Bilindik markaların bu boyutta çantalarının o fiyatlara çıkmasının sebebi sadece isimleri değil kaliteleri, sırt sistemlerinin insan anatomisine uygun oluşu ve üzerlerinde harcanan mühendislik emeği. 30 litre altı çantalarda taşınacak ağırlık daha kısıtlı olacağı için markayı çok önemli bulmuyorum fakat bu boyutlarda bir çantada kalite çok daha önemli hale geliyor. Benim tavsiyem; eğer kamp yerinize araçla gitmiyorsanız ve gerçekten 110 litrelik bir çantayı dolduracaksanız Deuter, Tatonka, Lowe Alpine gibi üst seviye üreticilerden şaşmamanız yönünde. Bu boyutlarda bir çantanın boş ağırlığı bile fotoğrafına bakılırsa 5 kg civarıdır diye tahmin ediyorum ve 110 litreyi doldurduğunuz zaman 30kg'ı geçmesi muhtemel. Ki yurtdışında aylarca sürecek 5000km'yi aşan yürüyüşlere çıkan insanların su ve yiyecek hariç bütün uyku sistemi, konaklama sistemi, yemek pişirme sistemi ile birlikte toplamda 5kg'ın altında çantalarla yürüdüklerini biliyorum. Eğer kampınız veya doğa etkinlikleriniz sırasında sırt çantanızla yürümeniz gerekecekse, hem sağlığınız hem de keyfiniz için olabildiğince hafif malzemelerle, minimalist bir set kurmanızı tavsiye ederim.