Ynt: 1984 Model Nisan Patrol Elektronik Ateşlemeye Çevirmek..
hocam merhaba, bahsettiğiniz distribitörsüz ateşleme sistemini yapabildiniz mi?
alper5005' Alıntı:Selamlar şu an ben kendi 84 Patrolumu elektronik ateşlemeye çevireceğim. Size yardımcı olabilirim sanıyorum.
İki türlü yapabilirsiniz. Birincisi pertronix tipi ateşlemeye çevirmek. bu iş için yapmanız gereken sadece distribütor üzerindeki mekanik kısmı pertronix ünite ile değişmek ve performans bobini takmak. Ben uzunca bir araştırmadan sonra p40 ve l28 motor seçenekleri için hitachi distribütörde 1761 Ignitor and 40511 bobinin Patrol için olduğunu öğrendim. Bu kodlarla internette arama yaparak bulabilirsiniz. Ancak sipariş konusunda sabırlı olmanız gerek. Fiyat 160 dolar civarında. Performans veya ekonomi artışında yaklaşık %10 kadar bir iyileşme mümkün.
Bu işlemi bobin hariç Land Rover 110 için yapmıştım buradan bakabilirsiniz. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=51499.msg594153#msg594153
Ancak bu uygulamanın sakıncası eski distribütörü kullandığı için onun mekanik dezavantajlarını ve yıpranma payını gidermemesi. Size tavsiyem benim de yapacağım gibi şu an otomotiv dünyasında en son teknoloji olan distribütörsüz ateşlemeye geçmeniz. Bunun için motorcraft bir ünite ve sürücü almanız gerekmekte. Bu sistemde distribitör olmadığı için her devir için çok net ateşleme programı yapılabilmekte ayrıca sistem su geçirmez olduğu gibi size eski sistemi yedekte tutma imkanı da veriyor. Fiyatı ise 300-350 dolar civarında. Bu konu ile ilgili önümüzdeki hafta forumda nasıl olacağını gösteren bir konu yazıcağım. Bu sistemi pertronix ateşlemeden yaklaşık %10-15 kadar daha iyi bir iş çıkarıyor yani eski siteme oranla %20-25 gibi daha iyi bir performans beklemek mümkün.
Ayrıca belirtmek isterim ki aracınızı sıralı sistem LPG yada Enjeksiyon sistemine de çevirmek mümkün. Bu durumda alacağınız sürücü beyin aynı zamanda ateşlemeyi elektronik sistemde sürmek için de kullanılabiliyor.
Hidrolik direksiyonu ise Suriye'den temin etmek çok ekonomik olabilir.
Patrolun Subap ayarı için http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=58431.new#new
Bu ve diğer tüm servis dökümanları için http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=51215.0
Adreslerine bakabilirsiniz.
hocam merhaba, bahsettiğiniz distribitörsüz ateşleme sistemini yapabildiniz mi?