12V Warn Vinc 24 V yapilabilir mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan PajeroCat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,304

PajeroCat

LET NATURE BE YOUR TEACHER
Yer
izmir
Merhaba arkadaşlar.
86 Model SD33 Kisa sase Nissan Patrol aracimda X800i - 12 V- 3,6 ton cekme kapasiteli Warn vinc mevcut.
Ancak benim aracimin sistemi 24V olarak calisiyor.
12V luk 2 adet aküm birbirine seri bagli olsa da, vinc gibi ekipmanlar aküden çok akım cektigi
icin bagli bulundugu akumun omrunu kisaltmakta..
Tampon ve on koruma demirimi boyatacagimdan dolayi vincimi soktum..
Bilgi dahilinde vincimin resmini sizlerle paylasmak istedim.

Bu vincimi ya 24V ta cevirmek istiyorum (eger mumkunse) , olmuyorsa vincimi ya satmak yada
24V luk baska bir vinc ile takas etmeyi dusunuyorum..
Konu hakkindaki yardimlarinizi ve onerilerinizi bekliyorum..
Karadeniz Eregli den sevgilerimle..

Warn Vinc-X8000i-8000LB.jpg

Etiketler
Ynt: 12V Warn Vinc 24 V yapilabilir mi?

Pardon arkadaslar X800i yazmisim yanlislikla, X8000i olacak..

aracınızın marj motoru 24 voltla çalışıyor dur büyük ihtimal ,ama araç çakmağınız vb gibi şeyler 12 volttur sanırım ,silecek vb gibi ,isterseniz bir elektirikçiye kontrol ettrin ,yanlışlık olmasın toyotaların dizel serileride bu anlattığım şekildedir ,24 volt ile çalışan vinç bizim araçlarda hiç görmedim ;)

cihan bey merhaba;
Benim aracım yani 86 Model Nissan patrolumun butun elektrik aksami 24 V calisiyor..
Sadece sonradan takilan teyp 12V..
Hatta araci satin aldigimda ondeki Hella sis lambalarinin icindeki H3 ampuller 12V idi ve ben onlari 24V la degistirdim.
Ayrica Warn vinc Turkiye distributoru ile gorusmem neticesinde vincler 12V ve 24V olarak satilmakta..
Bu yuzden 24V bir vinc aramaktayim..

PajeroCat' Alıntı:
cihan bey merhaba;
Benim aracım yani 86 Model Nissan patrolumun butun elektrik aksami 24 V calisiyor..
Sadece sonradan takilan teyp 12V..
Hatta araci satin aldigimda ondeki Hella sis lambalarinin icindeki H3 ampuller 12V idi ve ben onlari 24V la degistirdim.
Ayrica Warn vinc Turkiye distributoru ile gorusmem neticesinde vincler 12V ve 24V olarak satilmakta..
Bu yuzden 24V bir vinc aramaktayim..

anladım yeni bir şey daha öğrendim ,vinç hakkında ,işiniz zor valla , ;) ;)

Hayirlisi bakalim..
Zor olan birsey degil aslinda ama hayirlisi bakalim..
Ugrasacagiz artik..:smiley:)

Vinç ile birlikte seri olarak 12 volt ile çalışan bir aleti (ampül ,motor,ısıtıcı vb. ) 24 voltluk akü kaynağına bağlayın . Ama seri takacağınız ampulun vb. çekeceği akım en az vincin çekeceği maksimum akım kadar olmalıdır.Bizim askeri araçların çoğu 24 vdc sistemdir. Telsizlerin bazılarıda 12 vdc ile çalışır .Bu sistemi uzun yıllardır kullanıyoruz.Teknik olarak uygun olmayabilir ama mecbur kalınca çözüm için herşeyi yaparız biz Türkler!
Ayrıca 12 vdc- 24 vdc çevirici invertörler mevcut ama sizin vinç için tavsiye etmem.

Sayin Ali bey,
öncelikle vermis oldugunuz bilgiler ve paylasiminiz adina tesekkur ederim..
Evet seri bagli iki akünün birine yüklenmek adına kullanılabilir tabiki 24V luk bir aracta 12V luk bir vinc..
Ama dediğim gibi bu zamanla aküleri gerçekten olumsuz etkilemekte..
Arastirmalarim sonucu vincimi 12V dan 24V a cikarma fikrinden vazgectim..
Sebebi ise vincin orjinalligini bozmamak ve gercekten bu konu hk.da cok titiz bir elektrikci bulamamam..
sevgilerimle

PajeroCat' Alıntı:
Sayin Ali bey,
öncelikle vermis oldugunuz bilgiler ve paylasiminiz adina tesekkur ederim..
Evet seri bagli iki akünün birine yüklenmek adına kullanılabilir tabiki 24V luk bir aracta 12V luk bir vinc..
Ama dediğim gibi bu zamanla aküleri gerçekten olumsuz etkilemekte..
Arastirmalarim sonucu vincimi 12V dan 24V a cikarma fikrinden vazgectim..
Sebebi ise vincin orjinalligini bozmamak ve gercekten bu konu hk.da cok titiz bir elektrikci bulamamam..
sevgilerimle

12 voltluk bir regülator veya vincin elektrik girişine seri bağlı 12V luk zener diyot çok rahat işinizi halledecektir. sıradan bir oto elektrikçisi yapabilir. yalnız dikkat edilecek nokta vincin çekeceği maksimum akımı karşılayacak derecede olmalı regülator.

Not: Bir Zener Diyotun taşıyabileceğinden çok daha fazla akım geçeceğinden kendi içinde paralel bağlı bir çok zener diyot, elektrik girişine seri bağlanmalı.

Sertan bey bilgilendirmeniz ve paylasiminiz adina gercekten tesekkur ederim..
Vincimi satma niyetindeyim ve eger bu bir kac hafta icinde satilmaz ise dediginizi uygulayacagim..
Tekrar tesekkur ederim..

Arkadaşım birde 24 voltu 12 ye düşüren konvertörler vardır.işinize yarayacağını düşündüm.nasıl elektrik kesintisinde bilgisayarın güç kaynağı denir o sistem gibi.bilgisayarda 220 yi 12 volta düşürüp aküleri şarj eder kesinti anında ise aküden 12 v alıp 220 ye çevirip bilgisayarı çalıştırır.sizinkide sadece vinç için tabiiki 24 voltu 12volta düşürücek konvertör olucak.elektrikçilerden temin edilebilir.yalnız vinçin gücünü kaldırıcak kapasitede olmalı.

vinçi 24 yapmak yerine vinçi 12 olarak devam ettirin.

Kemal bey paylasiminiz adina tesekkurler..
Bu gidisle vincimi satmayip 24v u 12v a dusuren bir ara konverter olayini deneyecegim heralde..
Bilgileriniz adina tekrar tesekkur ederim..
Sevgilerimle

PajeroCat' Alıntı:
Kemal bey paylasiminiz adina tesekkurler..
Bu gidisle vincimi satmayip 24v u 12v a dusuren bir ara konverter olayini deneyecegim heralde..
Bilgileriniz adina tekrar tesekkur ederim..
Sevgilerimle

yük altında 400 amper çeken vince 24V den 12V ye düşürücü yapmanın maliyeti yeni 24V vinci gecer... rezistif olarak duşurmeye kalksaniz 12V x 400A = 4.8 KW ısı ortaya cıkar, (hani böyle bi sistem olsa) evinizi ısıtır (!)...

Yeni nesil Warn'ların cogunda "PARALEL/SERI" motor var, sizinki hangi model bilemiyorum ancak büyük ihtimalle paralel olan sargılar seri hale getirilirse ROLELER HARİC vinciniz 24V olacaktır... (röleleri 12V ile değistirebilir veya 10A civari voltaj düşürücü ile kullanabilirsiniz) (hatta rezistif yuk bile iş görecektir)

400A yerine de ayni güc icin (teorik olarak) 200A çekecektir...

Winch Challenge larda 24V vinc kullanılmaya baslamasının sebeplerinden biri de bu, kablo yayıplarınız ½ düşecektir... rolelerin ömrü uzayacaktır...

Saglıcakla,

Engin

Sevgili Engin bey,
paylasimlariniz icin gercekten tesekkur ederim..
Ben de zaten vincimi 12V olarak kullanmaya devam edecegim..Ne rolelerle, ne de
bobin sargilarla oynamaya niyetim yok..
Tekrar tesekkurlerimi sunarim..
sevgilerimle

selamlar banada arkadaşım yurt dışından 12000 lb bir vinç getirdi ama 24 volt bunu defendere nasıl takabilirim bizim araçda 12 volt sıfır vınç 12 volt la 24 volt vinci çalıştırmanın bir yolu varmıdır takasda edebilirim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,960
Kayıtlı Üye Sayımız
166,719
Kaydolan Son Üyemiz
gezentavuk

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR