AlperGunay
Ana Kamp
Güney Koreli Oh Eun-sun, dünyanın en yüksek 14 zirvesine tırmanan ilk kadın dağcı oldu. Son olarak Himalayalar’daki Annapurna zirvesine ülkesinin bayrağını diken 44 yaşındaki Oh Eun-sun, böylece 8 bin metrenin üstündeki 14 zirvenin hepsine tırmanmış oldu. Kadın dağcı, İspanyol rakibi Edurne Pasaban’ı geride bıraktığını belirtiyor. Sanskritçede ‘hasat tanrıçası’ anlamına gelen Annapurna zirvesi 8 bin 91 metre yükseklikte.
Zirveye bayrağı diktikten sonra ona eşlik eden ve kayıtta olan KBS kanalına gözyaşları içinde konuşan Oh, anne-babasına da “Sizi özledim, eve gelmek istiyorum” diyerek mesaj gönderdi.
Oh’un ayak bastığı, dünyanın 8 bin metreyi geçen tüm zirveleri Himalayalar’da. Dünyada bu 14 zirveyi de tırmanmış sadece 18 kişi var. 14’üne birden ilk ayak basan insansa, tırmanışları 1986 yılında tamamlayan İtalyan dağcı Reinhold Messner.
Kaynak: Radikal gazetesi
Zirveye bayrağı diktikten sonra ona eşlik eden ve kayıtta olan KBS kanalına gözyaşları içinde konuşan Oh, anne-babasına da “Sizi özledim, eve gelmek istiyorum” diyerek mesaj gönderdi.
Oh’un ayak bastığı, dünyanın 8 bin metreyi geçen tüm zirveleri Himalayalar’da. Dünyada bu 14 zirveyi de tırmanmış sadece 18 kişi var. 14’üne birden ilk ayak basan insansa, tırmanışları 1986 yılında tamamlayan İtalyan dağcı Reinhold Messner.
Kaynak: Radikal gazetesi