10.000km sonra yağ rengi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sahin05 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,644

sahin05

Kamp III
Yer
Amasya
arkadaşlar merhabalar aracım (99 mod 1.6jlx) yağı değişeli tam 10.000km oldu bugün yağı kontrol ettim ama rengi hala kırmızı yani sanki dün koyulmuş gibi akışkanlığıda gayet normal yağım shell 10W-40 bundan önceki binek aracımdada aynı yağı kullanıyordum fakat motoru 50-60.000 civarıydı ve yağ her 6-7binde kontrol ettiğimde tamamen siyahlaşmış oluyordu oda benzinliydi (1.2 8v palio) yağa teflon ve bor katkısı koymuştum ama aynı katkıları eski aracımda da kullanıyordum aracım 138.000kmde ve başka bir forumda otomatik vites araçların ne çok devirli ne de devirsiz kullanılamadıkları için motorunun aynı model düz vitese göre daha uzun ömürlü olduğunu duymuştum fakat yağın bu kadar yol yapmasına rağmen hala rengini koruması beni şaşırttı sizlerde durum nedir

Etiketler
Ynt: 10.000km sonra yağ rengi

Kirlenen yağ yağın motoru temizlediğini gösterir. Yağ çok temizse ya motoru temizlemiyordur ya da araç lpg'lidir yağı kirletebilecek birşey üretmiyordur.

Bu arada rengi temiz gözüken yağ yine de özelliğini yitirmiş olabilir, yağın renginin yeni gibi olması yağın iyi durumda olduğu anlamına gelmez.

Bu durum bana da garip geldi, takip edelim bakalım.

banada garip geldi bugün yağı temiz bir kaba boşalttık tam 4lt geldi 4.2lt koymuştuk biraz numune alıp yağ fitresini yenileyip aynı yağı geri koydum aldığım numuneyi yeni aldığım 10w-40 la yanyana koydum renkleri hala aynı gibi ama yeni yağa göre birazdaha rengi koyu ama yinede kırmızılığını koruyor ve siyahlaşma yok 10.240km sonunda :-\

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,128
Kayıtlı Üye Sayımız
167,027
Kaydolan Son Üyemiz
cemal crt

Çevrimiçi üyeler