Şevki Bey, güzel bir konuya parmak basmışsınız. Kablo uzunluğunu kaynakla yük arasındaki direkt tek yön mesafe olarak mı aldınız yoksa gidiş-geliş mi? Sanırım tek yön düşündünüz.
Ben de voltaj düşümünü anlık hesaplayan online bir tablo buldum. Bu sayfada sizin tablonuzdaki gibi %3-4 kabul edilebilir bir düşüş olarak düşünülüp yeşil renkli bir yazı çıkıyor. Turuncu olursa %4'den fazla düşüş var demek.
Use our Voltage Drop Calculator to select the correct Cable for your campervan, motorhome or boat wiring application. Auto and Marine Electrical Components from 12 Volt Planet - Cable Size Calculator
www.12voltplanet.co.uk
Çekme karavanımdaki 3 sistem buzdolabının 12V ile yolda çalışırken sınırda çalıştığını fark ettim geçen gün. Bu sayfadaki parametreleri girince sebebini anladım. Benim durumumda, sayfada yapılan hesap ufak bir hata payı ile doğrulanıyor. Ufak tefek sapmalar kablo kalınlığını tüm hat boyunca net olarak bilmediğimden kaynaklandı.
Meraklısına, soldaki menüde güzel hap bilgiler var. Kablo seçimiyle ilgili örnekler de şu sayfada var:
Cable Size Calculator - Read our guide to selecting cable of the correct type and size for your automotive, marine or leisure wiring application. Auto and Marine Electrical Components from 12 Volt Planet
www.12voltplanet.co.uk