15.000KM Bakımı ve Merak Edilenler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan avekaraman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 52
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,810
Ynt: 15.000KM Bakımı ve Merak Edilenler

fbmy' Alıntı:
Başka bir yetili servisi aradım (ayıp olmasın diye) 2003 model 1,6 Jlx (15000 km) için fiyat aldım. Ekstra masraf çıkmazsa yaklaşık 350 TL ye çıkacağını söylediler! Bilgilerinize sunar esenlikler dilerim...
Çevir kazı yanmasn muhabbeti, bu topkte alışık olduğumuz bir durum.
Yine de çok kafayı taktığınızdanve konu Dacia olduğundan ilk mesajımı sildim, sizin gönlünüz hoş olsun.
Gerçek ortaya çıkar demişsiniz, ve kendinizce çıkarmışsınız, heralde topikte genellikle gerçek dışı şeyler yazılması psikolojinizi etkilemiş.
45 binde filtre değişimi duymamış olmanız, gerçeği değiştirmiyor, hangi konuda ne kadar bilgi sahibi olduğunuzu gösteriyor. Şu meşhur servislerinizi bir daha arayın da suzuki vitara jlx kitapçığındaki hava filtre değişim aralığını öğrenin hem sizin hem de aradığınız servislerin gerçeklerini duymuş olalım. Ama size göre gerçekler sadece kendi bildikleriniz olduğundan en iyisi bir servisten orjinal hava filtresi alıp inceleyin bir de 45 binde değişim sonrası halini.
Bir de merak ettim, toz dışında hava filtresinin ömrünü sıkışık trafik ve dur kalk ne yönden etkiliyor açıklar mısınız? Avrupa ülkelerinde sıkışık trafik bize göre az mı, mesela İstanbul trafiğine göre bizim burda trafik pek yoğun değil o zaman ben daha geç değiştirsem olur mu? İllere göre değişim tablosu felan var mı?

Etiketler

veteriner' Alıntı:
Çevir kazı yanmasn muhabbeti, bu topkte alışık olduğumuz bir durum.
Yine de çok kafayı taktığınızdanve konu Dacia olduğundan ilk mesajımı sildim, sizin gönlünüz hoş olsun.
Gerçek ortaya çıkar demişsiniz, ve kendinizce çıkarmışsınız, heralde topikte genellikle gerçek dışı şeyler yazılması psikolojinizi etkilemiş.
45 binde filtre değişimi duymamış olmanız, gerçeği değiştirmiyor, hangi konuda ne kadar bilgi sahibi olduğunuzu gösteriyor. Şu meşhur servislerinizi bir daha arayın da suzuki vitara jlx kitapçığındaki hava filtre değişim aralığını öğrenin hem sizin hem de aradığınız servislerin gerçeklerini duymuş olalım. Ama size göre gerçekler sadece kendi bildikleriniz olduğundan en iyisi bir servisten orjinal hava filtresi alıp inceleyin bir de 45 binde değişim sonrası halini.
Bir de merak ettim, toz dışında hava filtresinin ömrünü sıkışık trafik ve dur kalk ne yönden etkiliyor açıklar mısınız? Avrupa ülkelerinde sıkışık trafik bize göre az mı, mesela İstanbul trafiğine göre bizim burda trafik pek yoğun değil o zaman ben daha geç değiştirsem olur mu? İllere göre değişim tablosu felan var mı?

Provakatif yazı tarzınız maalesef devam ediyor çevir kazı yanmasın ,psikolojiniz bozulmuş vs. bu yazı tarzı ile bana sizin gibi cevap yazdıramaz sınız. ? Ben yetkili servise telefon açıp bilgi aldım buyrun arayın sorun! Ayırca aradığım servislerin isimini veriyorum Can ve Aykon .

Neyse konuyu başka yerlere çevirip saptırmyalım 134 Tl 'yi bir daha hesaplayın hava filtresi dışında unuttuğunuz başka kalemler de vardır belki ?

Ayrıca merakınızı gidereyim. Toz dışında sizce hava filtresini ne etkiler demişsiniz. Dur kalk trafikte bekleyen araçların eksoz gazı da filtreleri erken kirleten etkenlerdendir. Bunun için yoğun trafik bölgelerinde yağ ve filtre değişim periyotları daha kısaltılır.Bu koşullara zor kullanım koşulları denir.

veteriner' Alıntı:

Çok kafayı takmadım yanlış bir bilgi var onu düzelttim. Konu dacia olunca demişsiniz, konu dacia olunca içinde olmadığınız bir topic yok! Ayrıca sizin açtığınız topic var bu nasıl bir tezattır ki dacia olduğu için yazmıyorsunuz. Yoksa duster için yazıp dacia için mi yazmıyorsunuz ?

Sonradan fark ettim ki bu sizin için bir gelişmedir yanlışınızın farkına varıp mesajınızı silmişsiniz, tebrikler...

fbmy' Alıntı:
Dur kalk trafikte bekleyen araçların eksoz gazı da filtreleri erken kirleten etkenlerdendir. Bunun için yoğun trafik bölgelerinde yağ ve filtre değişim periyotları daha kısaltılır.Bu koşullara zor kullanım koşulları denir.
O zaman neden illere göre bakım periyotları farklılık gösteriyor? Hakkari ile İstanbuldaki araca neden aynı km'de bakım hizmeti veriyor servisler.
fbmy' Alıntı:
Çok kafayı takmadım yanlış bir bilgi var onu düzelttim.
Yanlış size göre yanlış ben dediğim parçaları dediğim fiyata serviste değiştiriyorum.
fbmy' Alıntı:
Konu dacia olunca demişsiniz, konu dacia olunca içinde olmadığınız bir topic yok! Ayrıca sizin açtığınız topic var bu nasıl bir tezattır ki dacia olduğu için yazmıyorsunuz. Yoksa duster için yazıp dacia için mi yazmıyorsunuz ?
Sonradan fark ettim ki bu sizin için bir gelişmedir yanlışınızın farkına varıp mesajınızı silmişsiniz, tebrikler...
Hangi topikte olup olmayacağımı kimseye soracak değilim. Dikkat ederseniz bu topikte önceden mesajım yokken, son mesajı yazan arkadaş başka markalar da yazarsa iyi olur dediği için yazdım. Ama siz kininizi boşaltmak için fırsat buldunuz ve mal bulmuş mağribi misali yazdıklarımda kendinizce yanlışlık bulup konuyu saptırmaya başladınız . Ben de polemik olmaması için ilk yazdıklarımı sildim.Hatta sizi biraz daha rahatlatayım. Az önce servise gittim, tekrar bakım fiyatı sordum ben daha önceki faturada bir sıfırı eksik görmüşüm 15 bin bakımına 1340 tl istediler. Hava filtresi ile ilgili sizin söylediğinizi ilettim. Japonyaya telefon açtılar kitapçıklarda baskı hatası varmış. Japonlar filtreyi her 1000 km de değiştir dediler. Filtre de 250 tl olmuş. Bilginize sunar mutluluklar dilerim. Siz kazandınız tebrik ederim.

veteriner' Alıntı:
O zaman neden illere göre bakım periyotları farklılık gösteriyor? Hakkari ile İstanbuldaki araca neden aynı km'de bakım hizmeti veriyor servisler.Yanlış size göre yanlış ben dediğim parçaları dediğim fiyata serviste değiştiriyorum.Hangi topikte olup olmayacağımı kimseye soracak değilim. Dikkat ederseniz bu topikte önceden mesajım yokken, son mesajı yazan arkadaş başka markalar da yazarsa iyi olur dediği için yazdım. Ama siz kininizi boşaltmak için fırsat buldunuz ve mal bulmuş mağribi misali yazdıklarımda kendinizce yanlışlık bulup konuyu saptırmaya başladınız . Ben de polemik olmaması için ilk yazdıklarımı sildim.Hatta sizi biraz daha rahatlatayım. Az önce servise gittim, tekrar bakım fiyatı sordum ben daha önceki faturada bir sıfırı eksik görmüşüm 15 bin bakımına 1340 tl istediler. Hava filtresi ile ilgili sizin söylediğinizi ilettim. Japonyaya telefon açtılar kitapçıklarda baskı hatası varmış. Japonlar filtreyi her 1000 km de değiştir dediler. Filtre de 250 tl olmuş. Bilginize sunar mutluluklar dilerim. Siz kazandınız tebrik ederim.
Demek sıfırı eksik görmüşsün hiç güleceğim yoktu ;D ;D ;D daha çok eksik gördüğünüz, okuduğunuz, anladığınız yer var Abdullah Bey maalesef ;D ;D

ümiterkan' Alıntı:
Demek sıfırı eksik görmüşsün hiç güleceğim yoktu ;D ;D ;D daha çok eksik gördüğünüz, okuduğunuz, anladığınız yer var Abdullah Bey maalesef ;D ;D
Sizi de mutlu edebildiysem ne mutlu bana. Hatta pardon 2 sıfır eksik görmüşüm 13400 tl imiş. Ama sizin aracınızı gerçeğinden çok çok büyük görmenizin yanında benim bir sıfır iki eksik görmem hiç bir şey.

veteriner' Alıntı:
Sizi de mutlu edebildiysem ne mutlu bana. Hatta pardon 2 sıfır eksik görmüşüm 13400 tl imiş. Ama sizin aracınızı gerçeğinden çok çok büyük görmenizin yanında benim bir sıfır iki eksik görmem hiç bir şey.

Aracımı büyük göstediğimi söylemeniz de eksik gördüğünüz yerlerden biri zaten ;D ;D

ümiterkan' Alıntı:
Aracımı büyük göstediğimi söylemeniz de eksik gördüğünüz yerlerden biri zaten ;D ;D
Bakın buralarda saçmalayıp forumu kirletmeyin. Sizin için topik açtım. Başka bir forumda iddia ettiğiniz "duster tıkırtısızlıkta mercedesle yarışır, almanlar dacıadan vw 'den memnun olduğundan bile daha memnun" gibi saçmalıklarınızı ispat edin. Bakıyorum siz de mal bulmuş mağribi misali kusuyorsunuz. Hadi bekliyorum. Orada neleri eksik görmüşüm anlatıver.

abdullah bey , beyefendinin özellikle size saldırması son derece doğal...

çünkü kendisi daha önce suzuki sayfalarında bir topic açmış ve bir allahın kulu bile cevap vermemiş :smiley::smiley::smiley:

e ne olacak şimdi , buraya gelip buradan saldırayım bari bnir suzukiciye diyecek , çok normal değil mi bu davranış :smiley:

ispatı da burada , biz sallamayız öyle , ispatını bulur koyarız :

2,5 sene hatta neredeyse 3 sene olmuş bir ama bir kişi bile kaale alıp da cevap vermemiş :smiley:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=23020.0

kyenipazar' Alıntı:
ispatı da burada , biz sallamayız öyle , ispatını bulur koyarız :

2,5 sene hatta neredeyse 3 sene olmuş bir ama bir kişi bile kaale alıp da cevap vermemiş :smiley:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=23020.0
Beyefendi yeni grandda 4H ve 4L olmalı demiş. Ama dastır topiklerinde bangır bangır 4Lye gerek yok diyor. ;D ;D

abdullah bey siz de bir alemsiniz yahu , öyle bir birinci vites var kiiiii... unuttunuz galiba ?
low-mow-diferansiyel kilidi-vinç hikaye yaaa bunlar , önemli olan birinci vites.

kyenipazar' Alıntı:
abdullah bey siz de bir alemsiniz yahu , öyle bir birinci vites var kiiiii... unuttunuz galiba ?
low-mow-diferansiyel kilidi-vinç hikaye yaaa bunlar , önemli olan birinci vites.
evet efsanelerden birini unutmuşum, normal arabaların 1. vitesini ikiye bölmüşler ilk dilimini dusterin bir yapmışlar.

Sayın arkadaşlar, yakın geçmişte İstanbulda Duster 110bg dizel 4x4 15000 veya 20000 bakımı yaptıran arkadaşlar memnuniyet ve fiyat bilgisi paylaşabilir mi.. ;)

ben de 10binde bakım yaptırmayı düşünüyorum.çünkü 20 bin çok uzun bir süre

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,028
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR