17 inç jant

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cesaria Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,947

cesaria

Yeni Üye
arkadaşlar geçen gün yeni duster almış bir kullanıcının 17 inç jant takmış olduğunu gördüm sürtüyor mu diye sordum yanak kalınlığını 55 olarak değiştirdiğini ve boy olarak böylece 16 inç jant ile aynı noktaya geldiğini söyledi , bana da mantıklı geldi; 17 inç jant böyle uygulanabiliyor sanırım , bir de nissan qasqai'ler deki 17 inç de sanırım böyle uygulanıyor. İlgilenenlere...

Etiketler
Ynt: 17 inç jant

cesaria' Alıntı:
arkadaşlar geçen gün yeni duster almış bir kullanıcının 17 inç jant takmış olduğunu gördüm sürtüyor mu diye sordum yanak kalınlığını 55 olarak değiştirdiğini ve boy olarak böylece 16 inç jant ile aynı noktaya geldiğini söyledi , bana da mantıklı geldi; 17 inç jant böyle uygulanabiliyor sanırım , bir de nissan qasqai'ler deki 17 inç de sanırım böyle uygulanıyor. İlgilenenlere...
215/60/17 çok yerinde ve güzel olur. Ama lastikciler hemen 225/55/17 yapalım diyo. O da olur ama konfor açısından ve orjinalliğe yakın olması için ilki daha iyi.

Selim Arkadaşımıza katılıyorum.
215 60 17 ölçü gayet iyi ,yol tutuş ve denge artar ..konfor biraz azalır ..sürme vs yaparmı tecrubesi olan paylaşsın ..
Bende düşünmekteyim 215 60 17
jant uygulama yapan arkadaşın resimleri varmı?

215-65-17 ebatları da Duster için gayet uygundur. Tekerlek Çapı 711mm olduğu için sürtme yapmaz.

Ynt: 17 İnç Jant

Laureta 4x4 110 Hp aracımı 2. el aldım. üstünde 17 inç cantları ve Hankook 225x55r17 optimo lastikleriyle beraber geldi. 2 aydır kullanıyorum. Herhangi bir sürtme duymadım. Yükseklik aynı olsada tabiki farklı gösteriyor.

20140217_102325.jpg

Tam tersini, yani 16 yerine 15 inch jantın Duster'a daha uygun olduğunu düşünüyorum. 4x4 Duster için 215 80 15 ideal bir lastik olurdu.

Konfor yanak boyutu arttıkça artar, azaldıkça değil. Büyük yanaklı lastikler yoldaki engebeleri daha az hissettirir.

Fikrinize aynen katılıyorum. Sadece bu lastik ebadının duster için sorun olmadığını belirtmek için yazdım.
Offroad için yüksek yanak bencede en iyi seçim. Bu lastikler zaten asfalt ve kuru zemin için ideal, arazide zannımca sorun çıkarırlar. Bu ara araziye çıkmam gerekmediği için değiştirmeye gerek duymadım.

jeomehmet' Alıntı:
Fikrinize aynen katılıyorum. Sadece bu lastik ebadının duster için sorun olmadığını belirtmek için yazdım.
Offroad için yüksek yanak bencede en iyi seçim. Bu lastikler zaten asfalt ve kuru zemin için ideal, arazide zannımca sorun çıkarırlar. Bu ara araziye çıkmam gerekmediği için değiştirmeye gerek duymadım.
ET kaç bu jantta ?
Arkadan çekilmiş resim varmı ne kadar ET ile ne kadar açılmış lastikler merak ettim

isteğinize en yakın elimdeki resmi üstte yükledim tekrar. açıkçası et kalınlığı deyimini bilmiyordum. biraz araştırınca anlamı hakkında fikrim oldu. lastik Hankook Optima K415 225/55r17 teknik datalarını internette sorgulayarak bulmanız mümkün. Şayet kastettiğiniz et kalınlığı = tread depth ise 8.7 mm olarak gördüm bir yerde.

ET ölçüsü jantın bijon bağlantısının jant tabanından ne kadar içerde olduğu bilgisini veriyor , bizim orjinal jantta bu ölçü ET 50 , sizinki de gördüğüm kadarıyla 35 - 40 gibi
Bu ölçü düştükçe jant tabanı dışa doğru gelir

Jeomehmet
Çekiş düştüğü Yani gaza bastığında hantallaşma varmı ..
Kaptan sana bu ebat lastik yazlık için ideal 225 55 17
Jant ölçü 38 35 DEN aşağıya inme
Gayet güzel

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,697
Kaydolan Son Üyemiz
ege87

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR