre yakacağını bilirsiniz. Sanki satın alırken 6 litre yakacak yazıyormuş teknik verilerde gibi davranıp , sonra da 12 litre yakınca , halim vaktim yerinde ama benzin rahatsız ediyor demek komiktir. Vatandaşlarımızda bir rahatsızlık var aylık 8.000 TL kazanan iyi kazanıyorum BMW , Mercedes'e binebilirim diye düşünüyor. Bir ay içerisinde sık kullanan bir adam 2.000 liraya varan benzin parası öder yani gelirinin yüzde 25 i... O zaman BMW , Mercedes almayacaksın arkadaşım , bunun bakımı var vergisi var , kaskosu , trafik sigortası , muayenesi var , var oğlu var.<br />
<br />
Fakat kime baksan BMW mercedes peşinde , kardeşim alması kolay tabii , eski kasa 740 BMW 27.000 TL ye var ve son derece temiz. Ya aldıktan sonrası ? Hali vakti "iyi" olan zaten basıyor 100.000 EURO yu ondan sonra alıyor 730 d yi , az yakıyor , vergisi babalar gibi ama olsun , hali vakti iyi olduğu için ödüyor ve keşke duster alsaydım demiyor...<br />
<br />
Kısacası gerçekten durumu iyi olan Sportage ye de biner onlar için üzülmeye gerek yok. Az biniyorum diyen ya da yahu bu çok yakıyor diyen aslında "o arabaya" binecek kadar da iyi durumda olmayan , ama 3-5 kuruşu öyle ya da böyle tamamlayınca "havalı arabaya" binmek isteyenlerdir ki , onlara da zaten acımaya gerek yok.<br />
<br />
Benim de 5.9 cherokeem vardı , yakıtını söylemeye gerek yok , 1 sene kullanmak için almıştım , bütçe ona elveriyordu , gaz filan taktırmadım , kullandım keyfimi aldım ve sattım. Kullanırken neden diyeyim şimdi "keşke az yakan duster alsaydım" diye , zaten amaç , tüketim , bütçe bilinerek alınmıştı 5.9 . Nitekim şimdi otomatik ve dizel 2000 model eski kasa Vito kullanıyorum. Az yakıyor , bebeklerle beraber çok kullanışlı.<br />
<br />
DAHA EN BAŞTAN , gerçekten bütçesini bilerek , kullanım amacını bilerek alan adam yakıttan rahatsız olup aracını satmaya kalkmaz. İki kuruş para ele geçince "jip" almaya kalkan adam sonradan yana yakıla ağlar , kia veya range farketmez.<br />
Aylık 50.000 geliri olan adam , diyelim ki otel işletiyor , aaa kia çok yakıyor ödeyemiyorum , keşke duster alsaydım demez , bu kadar basit... Aralarındaki fark aylık çok gezsen de 1.000 tl yi geçmez. Bu da tüm gelirin % 2 si eder , dokunmaz , dolayısıyla poposunu ısıtmaktan vazgeçmez.</div>