1985 mitsubishi 2.5 td 3 kapı yuruyeni

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sanave Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,781

sanave

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar;

Öncelikle 2013 yılının hepimize hayırlı olması dileklerimle.

1985 model mitsubishi 2.5 td kullanıcısıyım,aracım 3 kapı ve oldukça agresif bir araç.Aracımın arka kısmı makaslı ,ön kısmı ise normal suspansıyon sistemine sahip.Daha önce bu tarz bir sisteme sahip olan bir araca binmediğim için aracın yukseltmesi ile ilgili bazı soru işaretleri var kafamda.Aracım arka kısmında makaslar özelliğini yitirmış,onlara kavis yaptırarak eski haline döndürecem,fakat ön kısmı bu sefer arkadan daha aşağıda kalacak,ön tarafı kaldırmak için aracın altında torsıyon var ama fazla kalkarsa kırılabileceği söyleniyor,aracımı yukseltmek için nasıl bir yol izlemeliyim?bana bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim,saygılarımla

Etiketler
Ynt: 1985 mitsubishi 2.5 td 3 kapı yuruyeni

Sizede iyi yillar.Torsiyon cubuklari oyle kolay kirilmazlar.
Makul,mantikli miktarda yukseltmeye asiri direnc gostermezler.
Ancak yay gibi dusunun,sonuna kadar kurarsaniz,iste o zaman risk olabilir.
Bir de ne kadar sinira yakin o kadar sert olur ki bu da konfor ve emniyeti dusurur.
Mumkunse arkalari iyi olan bir aractan kopya cekin,ideal kavisi ve arac yuksekligini ogrenin.
Onlerin ne kadar yukselecegine,o yuksekligin limitler icinde olup olmadigina bakin.
Sonra duruma gore karar verirsiniz.Torsiyon cubuklarinin eskiyecegini pek sanmam.
Ayar ile durum normale donecektir.Torsiyon cubuklarini ayarlayip buyuk lastik takiyorlar.
Elbette ideal olan yukseltme kiti kullanmak ama arac maharetlidir,hemen kirilmaz.
Makul olculerde olmak kaydiyla.Iyi bir servisiniz varsa size onerisiyle yardimci olur.
Sahsi fikir ve tecrubelerimdir.Yardimci olursa ne ala.Saglikli yillar.

İlginize teşekkürler,Kütahya da yaşıyorum ve bu konuda bana vakit ayırabilecek ve işten anlıyan usta bulmak oldukça zor,aslında aracımın yürüyenini ARB nin üretmiş oldukları sistemle donatmak istiyorum ama aracım torsiyonla yukseltildiği için bu sistemi bu araca kuramıyacağım yönunde geri bildirimler aldım,yinede gezenbilir aracılığı ile araştırmaya devam edeceğim,saygılarımla

Ilfer oto Pajero konusunda uzman diye okumustum.
Forumda arastirip ulasirsaniz telefon ile bilgi alabilirsiniz.
Kolay gelsin.

yükseltme aks açılarını değiştireceği için akslarda büyük bir stres oluşturur. torsiyondan yapılsın veya yapılmasın, aks açıları değişiyorsa bu durumdan kaçınamazsınız.
lastik yanağını biraz büyüterek az bir yükseltme sizi tatmin ediyorsa ona yönelin.

arka makaslarla ilgili kavis vermektense, iyi durumda ikinci el , veya yurtdışından makas bulup getirtebilirsiniz.
makaslar zaten yumuşamış diyorsunuz, bir de kavis vermek metali iyice yumuşatacak, kısa süre zarfında eski haline dönmesini bırakın daha da beter olacaktır diye düşünüyorum.

aracınızın durumunu bilmemekle birlikte 1985 model olduğundan aktarma organlarında haliyle bir yorgunluk vardır. bu yorgunluğu arıza verecek mertebeye kadar zorlamayın bence.

şahsi görüşlerim bunlar.

Bunlarıda düşünmüyo değilim elbette,araçta mutlaka bir metal yorgunluğu var,sonuçta 27 yaşında bir araba,makas konusunda sizinle aynı görüşteyim aslında,ama benm istediğim bu torsiyon olayından kurtulmak ve gerçekten esaslı bir yuruyen sistem yapmak,youtube da gösterilen çukurlarda esneyen sistemleri kastediyorum,bi şekilde bi formül üretmeye çalışıcam...ilginize teşekkürler,saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR