110 Litre Çanta Ve Tavsiyeleriniz.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tolgailgim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,722

tolgailgim

Ana Kamp
Yer
İZMİR
Merhaba ;

Kamplarda kullanmak üzere büyük bir sırt çantası arıyorum. İnternet'de şöyle bir çantaya denk geldim markası falan belli değil ama çanta tam benlik bir çanta. Bu çantayı daha önce kullananlar veya çanta hakkında bilgisi olanlar yardımcı olabilirmi acaba ? Çantanın fiyatıda iyime geldi bilindik markaların bu tarz çantaları 400 liradan başlayıp 600 liraya kadar çıkıyor. Şöyle bir durum var bu çantanın göğüsten bağlaması yokmuş bu kötü oldu.
http://urun.gittigidiyor.com/spor/100lt-10-lt-outdoor-kamp-dagci-sirt-canta-prof-65201593

Özellikleri şu şekilde

OMUZ ASKILIKLARI ORJİNAL SÜNGERLİ
OMUZ ASKILARINDA METAL DESTEK
OMUZ ASKILARINDA OMUZ BAĞLAMALI
OMUZ ASKILARINDA BEL BAĞLAMALI
ANA BÖLME İÇERİSİNDE KULLANIŞLI CEP
ANA BÖLME İÇERİSİNDE BÜZMELİ ASTAR
YAĞMURLU HAVALARDA KENDİNDEN YAĞMURLUKLU
AYARLI SIRT BÖLMESİ

Etiketler
Ynt: 110 Litre Çanta Ve Tavsiyeleriniz.

Bilindik markaların bu boyutta çantalarının o fiyatlara çıkmasının sebebi sadece isimleri değil kaliteleri, sırt sistemlerinin insan anatomisine uygun oluşu ve üzerlerinde harcanan mühendislik emeği. 30 litre altı çantalarda taşınacak ağırlık daha kısıtlı olacağı için markayı çok önemli bulmuyorum fakat bu boyutlarda bir çantada kalite çok daha önemli hale geliyor. Benim tavsiyem; eğer kamp yerinize araçla gitmiyorsanız ve gerçekten 110 litrelik bir çantayı dolduracaksanız Deuter, Tatonka, Lowe Alpine gibi üst seviye üreticilerden şaşmamanız yönünde. Bu boyutlarda bir çantanın boş ağırlığı bile fotoğrafına bakılırsa 5 kg civarıdır diye tahmin ediyorum ve 110 litreyi doldurduğunuz zaman 30kg'ı geçmesi muhtemel. Ki yurtdışında aylarca sürecek 5000km'yi aşan yürüyüşlere çıkan insanların su ve yiyecek hariç bütün uyku sistemi, konaklama sistemi, yemek pişirme sistemi ile birlikte toplamda 5kg'ın altında çantalarla yürüdüklerini biliyorum. Eğer kampınız veya doğa etkinlikleriniz sırasında sırt çantanızla yürümeniz gerekecekse, hem sağlığınız hem de keyfiniz için olabildiğince hafif malzemelerle, minimalist bir set kurmanızı tavsiye ederim.

zakkafein' Alıntı:
Bilindik markaların bu boyutta çantalarının o fiyatlara çıkmasının sebebi sadece isimleri değil kaliteleri, sırt sistemlerinin insan anatomisine uygun oluşu ve üzerlerinde harcanan mühendislik emeği. 30 litre altı çantalarda taşınacak ağırlık daha kısıtlı olacağı için markayı çok önemli bulmuyorum fakat bu boyutlarda bir çantada kalite çok daha önemli hale geliyor. Benim tavsiyem; eğer kamp yerinize araçla gitmiyorsanız ve gerçekten 110 litrelik bir çantayı dolduracaksanız Deuter, Tatonka, Lowe Alpine gibi üst seviye üreticilerden şaşmamanız yönünde. Bu boyutlarda bir çantanın boş ağırlığı bile fotoğrafına bakılırsa 5 kg civarıdır diye tahmin ediyorum ve 110 litreyi doldurduğunuz zaman 30kg'ı geçmesi muhtemel. Ki yurtdışında aylarca sürecek 5000km'yi aşan yürüyüşlere çıkan insanların su ve yiyecek hariç bütün uyku sistemi, konaklama sistemi, yemek pişirme sistemi ile birlikte toplamda 5kg'ın altında çantalarla yürüdüklerini biliyorum. Eğer kampınız veya doğa etkinlikleriniz sırasında sırt çantanızla yürümeniz gerekecekse, hem sağlığınız hem de keyfiniz için olabildiğince hafif malzemelerle, minimalist bir set kurmanızı tavsiye ederim.

Hocam öncelikle merhaba ;

Markalı ürünlerin pahalı olmasının sebebi isimleri değil elbetde. İncelemelerim sonucu zaten fiyatı yüksek olanların ve markalı olanların sırt sisteminin iyi olduğunu anladım. Kamplı faliyetlerde kimi zaman kamp bölgesine kadar otobüsle gidildiği oluyor kimi zamanda kısa bir yürüyüş ile kamp yerine gitmemiz gerekebiliyor. Geçen sene katıldığım kamplarda 30 Litrelik çanta yetmemiş ufak bir el valizi yapmam zorunda kalmıştım. Zaten mont vb birkaç giysi küçük el valizini doldurdu. O yüzden evladiyelik olsun diye almışken iyi birşey alacağım. Bunun için fiyatı biraz yükseltip kaliteli ürünlerden bir liste hazırladım. Listedeki ürünler hakkında yorumlarınızı paylaşırsanız memnun olurum.

http://www.dagevi.com/vango-explorer-6010-sirt-cantasi

http://www.dagevi.com/karrimor-cheetah-60-85-lt-sirt-cantasi-siyah

http://www.dagevi.com/evolite-traveller-90-sirt-cantasi

http://www.dagevi.com/loap-advance-85-sirt-cantasi-mavi

http://www.dagevi.com/loap-utah-80-sirt-cantasi

Çantanı büyütmek yerine kampa götüreceğin eşyaları küçültmeni tavsiye ederim. Kamp ve dağcılık için tasarlanmış ürünleri tercih ederseniz hem hacimden hemde ağırlıktan kurtulursun.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,061
Kayıtlı Üye Sayımız
166,807
Kaydolan Son Üyemiz
karavancı_34

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR